Цената на живота: 4 години затвор за мъж, убил 2 жени

Водач на камион завил неправилно и предизвикал катастрофа
Обновена: 15 мар 2017 14:45 | 15 мар 2017 13:41,
18
Цената на живота: 4 години затвор за мъж, убил 2 жени
Снимка: Flickr.com

Четири години затвор получи шофьор, причинил смъртта на две жени, съобщиха от Апелативна прокуратура.

Обвиняемият е признат за виновен за причиняване на смърт на повече от едно лице, вследствие нарушаване правилата за движение по пътищата. Наложеното наказание е четири години "Лишаване от свобода" и шест години лишаване от правото да управлява МПС.

Подсъдимият е правоспособен водач и работел като шофьор във фирма от  Дупница, предава "Фокус".

Изпълнявайки служебните си задължения, включващи изкупуване и превозване на мляко, на 20.07.2016 г. той бил изпратен от  Дупница до с. Цибър, общ. Козлодуй, със служебен камион - цистерна марка "Форд Транзит".

След като се срещнал с колехите си около 16:00 часа в близост до изхода от гр. Врацам, посока гр. Мездра, той продължил в същата посока с намерението да намери място за извършване на "обратен завой" и да се върне в с. Цибър.

Непосредствено преди отклонението за гр. Мездра, на прав хоризонтален участък, шофьорът изнесъл автомобила плътно вдясно, поради дължината му, като предприел нерегламентирана маневра "завиване в обратна посока" и преминал през лентата за движение в посока гр. София, насочвайки се към насрещното платно.

След него попътно се движел лек автомобил "Хюндай", в който пътували три жени, които се връщали от погребение на близък.

В момента, в който шофьорът на цистерната извършвал "обратен завой", двете превозни средства се намирали на 45 метра отстояние.

Жената, шофирала автомобила, реагирала чрез аварийно спиране, но поради липса на достатъчно време и разстояние, и отклонявайки колата вляво, последвал удар между двете МПС.

Непосредствено след инцидента, на място спрели пътуващи в тази посока служители на МВР, които сигнализирали съответните служби за случилото се.

Пристигналият екип на Спешна помощ констатирал смъртта на една от пътничките в лекия автомобил, а другите две пострадали жени били транспортирани в болницата в гр. Враца.

Въпреки оказаната медицинска помощ и проведено лечение, едната от тях починала няколко седмици след инцидента.

Изготвената експертиза установява, че причина за настъпилото ПТП е изпълнение на маневра "завиване в обратна посока" от товарния автомобил и внезапното му навлизане в лентата за движение на лекия автомобил, с което обвиняемият предизвикал невъзможност за предотвратяване на удара.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Софийския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Много са му дали. Онзи от Пловдив за трима убити, днес чета, че му дадоха също 4 години. По тази логика този шофьор трябва да получи не повече от 3 години.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Статията е пълна с грешки!!!
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този,ч е е виновен, виновен е, но останалото някак си не се връзва. Как успяха да преценят, че колата е била на 45 метра от камиона? По следите от гумите ли или по какво. Нещо не се връзва. Може колата да е била на 150 или 200 метра, но да са карали с "200", да са си говорели и чак 45 метра преди удара да са погледнали пътя. При 90 км/час, колата изминава 25 метра за 1 секунда.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България няма правосъдие за каквото и да било. Европейците дето все ни казват колко да ни струва това, колко да съкратим от работещите и какво ли не, как не виждат пълния упадък на правосъдната система и смешното заплащане на пенсионери и работещи. Всичко е пунта мара, номера беше да съсипят всичко в страната ни и народа да деградира тотално.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнализАко ти повярвам, ще излезе, че онзи "приятел" от Враца, дето преди 6 години спря в мен и едно такси под моста при Макдоналдс на бул.България и ни отмести с поне по една дължина при натисната спирачка, трябва да е бил вече във фазата на ниско прелитащ самолет. Защото след белята ни обясняваше как е спирал от поне 80 метра.Друг въпрос е, как 25 годишна Сиера ще може да набере скоростта, получена по твоите сметки?
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека да е Цибър,ама Горни или Долни?!
9
0
 
8
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
В статията има много грешки , но карай да върви !
8
2
 
3
 
! Отговори
Гост преди 7 години
До Анализ: Добре би било да се образоваш, преди да пишеш глупости! Трябва да отчетеш време за възприемане на опасността, време за задействане на спирачката, време за сработване на спирачния механизъм... От тези 45 м., като вземеш предвид горното, са останали 30м. И тогава скоростта вече не е тази, която ти цитираш. ОК?
7
0
 
14
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Да, зад волана всеки може да стане убиец, но риска пада значително, ако се спразват съответните правила! Най-тежките катастрофи с пострадали и жертви са при неправомерен обратен завой и при изпреварване на забранени участъци! Вижте статистиката! При такива нарушения трябва наказанията да са много тежки!
6
0
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Поначало българското правосъдие е тотално недоразумение! То обикновенно се явява нещо като филиал на Социални грижи или институция за раздаване на Индулгенции!
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смеша,смешна,смешна.....смешна държавица...
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, промоция значи.
3
0
 
1
 
! Отговори
ля ля преди 7 години
хайде спрете ме за да го намеря този тип ако съм роднина!
2
0
 
13
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Присъдата е смешна, спор няма, обаче за 45 метра Хюндая е трябвало да може да спре ако се е движил със 100.
1
1
 
31
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
ставийски със сигурност има по-голяма вина, а изобщо не помириса затвор.