За ощетените в защитена зона Калиакра – пари или земи

Забраните са за тясна ивица пустеещи земи покрай самия бряг
20
За ощетените в защитена зона Калиакра – пари или земи
Снимка: БТА

Собствениците на терени в защитена зона "Комплекс Калиакра" ще бъде решен с компенсации или с възмездяване с земи. Става въпрос за неголеми територии, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов пред Нова телевезия.

Още по темата

"Не става въпрос за плодородна Добруджа, а за тясна ивица покрай самия бряг.  В момента по-голямата част от тази ивица е от пустеещи земи. Там има и два ветропарка и едно голф игрище. Не става въпрос за големи територии, не става въпрос и за ощетяване на голям брой хора", уточни вицепремиерът.

"За тази територия има забрана за извършване на всякаква земеделска дейност. Има и участък от акваторията, в който е забранено "тралянето", подчерта Симеонов пред Нова тв.

"Риболовът не е забранен. Риболовът е разрешени. Хората, които имат лодки, могат да продължават да излизат на риболов", обясни той.

"Не мога да упрекна министъра на околната среда и водите за издаването на тази заповед, защото всеки ден забавяне носи загуби от 20 000 евро на държавата. Преди 18 месеца България е осъдена. Делата са приключили с решение на съда, че България подлежи на санкции", подчерта Валери Симеонов.


20
Още от
Напиши коментар Коментари
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
КОЙ построи ветропарка? КОЙ е собственика на голф игрището? Баце, твои хора са, нали? И затова 9 години спасявахте тях, а жертвахте собствениците на земеделски земи!
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А защо не махнете ветрогенераторите и голф игрището? Така ще ощетите само 2-3 богати българи, а могат и да платят на Брюксел! Ако искат могат да копат царевица Цветелинка и компания, вместо да убиват птици с перките!
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не съм анонимен, а удовлетворен данъкоплатец задоволяващ Собственика на ГЕРБ и Брюксел
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
БОЧКО: ЩЕ ГИ СЪБИРАМ, ДА УДОВЛЕТВОРЯ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ! Отново мисъл, отново овча ! Ние ще платим удовлетворени !!!!!!
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
С по една тояжка ги обезщетете!
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Няма значение, важното е ТОЙ да се намеси, ТОЙ да реши проблема и за НЕГО да пишат по медиите едва ли не като за спасител.

Иначе се покрива като прдня, когато става въпрос за истински проблеми.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
в зоните на натура 2000 може да се строят малки сгради и да се ползват земите по предназначение, стига да има баланс с природата. тъй като се допуснаха неестествено големи хотели в и около голф игрищата (и самите голф игрища) и не знам колко хиляди ел. централи върху обработваем чернозем, сега ще изгоним местните, ще им забраним да живеят там, само и само да запазим мръсните парите на бандитите? в другите държави вече събориха неестествените сгради, а не изгониха хората от родните им места.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
виждал съм птици, убити от вятърните перки на мутрите, а всяко дете е виждало птици, които кълват зрънца от нивите или дворовете. след като ЕС каза: прекалихте с перките, нашите обещаха да не се строи повече за сметка на живеещите в района. за сметка на това 'били спасили генераторите и голф игрищата'. от 10.000 години в този район живеят хора, които обработват земя и имат малки къщички, перките са от 5 години. кой пречи на птиците според вас? ама според правителството е обратното.
12
0
 
10
 
! Отговори
манипулация преди 11 месеца
четох специално решението на евр. съд по Натура - потърсете го. осъдени сме ЗАРАДИ няколко хиляди ветрогенератори, убиващи птиците и 3 голф игрища, изпльоскани на Виа Понтика. Съдът говори за 'кумулативен ефект от презастрояване'. След 'гениалния ход' на министъра, освен че ще платим глоба, сега правителството реши не да махне перките и голф игрищата, а да забрани на обикновените хорица да ползват земите си оттук нататък. Запазваме перките, забраняваме на местните да живеят. Ей това е държавата.
11
0
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 11 месеца
Кви са тези земеделци сред голфърите,само се бъркат в играта
10
0
 
5
 
! Отговори
Хайде на заменките преди 11 месеца
Заменям голф игрище и два ветро парка, например за половин Пирин, кой дава повече.
9
1
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 11 месеца
Вярно, ходил съм само веднъж из региона и то преди години, но нещо не видях много трактори да орат между ветрогенераторите и клифовия бряг, а още по-малко бяха на грийновете и покрай на голф клуба.

Колкото до Натурата, на фона на картата поне към 50% от територията на страната попадат в нея. Въпрос на режим, въпрос на ограничения и най-вече на баланс. Защото и двете крайности не са в полза на никого. И хората трябва да се научат да си говорят, най-вече навреме иначе все тарикатите ще се уреждат
8
0
 
7
 
! Отговори
Гюнтер преди 11 месеца
Хахааа....е че ние сме бунаци тва ясно.Но то пък да сме толкова прости ,не сме бе фатмак бургаски.Що не махнете перките дето да на Калиакра и околията че от там мигрират птиците,а бе фатмак?!? Голф комплексче ще заформяме,а?..Няма такава кочина!!!..
7
0
 
6
 
! Отговори
USA преди 11 месеца
После нали ще разрешите строжите за наши и ваши ?
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Разделяй Добруджа като автономия и да свършва цирка !
5
1
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 11 месеца
Първо ще разрешим на чужденци да купуват земя
После ще обезценим хубава плодородна земя (с изглед към морето)
Ще пратим наши хора да изкупуват (уж за чужденци )
Случайно да виждате връзка ?
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ака се вгледате в картата на Натура 2000, ще видите, че съвсем не става дума за тясна ивица покрай самия бряг. По северното черноморие брегът е висок, скалист и няма нищо обща с бургаските представи на г-н Симеонов. Включва реално обработвана години наред земеделска земя. Същата земя, която не искаме да я продаваме, сега я подаряваме. Ще развъждаме ценни лалугери и тн. животинтки. Сега ще проличи доколко имаме държава и кое е по-важно - птички и мушички или поминък на толкова хора
3
1
 
12
 
! Отговори
Гебер преди 11 месеца
Театрото продължава.ББ с кохортата си лъже и маже. При забраната- разрешаваше,режеше ленти и т.н., а сега търси решение отново на гърба на м,ала
Пожарникари-полския и нашия.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
След милионите, платени от джоба ни на осъдилите клета България заради ЦВЪКИ , МВР министеро , сега е ред да плащаме заради СОБСТВЕНИКА НА ГЕРП .
1
1
 
12
 
! Отговори
Ирина Дочева преди 11 месеца
Препоръчително е за всеки министър да издава заповеди на ясен и разбираем език и да си върши работата преди Европейската комисия да го санкционира.