Шофьор на бус спасил живота на 20 пътници край Сливен

Героят се казва Осман Исмаил, реагирал за части от секундата
23
Шофьор на бус спасил живота на 20 пътници край Сливен
Снимка: архив Булфото

Шофьор на бус спасил живота на 20 пътници при тежка катастрофа на пътя Бургас -Плевен.

Инцидентът станал в началото на юли в отсечка край Сливен. Товарен бус се врязал странично в микробуса на транспортната фирма "М-Бус", пътуващ по линия от морския град, разказаха представители на превозвача.

Макар катастрофата да е станала на 2 юли, във фирмата продължавали да се обаждат пътници, за да изкажат благодарността си.

"Живи сме,  заради бързата реакция на шофьора, който опита да избегне удара, а след това разби едно от стъклата  и ни помогна да излезем", споделя пътничката Грета Кръстева.

Шофьорът-герой се казва Осман Исмаил и работи в "М-Бус" от 2013г. За части от секундата преди сблъсъка, той  вижда как към тях с бясна скорост странично приближава бус. Исмаил опитва да навлезе на банкета, но няма как да избегне удара.

При катастрофата има трима пострадали, които веднага са откарани в болница, но за щастие животът на всички е вън от опасност.

Самият шофьор е с рани по ръцете, защото вратите блокират и се налага да счупи едно от  стъклата , за да изкара пътниците, сред които има жени и малки деца.

Като причина за инцидента, водачът на товарния бус посочил техническа неизправност. Мъжът също реагира адекватно и помага за изкарването на пътниците. От "М-Бус" изпращат други превозни средства, които  транспортират хората до Велико Търново и Плевен.

Ударът е бил толкова тежък, че буквално помила чисто новия  "Фолксваген Крафтер", a материалните щети са в такъв размер, че той повече няма да се използва.
 


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората не се делят на раси, нации и държави, делят се на личности, качества и достойнство. Ако се давя ми е все едно кой ми подава ръка! Браво на човека!
18
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 3 години
"М-Бус" е много добра фирма. Отговорни и експедитивни.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В НОРМАЛНИТЕ МЕДИИ НЯМА ТАКАВА "НОВИНА "
16
2
 
21
 
! Отговори
Осман преди 3 години
До Дон Кихот

Аз пък съм израснал с българи. На село до 10 годишна възраст. После българите се махнаха ние също. Селото беше турско и българските къщи бяха два. Едните възрастни, другите семейство с четири деца. Като малко момче още като се събудя бягах в къщата на българите. Там играехме, там се хранех с филийки с лютеница и нашите ме прибираха вечерта. Тогава нямаше интернет а само Милион и Едно Желания по ТВ.
15
3
 
10
 
! Отговори
дон Кихот преди 3 години
Османе казах го за6тото един от моите приятели с които сме израснали от деца е турчин.и знам че има добри и съвестни турци, но народа е казал: "не става от куче-курбан и от осман-иван!важно е уважението между хората
14
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пътят Бургас-Плеввн ...
Това този път дето минава през Берлин ли е или този дето минава през Пекин?!
*
Иначе какво да кажа - адекватна реакция на шофьор, след което нормални човешки постъпки от двамата шофьори - да извадят пътниците от буса.
13
1
 
14
 
! Отговори
Осман преди 3 години
Браво на Адаша! Да е жив и здрав.
12
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Човек и Мъж! Уважение за такъв!
11
1
 
25
 
! Отговори
Българин преди 3 години
До дон Кихот

Що да им е черно стадото на турците бе, какво им има - хора като хора. И при тях и при нас, черните овце са малцинство, не мнозинство. И на и тях ги яздят и лъжат крадливи политици.
10
15
 
3
 
! Отговори
Момо преди 3 години
Така и не ми стана ясно този какво геройство е направил. Ако буса се беше взривил секунди след като са се спасили всички - разбирам, но при положение, че нищо такова очевидно не е станало не разбирам какво толкова е направил. Счупил стъкло, хората излезли... и? Не пише за сериозно пострадали, така че дали е щяло да излязат 2 минути по-късно или по времето когато са го направили е все тая.

Наистина не разбирам къде е геройството тук.
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъж на място.
8
4
 
14
 
! Отговори
дон Кихот преди 3 години
браво на турчина! това показва че и черното стадо има една бяла овца!
7
3
 
26
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
Странна ***.Когато чист българин направи престъпление,се казват пълните имена.Друговерец или швед,като направи престъпление се крият и се дават само инициали.Обаче когато Орхан,Джейлян, или просто някой Швед направи геройство,се хвалят с имената им.А и когато са болни като Ибрям!!А Българите само с престъпления им дават имената.Това не е ли доста анти-българско,да попитам?
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герой!
Браво!
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3

Стига глупости! Проблемът не е възрастта на превозното средство, а как и дали е поддържано!
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коментар 2 казва всичко!
Брейнуоша добива великански размери!
Българите трябва да благодарят на всеки ром...че позволява да работят за него! То не бяха Байрями...Османи..Селим-Селимци...
Вони на Шо рош от 200км.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ана колко ли години е товарния бус?Така е като караме коли по на 20-30г.Добре ,че се е разминало без жертви.
2
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АХА!ТРЯБВА ДА СЕ ВЪЗХИЩАВАМЕ НА ГЕРОЙСТВОТО НА ИСМАИЛ ЩОТО ТО Е В КРАК С ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ И ДИРЕКТИВИТЕ НА ЕС!АКО НЕ БЕШЕ ОСМАН..ИЛИ ИБРЯМ А НЯКОЙ ИВАН НЯМАШЕ ДА ЧЕТЕМ ПОДОБНА ПРОПАГАНДНА СТАТИЯ!И ТО С ДВЕ СЕДМИЦИ ЗАКЪСНЕНИЕ
1
1
 
38
 
! Отговори
Милков преди 3 години
Ако ми кажето кой е този път Бургас - Плевен ...