Още 10 случая на морбили в Пловдивско, вече са 140

Лекарите продължават с имунизациите на всички, пропуснали ваксината
18 юни 2017 19:01,
12
Още 10 случая на морбили в Пловдивско, вече са 140
Снимка: Reuters, архив

Броят на поразените с морбили в Пловдивска област от 17 март до 14 юни нарастна на 140, след като през последната седмица бяха регистрирани 10 нови случая със съмнение за наличие на заразното заболяване.

В града под тепетата бе единственият случай на починало бебе от дребна шарка през тази година, след като на 8 април издъхна 10-месечно дете от ромския квартал "Столипиново", пише "Труд".

През първата половина на месец юни има 11 нови случая на морбили, но от Регионалната инспекция по здравеопазване (РЗИ) твърдят, че ситуацията в Пловдив и региона се подобрява, тъй като заразата не се разпространява с такива интензивни темпове като през месеците април и май. Личните лекари продължават да имунизират срещу морбили всички, които са пропуснали имунизация или са контактни на заразените.

Всеки новорегистриран случай на морбили пък се проучва от служители на РЗИ, своевременно предприемат противоепидемични мерки и строго се контролира дали се спазват връчените предписания. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: пловдивморбили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в периода 2009 2011 година във възрастовата група 1-14 години 70% от заболелите са приели преди да се разболеят една доза ваксина МПР (морбили-паротит-рубеола). В доклад на Националния център по заразни и паразитни болести от 2013 година пише (стр. 7), че 14,29% от разболелите се от морбили преди четири години са приели една доза ваксина МПР. 78,57% не са изобщо ваксинирани, като остават 7,14% заболели, за които не се уточнява какво е положението.
8
0
 
0
 
! Отговори
Пак този вагинист преди 6 години
Не е лошо неграмотните вагинисти първо да проверявате фактите и после да пишете глупости из нета. Щото иначе може някой да повярва на писанията ви.
7
3
 
2
 
! Отговори
бг преди 6 години
Абе трагедия. Да, бебетата са твърде малки за ваксинация, но да не ваксинираш дете в съответната възраст трябва да е подсъдно. Да се събират само неваксинирани и да се заразяват помежду си. Като в комуна... Аман от бг мама майки и многознайковци. забравени болести се връщат... било аутист... нали е живо... ваксини се правят само след подробни изследвания- дали детето е НАПЪЛНО здраво....
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пу антиваксурите пак почнаха с тъпотиите. Независимо има или няма заболели, все едни и същи простотии слушам.Като почнат да се налагат мерки и неваксинираните да им спират всякакви социални придобивки и физически да ги изолират далеч от ваксинираните, тогава статистиката за заболеваемостта ще е най-точна.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АБЕ ТЕЗ СА ***!НЕКА ДА ОТИВАТ В АДА
4
2
 
1
 
! Отговори
аз преди 6 години
До КолкоАми като искате да ви лекуват по европейски трябва да си плащате по европейски,бе драги!
3
9
 
11
 
! Отговори
Колко преди 6 години
Защо не казват колко от тия заразени са ваксинирани 😨 ? А само пропаганда за имунизации, чиито положителен резултат е съмнителен. Фармамафия бгмафия политикомафия. Отдавна докторите имат гражданите за клиенти а не за пациенти.
2
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мамите като родят и тутакси стават академици по медицина. Като не си ваксинират децата, така ще е.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОЖИЯТА РЪКА !