Боксовете са хит сред децата, цените им – достъпни

Купуват опасното оръжие срещу 5 лв. напълно легално
10 мар 2016 09:44,
21
Боксовете са хит сред децата, цените им – достъпни
Снимка: flickr

Деца и тийнейджъри в цялата страна масово се въоръжават с палки и боксове. Това е последната мода сред младежите. Те ходят с опасните атрибути навсякъде разказват търговци в оръжейните магазини пред "Стандарт".

Продавачи от Врачанско например доверяват, че опасните оръжия се купуват най-често от деца. Цената на бокса е напълно достъпна - между 5 и 15 лева. В един от най-оборотните оръжейни магазини в центъра на града споделят, че боксът е един от най-продаваните артикули от оръжията за самоотбрана. Търговците разказват, че ги купуват предимно млади момчета.

"Продава се свободно, защото няма някакво изискване, както е при оръжията. Служи за самоотбрана, но на практика не знаем кой с каква цел го купува", коментира продавач на оръжия.

В магазина избягват да зареждат от най-опасните боксове, които са с шипове и остри върхове. Въпреки това споделят, че при търсене ги доставят.

Младежите също предпочитат да се "въоръжават" с палки, а не със защитни спрейове, които също са заредени във веригите. Палката, наподобяваща досущ като полицейската, върви между 7 лв. и 15 лв.

Предлага се в два варианта - гумена и метална, която е разгъваема. Точно с такъв тип палка тримата гардове пребиха мъжа на Околовръстното шосе в София.

"Да, наистина има голямо търсене и при палките. Често ги купуват и хора на по-зряла възраст, най-вече за да ги държат в автомобилите си, тъй като не са удобни за носене по улиците", коментират още от оръжейния магазин във Враца.

И друг артикул, разпространяван свободно в търговската мрежа, се оказва изключително опасен. Арбалетът, който се продава за спортни занятия, върви между 150 лв. и 300 лв. Предлага се със стрелички, които са с метален връх и се използват за стрелба в гората. Оказва се, че всеки, снабдил се с арбалет, може да си купи стреличка с метален тризъбец, който може да бъде и смъртоносен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: оръжиядецабоксове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
1
 
! Отговори
Еди,кой си преди 7 години
И да те закача някой си на улицата го подмини и двама да се.Мълчи и да те псува и бута с ръка-незнаеш го кой е.Може дае културист,бърз в ръцете,каратист,борец,кик-боксьор-тренирал две години ще те смаже от бой.Мълчанието е злато-н.потоворка.С бокс от желязо и палка оня може и нож да ти извади и да те убие,а си извадил бокс от джоба си.Попа от черквата не носи бокс Господ го пази.Да сме,като попа с никой да не се караме в града и на село.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Удри да те уважават както казваше гавазина на тато!
12
3
 
8
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Хубаво е хората да са въоръжени, не само с боксове и подобни, но и с истински армейски оръжия, но трябва да знаят кога да ги използват. Момчетата си купуват средства за самозащита защото училищата са се превърнали в зверилници в които никой не поема отговорност за реда и дисциплината. Малки садисти тормозят другите деца, учителите не правят нищо и си измиват ръцете като казват, че не са звероукротители и това било отговорност на родителите.
11
3
 
6
 
! Отговори
1234 преди 8 години
"Само робът няма право на оръжие" и това че някой носи бокс, пистолет или палка не значи непременно, че е маниак, излязъл да напада хората. Ако е такъв, ще го направи и с бокс, и с камък, и без нищо. Да носиш оръжие за самозащита значи отговорност, умение да го ползваш и осъзнатост, че това е нещо, което да ти помогне в екстремен случай, а не да ти решава споровете. Строг контрол да, но не и забрана на оръжията. Аз съм и ще си бъда с оръжие всеки ден, от 14 години, никога не ползвано, слава Богу
10
1
 
6
 
! Отговори
BG преди 8 години
До 9 - грешиш. Срещу свободното носене и притежаване на оръжие са точно престъпниците и мутрите ! Ако човека дето го бяха пребили на Околовръстното имаше оръжие, мутрите с палките щяха ли да отидат да го пребият ?!?!Престъпника винаги гледа да нападне онзи който е по-беззащитен от него ! Ако аз искам да те ограбя и знам че може да си въоръжен, три пъти ще си помисля преди да го направя ! Що се отнася до притежаването - ами мутрите определено нямат проблеми с незаконното снабдяване с оръжие !
9
1
 
6
 
! Отговори
поетично преди 8 години
Стотици български момчета,се правят с бокс на мъжлета,но си намират майстора и ето, във моргата и гушват букета!
8
1
 
14
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Деца купуват боксове?! Та що за детство?! И изобщо що за живот?!
7
1
 
10
 
! Отговори
12 преди 8 години
Добре де, номер 11, като знам, че има мутри и недоносчета с палки и боксове, които могата да ме засекат с колата и да излязат, аз с голи ръце ли да стоя? Нито полиция, нито съд, нищо няма да ми помогне. Това е реалността. Ако искам да защитя себе си и семейството си, трябва също да се въоръжа.
6
0
 
8
 
! Отговори
Кюрмюнди преди 8 години
Кое в днешно време не е достъпно за децата ...? отваряш си Интернет и вече имаш достъпно порно, изнасилвания, бой на ученици, стреет рейсъри, наркомани, все образователни филми! какво да очакваш от подрастващите, когато те растат в една такава заобикаляща ги среда!?
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия работи би трябвало да са забранени.Боксът е нападателно оръжие.Палката също.Само спреят евентуално би могъл да мине за отбранително.Ама като се замисли човек като им забранят палките и боксовете ще се лупат с парчета дебела арматура,бухалки,счупени бутилки и месарски сатъри..
4
2
 
15
 
! Отговори
BG преди 8 години
Бокса бил опасно оръжие - т... дето ги пишат тия глупости осъзнават ли какво е бокса ?!? ОК ще забранят носенето на бокс, но като такъв може да се използва кой да е предмет от бита - най - простия камък може да бъде по-опасен от бокса, други примери - катинар, ножица, метален химикал, някой гаечен ключ, да не говорим за чук и прочееИ какво полицията ще ме арестува за това че в джоба си нося камък ?! :)))))Дори най - обикновен кухненски нож продаван в магазините е по-опасен от бокса
3
8
 
9
 
! Отговори
7777 преди 8 години
ДА СЕ ЗАБРАНЯТ НЕЗАБАВНО. ТОЗИ НАРОД МАЙ НЕЩО Е ОТКАЧИЛ
2
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аууу, горките ДЕЧИЦА. Извивявайте, но това ДЕЧИЦА в заглавието дразни страшно много.Бихте могли да напишете просто ДЕЦАТА.Защото ДЕТЕНЦЕ С БОКС ?
1
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Статистиката показва, че 87% от нападенията и убийствата в България за последната година, са направени с някакъв вид хладно оръжие, а не с огнестрелно. Всеки може да се досети защо е така. Умните ни ръководители обаче продължават да тръбят за опасността от огнестрелното оръжие и да налагат все по-силни рестрикции за него, а да остават слепи за основният причинител, заровили глави в пясъка, подобно на щрауси.