Зад решетките: Счетоводителка присвоила 400 000 лв.

Тя работела в Дирекция "Социално подпомагане" във Вълчи дол
22 юни 2017 12:23,
16
Зад решетките: Счетоводителка присвоила 400 000 лв.
Снимка: visualhunt.com

Варненският апелативен съд отмени оправдателната част от присъда на Окръжен съд–Варна и призна вината на бившата старша счетоводителка от Дирекция "Социално подпомагане" във Вълчи дол Надежда Стоянова затова, че за период от 10 години - от 2004 до февруари 2014 година, чрез използване на документи (ведомости) с невярно съдържание, присвоила 390 102 лева, предназначени за подпомагане на социално слаби хора.

Втората съдебна инстанция сподели основанията на протеста на Окръжна прокуратура и намери, че престъплението е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Прокурорът направи изчислението, че в продължение на 10 години Стоянова е присвоявала месечно по близо 3500 лева и дори след като е била привлечена като обвиняема е продължила да го прави, до отстраняването й от длъжност, предаде Информационна агенция "Черно море".

Апелативният съд във Варна присъди наказание в размер на 10 години "лишаване от свобода", което намали с 1/3 до 6 години и 8 месеца.

За същия период от време Стоянова е лишена от право да заема държавна или обществена длъжност, свързана с пазене или управление на парични средства. Освен това тя трябва да заплати 1661 лева разноски по делото в полза на ВСС, както и няма право да напуска страната.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15 дневен срок пред ВКС.

В последната си дума пред съда Надежда Стоянова се разкая за стореното и разказа, че се срамува за това, което е причинила на своите съграждани и на близките си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.