Снегът затвори училища в страната

Школа в шест области прекратиха занятията до 11 март
9 мар 2015 17:10, Анисия Иванова
1
Снегът затвори училища в страната
Снежната обстановка в Смолян. Снимка БТА

Лошите метеорологични условия продължават да създават затруднения за нормалното организиране на учебния процес на много места в страната, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

От МОН допълват, че липсата на електричество, както и блокирането на някои пътни артерии са причина учениците да бъдат освободени извънредно в следващите дни от занятия в няколко области в страната.

Още по темата

Дните между 9 и 11 март, включително, са обявени засега за неучебни в 15 училища в област Благоевград, в 33 училища в област Пазарджик, в 66 училища в област Смолян, в десет училища в област Хасково и в едно училище в област Пловдив.

На 9 и 10 март, включително, са преустановени учебните занятия в 80 училища в област Кърджали и в пет училища в област Пловдив.

Министерството на образованието и науката е в непрекъсната комуникация с регионалните инспекторати по образованието, които следят обстановката по места, с цел осигуряване на необходимите предпоставки за организиране на нормален учебен процес.

При необходимост има готовност за бърза реакция, съобразно всяка промяна на условията в засегнатите населени места и области, посочват от МОН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: училищамонсняг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БУДА ВИНЕТУ е смел воин с лопата на фронта!!! И срещу РУСИЯ И срещу ЗИМАТА!!! За него, ЗИМАТА и СНЕГЪТ СА РУСОФИЛИ !!!