Днес е денят за борба с тормоза в училище

България го отбелязва от 2012 г.
27 фев 2019 07:50,
22
Днес е денят за борба с тормоза в училище
Снимка: Reuters

Всяка година последната сряда на февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Познат е също и като "Ден на розовата фланелка". На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция.

Още по темата


Всичко започва през 2007 г. като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в едно училище в Канада. През 2008 г. премиерът на Британска Колумбия обявява този ден от февруари за ден срещу тормоза в училище.

Всяка следваща  година все повече ученици го честват, идвайки в училище с розови тениски и дрехи, на които пише "Тормозът спира тук" и "Ден на розовата фланелка".

Скоро инициативата се подема и от хиляди училища по целия свят. За първи път в България се отбелязва през 2012г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
Сега искам и една статия за едновремешния тормоз в казармата.Спомняте ли си за случая с надутия с компресор новобранец , който почина.Идеотията в казармата беше на пиедистал. Добре че можех да се бия.Каракачанов да го ду.ха.
18
2
 
0
 
! Отговори
Увреждат децата НИ преди 5 години
Уврежданите с видео терористична техника деца развиват специфични трайни нелечими увреждания. На практика терористите на власт вече са увредили всички БЪлгарски деца вкл в ясли,градини и училища.
17
2
 
0
 
! Отговори
Спасявайте децата преди 5 години
У Нас в BG /BUlgaria всички деца са тероризирани ежесекундно с нагло престъпна дигитално холограмна видео терористична техника въпреки изричната ЗАБРАНА НА КОНституцията./чл. 32 ;чл. 29 и чл 28Нагли терористи на власт са ограбили БЪлгарския народ с хиляди милиони живи кървави лева за купуване на прескъпа анти човешка видео терористична техника.Техниката следи трилиони цели едновременно вкл обемно уврежда деца поименно./от специален доклад след извършени проверки
16
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Църквата ни одобрява насилието над по слабия пол
15
2
 
1
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
До 13 (С какво по-точно ще помогне тоя ден?):Целта на тоя ден, а и на всички подобни като него дето се празнуват е по някакъв начин да се привлече общественото внимание към определен проблем на обществото, който съществува от много време. Та ако ще и един само да се чатне пак е ок. Помага на подсъзнателно ниво... същото е и с деня на Земята, дена за борба срещу СПИН и т.н... и т.н... и т.н...
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че той тормоза е всеки ден... В днешно време родителите защитават провинилите се вместо да ги наказват, за съжаление... Явно защото са същите като тях, ***!
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С какво по-точно ще помогне тоя ден? Тормозът съществува от векове, това е желанието на по-първичните индивиди да демонстрират надмощие над по-уязвимите. Същото става и в училищата, особено в по-изпадналите. Детето като израства в лоша среда без родители или с такива, които не му обръщат внимание или кой знае какво друго правят, няма как да се очаква от него да проявява уважение и възпитание към връстниците си и към учителите.
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В училище се провеждат хиляди измислени, безсмислени инициативи. Учениците вече забравят защо са в училище и затова не учат.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До произволСамите родители се подтикваха и насърчаваха за побой над децата си при слаби оценки!
10
5
 
8
 
! Отговори
произвол преди 5 години
До Така е ..На улицата ни спираха и питаха защо не спазваме дневния режим и ходеха по домовете.На екскурзии и лагерите претърсваха в наше отсъствие багажите ни и крадяха пари.Намираха си изкупителна жертва някое беззащитно сираче и го обвиняваха в кражби. Децата на партийците най-много крадяха и никой не ги закачаше от учителите!
9
2
 
6
 
! Отговори
Макаренко преди 5 години
До АмиВ училищата по класовете внедряваха безпризорни деца и разваляха другите!В класовете си имаше мрежа от доносчици, дето уведомяваха за всичко учителите!Побоища с показалки се ширеха уж за наше добро - да станеш човек.Учителите ни обискираха и обсебвааха всичко уж оставало за училището.Предварително ти пишеха двойки за да те стегнат през срока и ги поправиш.Ако не си дадеш акордеона или др. за училището не завършваш срока! ПАРОДИЯ!Интересуваше ги личния ти живот като пишехме съчиния
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези розови фланелки вероятно са като ризниците от компютърните игри и ти качват дифенс скила.
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По БТВ съобщиха за раздавани брошури със снимки на гейове. Това е станало още декември м.г. Били одобрени от Министерството на здравеопазването.
6
6
 
4
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
До Анонимен 4 Такива дни на тормоз са всички дни.Ама при БСП още по зле.
5
2
 
10
 
! Отговори
XuTbp5bp преди 5 години
Интересно, снощи заспах в България. Сега в Швеция ли се събуждам?
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро ще има и ден тормоза на ГЕРБ над Българския народ.
3
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Розова тениска и *** с цвят на дъгата.
2
5
 
11
 
! Отговори
Ами преди 5 години
Това е пример как НПО-тата пускат корени в държавните структури: образование, администрация, съдебна система, партии. Как прокарват определени тенденции сред обществото.
1
4
 
11
 
! Отговори
Питам преди 5 години
И такъв празник ли имаме ? Почивен ден ли е ?