Над 1100 машини чистиха снега по пътищата

Ураган затруднява обстановката в Североизточна България
Обновена: 18 яну 2016 12:09 | 18 яну 2016 12:07, Веселина Йорданова
17
Над 1100 машини чистиха снега по пътищата
Снимка: БТА, архив

Над 1100 машини почистваха републиканските пътища през изминалата нощ, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура".

Още по темата

Продължава работата по разчистването на пътната мрежа в Североизточна България. От силните ураганни ветрове е затруднена обстановката в областите Търговище, Русе, Силистра, Разград, Варна и Добрич.

Силният вятър образува снегонавявания и затруднява почистването на пътищата. Поради това днес затворени за движение до нормализиране на метеорологичните условия ще бъдат път I-2 Русе - Разград - Шумен и I-7 Шумен - Силистра.

Поради снегопочистване е ограничено движението по второкласните пътища - път II-27 Добрич - Нови Пазар, път II-71 Добрич - Силистра, път II-29 Добрич - Генерал Тошево, път II-29 Варна - Добрич, път II-49 Кубрат - Разград, път II-49 Тутракан - Кубрат, както и по част от третокласната пътна мрежа в областите Русе, Добрич, Търговище и Разград.

Отворени за движение са Проходът на републиката, "Обзорски", "Печинско", "Превала", "Рожен" и "Предела".

Въведена е забрана за движение на превозни средства над 12 т през проходите "Айтоски", "Петрохан" и "Ришки". През Ришкия проход могат да преминават превозни средства до 3,5 т, но те трябва да се движат задължително с вериги, без ремаркета и полуремаркета.

Ограничено е движението на товарни автомобили над 10 т през проходите "Котленски" и "Вратник".

Забранено е движението на товарни превозни средства над 3,5 т през "Дюлински" и "Пампорово". Затворени са проходите "Върбишки", "Златишки", "Твърдишки" и "Троянски".

Проходът "Шипка" е отворен за движение, с изключение на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и с ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31 март 2016 г.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време на денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: снегопочистванеАПИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
18
 
! Отговори
008/ преди 8 години
ПУКНАТ ГРОШ НЕ ДАВАМ ДАЛИ МАШИНИТЕ СА 11,1100 ИЛИ 1000100,СЛЕД КАТО НИКЪДЕ НЕ Е ПОЧИСТЕНО
6
0
 
15
 
! Отговори
Смърт Мъкова преди 8 години
Вика ли ме пак некои зяп? Чувам, че зинете пак?
5
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Лилито скрита под снега... Пратете още машини да я изринат
4
1
 
18
 
! Отговори
Blago преди 8 години
Миналият "изненадващ" снеговалеж беше ден и бяха пуснати 2500 машини, а сега 2 дни вали и са пуснати 1100. Каква е логиката :) ?По принцип не вярвам и 500 да има, но все пак ми е интересно, каква е причината при по-продължителни снеговалежи, да има 2 пъти по-малко машини :)
3
1
 
22
 
! Отговори
Зиг преди 8 години
Баща ми 30 години беше фадромист. Отиде му здравето... И няма да забравя как по цяла нощ през зимата беше по пътищата да чисти сняг. Няма да забравя и как на Нова година го пратиха да чисти до Русалка, че някакви в най-голямата зима решили да имат банкет там. Затова всеки път, като чета как "пратили машини" някъде, се чудя - дават ли си сметка хората, че не машини пращат, а хора? Че понякога обстановката може да е опасна и за тези "машини"? Не знам.. Не коментирам конкретния случай, а като цяло.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ураган .. хахаха къде го видяха само тоя ураган не знам, от района съм на урагана нищо подобно няма
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Над 1100 машини чистиха снега по пътищата, и снега пак си седи ???