Търсят общински жилища в Пловдив за ромите от Войводиново

Ще има още срещи, зада се реши казуса
11 фев 2019 15:45, Павел Гълъбов
109
Търсят общински жилища в Пловдив за ромите от Войводиново
Снимка: архив "Булфото"

Да бъдат осигурени общински жилища в Пловдив на ромите от Войводиново - до това предложение се стигна след срещата, проведена днес в община "Марица", пише "24 часа".

Още по темата


На нея присъстваха представители на ромския етнос, на социална фондация "Рома", на инициативния комитет от Войводиново, както и шефове на отдели в общината. Кметът на "Марица" Димитър Иванов призова участниците към мирен диалог, който премина при закрити врати. Медиите бяха помолени да напуснат залата.

"Имаше напрежение и спорове. В крайна сметка решихме в по-тесен кръг да направим среща и при областния управител Здравко Димитров, пред когото ще поставим въпроса за общински жилища на ромите от Войводиново, които няма къде да отидат", каза кметът на селото Димитър Тосев.


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
РАБОТНИК преди 1 година
НЕ СПЕТЕ БЪЛГАРИ А ИЗЛИЗАИТЕ И ПРОТЕСТИРАИТЕ СРЕЩУ ЯВНАТА ПОКУПКА НА ГЛАСОВЕ ЗА ГЕРБ И ОП ЗАЩО ..ОП ..НЕ ПРЕДЛОЖАТ БЕЗПЛАТНИ ЖИЛИЩА ЗА ВСИ4КИ БЕЗДОМНИ А
77
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
мръсни *** докога ще ни управлявате Повръща ми се от вас
76
1
 
12
 
! Отговори
Ади ва преди 1 година
От къдя на къдя ва.
75
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм Българин ... за мен ще има ли? За кой трябва да гласувам за да ми пуснат и на мен едно безплатно апартаменче. Да се пиша ли че съм румбоид? Може би само така става в тази скапана държава.
74
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за Българите кога ???
73
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ги интегрират в Пловдив. Ще станат началници с високо образование на повдивчани. Те много ще са доволни.
72
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а за българите без жилища, няма ли общински такива?
71
0
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Настанете ги в Общински жилища в Германия. Там ще се грижат най-добре за тях.
70
5
 
23
 
! Отговори
Хм... преди 1 година
До "З А Щ О ?!?!?!?!"
Абсолютно съм съгласен с коментара ти. Само ще допълня, че има вече почти напълно обезлюдени села - с годни къщи за живеене, ток, вода, земеделска земя, селскостопански постройки, в които да си завъдят животинки, градините да посеят, ще ги оживят тези селца. А не "общински жилища в Пловдив", от какъв зор?! Искаме и ние.
69
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато ГЕРБ са на власт, Цветанов ходи на молитвени закуски с американски треторазредни политикани, а Борисов пие кафе с английска жендър мома мисионерка, ромоните, техните избиратели ще живеят без да работят, без да плащат ток, без да живеят на улицата като много българи! Решението на проблемасе нарича избори! Те идват, ние трябва да избираме!
68
26
 
2
 
! Отговори
До 69 преди 1 година
Ти какво врещиш Нормално е Българите работят вземат заплати по хиляда и петстин лева а ромте не работят те как да си плащат квартирте по петин лева като почнат да пулучават заплати по хиляда тогава ще ги плиюте
67
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставка на герб и цялата шайка с тях оп и дпс-пеевския на Съд в Страсбург за Геноцид над Българския народ !
Съд , затвор и конфискация на награбените милиарди !
66
0
 
30
 
! Отговори
Честито на печеливши преди 1 година
Честито на пловдивчани, от личен габровски опит ги орисвам! Ние си имаме казанлъшки, нашта кметичка се грижи за тях! И работа им дава и квартири почти за без пари им намира! Това са новите българи, вчера по телевизора един от тях коментира министър Каракачанов като каза:да внимава гуспудина, ние сме бъдещето на България!
65
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знаех, че се раздават безплатни жилища на безработни, за които аз плащам с данъци. И аз искам безплатно жилище. Бездомните не ходят ли в приюти? Един хангар, одеяло, покривало на нощ, и това е. Или да им се събират всички приходи в като домовете за възрастни. До стотинка. И да спят в стая. Докато си намерят работа. Да растат в кариерата като останалите - с четене, с практика, и тн.
64
1
 
32
 
! Отговори
гуню преди 1 година
Утре ставам софиянец. Закарвам си бараката в софия, бутат ми я и вземам общинско жилище. По закон няма ли глоби бе, алу. Да дойдат да ми разчистят така без пари двора, а?
63
0
 
30
 
! Отговори
Ром преди 1 година
ИСКАМ. НОВИЯ КАТУН ДА Е ДО НС, ПРЕД КОНЯ!
ИНАЧЕ, ШЕ СЕ ЖАЛИМ У БРЮКСЕЛ.
62
10
 
0
 
! Отговори
до 59 преди 1 година
Така е правилно иначе оправия няма---и те сами ще идат накрая там ...
61
1
 
13
 
! Отговори
до 60 преди 1 година
Такъв закон няма--айде да видим как ВМРО го предлага и се приема и се съгласува с европейските закони....
60
8
 
2
 
! Отговори
1-во се мисли... преди 1 година
В Пловдив си има Общински съвет в него има представители на ВМРО --те са решили да се действа с бутане ,те знаят какви са законите за малцинствата в ЕС знаят че ще ни сипят да ядем и 100 % имат готови решения--- ето ги и решенията да им се дадат жилища и сега първо бутнаха сега се чудят--е като дойдат 2-3 чужди телевизии да снимат цял ден ревящи деца до бутнати къщи--какво си мислите ,че ще си кажат хората за Б-я За това избраните да мислят -те са горе власта е в тяж --за мене те грешат в случа
59
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Общински жилища, но ако си учил работил и внасял данък и си изпаднал в немилост... Откаде накъде с държавна пара ще ги храните тия. Който не се е осигурявал и е странил цял живот от обществото у лево и на свободния пазар, квадрата е по 1000е. Ходи си дай ТИ къщата на тия, но с чужда пита е сладко...кмет ми бил...