Джипита във Враца отвориха дежурен кабинет

Така пациентите няма да чакат дълго пред Спешния център
4 яну 2017 20:40,
3
Джипита във Враца отвориха дежурен кабинет
Снимка: bgonair.bg

Дежурен медицински кабинет във Враца "замества" общопрактикуващите лекари по време на почивните дни и през нощта. Лекарите сами се организирали, за да осигурят помощ на пациентите си.
 
Част от общопрактикуващите лекари били принудени да намерят вариант за пациентите си, тъй като в края на месец ноември разбрали, че договорът им със Спешния център в града няма да бъде подновен.

"Събрахме се няколко колеги семейни лекари да търсим вариант, за да може пациентите ни да не усетят тази промяна", каза пред Bulgaria ON AIR председателят на дружеството на общопрактикуващите лекари във Враца д-р Емил Миленков.

Кабинетът приема пациенти от първия ден на 2017 година. Още в първото денонощие посетителите били над 30 души. Първа в полунощ била майка с бебе, което вдигнало температура.

Реално обаче това не е дублираща дейност на тези, които извършва Спешния център.

"Не говорим тука за спешност, не говорим за неотложност. Говорим за най-обикновените неща като болежки и оплаквания, които притесняват пациента", обясни д-р Саид Дауд.

И поради тази причина хората са доволни от инициативата, защото няма да чакат уморително дълго пред Спешния център.

Сега предстои след преговори с общината в близост до кабинета да бъде отворена денонощна аптека, тъй като такава във Враца няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Нас преди 7 години
Еее открили топлата вода!!! При нас отдавна го има, въпреки спешното!!!