Нерегламентирано сметище до къщите в село Брод

Гражданин аралмира за проблема в платформата HelpBook
Обновена: 30 окт 2018 14:19 | 12 окт 2018 13:07, Анисия Иванова
2

Снимка: HelpBook.info

Представяме ви още един сигнал от платформата HelpBook на Investor Media Group. Този път гражданинът алармира за сметище, близо до къщи.

"В село Брод, община Димитровград, от години имаме проблем с нерегламентирано сметище, намиращо се в близост до домовете ни. Изпращал съм многократни жалби, в това число до кмет на населено място, кмет на община, областна структура на РИОСВ.

Единственият резултат е временно изчистване, след което продължава изхвърлянето на боклук. Ясно ми е, че отговорност за това има кметът на населено място, но след като той не предприема действия какво трябва да се направи и към кого трябва да се обърна за трайно решение на проблема. Или и този проблем ще се прехвърля между институциите?

При един от първите сигнали, до идване на проверката, сметището беше предварително изчистено, което ме навежда на мисълта за корупция. Вие сте последната инстанция, към която се обръщам", пише в сигнала.

Към сигнала са изпратени и снимки на сметището, както и последния отговор от общината, който е получен.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Де да е това село само. Във всички села се изхвърля до самите къщи,но кметовете не го виждат
1
0
 
2
 
! Отговори
ДжуджанкаG преди 5 години
Тц, тц, тц...тоя Бойко къде ходи чак да си изхвърля ***. Веднага оставка!