Великото пътуване за Великденските празници... Старт!

Спират ТИР-овете в пиковите часове днес и на 29 април
25 апр 2019 09:50, Александър Попов
8
Великото пътуване за Великденските празници... Старт!
Снимка: Булфото, архив

По традиция на Велики четвъртък ще започне и великото пътуване. Четирите почивни дни са предпоставка десетки хиляди семейства да се отправят към различни туристически дестинации у нас и в чужбина, към родните места, като най-голямото преселение очаквано ще бъде от столицата.

Днес се очаква тежък трафик по магистралите и основните пътища на страната, но със сигурност ще има и нерви. Спират ТИР-овете в пиковите часове на четвъртък и на 29 април.

На АМ "Тракия" се ремонтира платното за Бургас на виадуктите - при 13-ти, 15-ти и 20-ти километър и над река Елшишка при 89-ти км. В тези участъци ще има две ленти в посока Бургас и една към столицата. На 29 април пък двете ленти ще са към София.

За да избегнат ремонта при р. Елишка, шофьорите могат използват три алтернативни маршрути. Описанието им, както и карта на ремонтите са публикувани на сайта на Пътната агенция.

На АМ "Хемус", на територията на Софийска област, се ремонтират виадуктите при 19-ти, 36-ти, 37-ми и 51-ви километър и тръбата за София на тунел "Витиня".

В участъците с ремонт водачите да предвидят повече време за пътуване, или да използват алтернативни маршрути, съветват от АПИ.

Алтернативен маршрут на "Тракия" в посока Бургас е Подбалканският път I-6, а на "Хемус" в посока Монтана и Видин - проходът "Петрохан" и Искърското дефиле.

На 25 април от 16 до 20 часа се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Забраната ще важи и в последния почивен ден 29 април (понеделник) от 14 до 20 часа.

Тази сутрин движението бе допълнително затруднено и от ТИР, който се запали на "Тракия".
 


8
Още по темата: пътуване
Още от Страната
По-скъпо гориво за празниците: Спекула или отражение на пазара?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
са преди 4 седмици
До Пен
Очаквай в понеделник,а може и по-рано,другата дежурна новина-"тежки ПТП с няколко жертви се случиха в рамките на няколко часа"!!Това го казвам с огромно съжаление,защото каквито сме хора,такива сме и шофьори!
6
0
 
4
 
! Отговори
Пен преди 4 седмици
Айде пак дежурната новина с пътуването...... Толкова си могат журналистчетата...
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ами да пътуват хората,че сега като дойде "Орешарски2", някои ще пътуваме,други няма да пътувате!!!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен

Да аз ще отскоча до Гърция. Сиромашията ме тласка така. Там ми излиза по-евтино отколкото в България.
3
11
 
8
 
! Отговори
червенушко преди 4 седмици
Това са фейк новини.Никой никъде няма да пътува.Хората изнемогват и нямат пари да нахранят децата си.Аз например взех на заем двайсет лева от един съсед и с тях ще купя една кора яйца,боички да ги оцветим и два козунака.Ако остане нещо ще купя за децата една лимонада.
2
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Къде са ония дето обясняват как българите гинели от глад? Да не са отскочили и те до Гърция за Великден?
1
1
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 4 седмици
цените полудяха българите не са смирени не вярват във възмездието