Кураж и вяра от Франциск – папата на бедните

Диаметрални са разликите между Франциск и Йоан Павел II
Обновена: 5 май 2019 12:24 | 5 май 2019 10:36,
91

Франциск е папа на бедните и затова посещава с преимущество периферията - България, Северна Македония, Румъния. Той иска да ни даде кураж, да ни даде зрънце вяра повече, да ни призове към повече любов един към друг. Посещението на папата е доброта и подкрепа.

Това обяви журналистът Юлий Москов в извънредния сутрешен блок на Bulgaria ON AIR минути преди папа Франциск да кацне на българска земя.

Още по темата

Нелепо е папа Франциск да бъде определян като социалист, отбеляза Москов. И подчерта, че е папата е най-влиятелният човек в света, тъй като е духовен лидер на 1,3 млрд. души.

"Дава си сметка, че има огромна власт и много внимателно си служи с нея. Папата има властта на доброто и той се стреми всеки свой ден да прави добро. Проблемите във Ватиканския двор в немалка степен са плод на дейността на медиите. Джендър идеологията и мигрантската вълна имат за цел да разрушат християнството и да мюсюлманизират Европа. Папата непрекъснато набляга на огромното значение на семейството", каза още Москов в "България сутрин".

Журналистът посочи и разликиките между папа Йоан Павел II и папа Франциск, които по думите му са диаметрални.

"Йоан Павел II познава всичкото зло на комунизма, той беше най-големият борец срещу комунизма. Той свали комунизма, той свали Берлинската стена. Папа Франциск познава капитализма, аржентинската военна хунта и терора", обясни Москов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
тютююю.. преди 4 години
До тюууу Искала ,на баба ти ф.рчилото ! Католиците да си правят съвместни молитви с мюсулманите и джендърите !Нали ги защитават ?Да плеснат с ръце ,па да се прегърнат и папата ,пръв на гей -парада !
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой да е видял, да е чул или пък прочел, че има премиер на държава в Европейския съюз, който да не знае поне един език освен родния? Има, има нашият велик политик от Банкя не може да каже добър ден на някакъв език, освен българския, но и него толкова владее.Напуши ме смях, когато видях библиографията на неговата легендарна кандидатска десертация. Там имаше пет източника на английски! Как ли ги е чел храбрият пожарникар от Банкя?
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тюууу Като си толкова знаещ и сведущ я кажи дали ще позволят на Патриарха да отслужи молитва в "Св.Петър" във Ватикана. Щото народа го иска ??? Като ви пуснат опорните точки просто ги повтаряте като папагали.
56
1
 
1
 
! Отговори
до 61 преди 4 години
До АнонименТогава защо БПЦ не атакува вселенския патриарх?! Да не отстъпват, докато схизмата не бъде отменена! Понеже македонците чакат и сега му е времето. Ние си имаме интереси.
55
1
 
1
 
! Отговори
до 60 преди 4 години
До АнонименИ какво? Турците са по-окумуш, а българите - захлупеняци. Понеже когато искаш да постигнеш своето, общуваш с човека очи в очи, не се криеш и не пазиш гордо мълчание. Това ли е начинът да изразиш различното си мнение за бежанците - като се криеш от папата?
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тюуууСхизма наистина има,а църковните канони са строги,два-три пъти е анатемосана католическата църква от Константинополската!Макар,че българите ако не намерят православна църква наблизо,се молят в католическа,защото по традиция по-близка до православната.
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искаме си БСП,то ни коства по-малко от изпълненията на Б и Цвъ
52
3
 
1
 
! Отговори
тюууу преди 4 години
Народът искаше да има съвместна молитва на католици и православни. Пак не би. БПЦ я кара муууудно-мудно, агаля-агаля. Имало схизма. А БПЦ се страхува от вселенския патриарх и от Москва дотам, че дори отказа да стане църква-майка за македонската църква. Дедо попе, дорде си размърдате задниците, конят отива у рЯката. Страхливци. Защо не се преборите с тая схизма? Защото, БПЦ, мързи ви да гледате.
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Невежеството на хората събрани от герб е пословично и ненадминато, а в пропагандата им се вижда умствената слабост, липса на интелект и въображение и най вече н знание и любов към род и родина.Ние, даващи своето мнение тук като български граждани сме отвратени от управляващата партия и всичките им действия , които са срамни и грозни.Ние сме християни и интелигентни и отхвърляме това зверство и издевателство над народа на България.
50
5
 
2
 
! Отговори
за конфесиите преди 4 години
Аз имам забележки към БПЦ. Дори турците бяха изпратили хора от Главното мюфтийство! Главният мюфтия беше там! Уважение към турчина! Много високо оценявам присъствието на мюсюлмани при посрещането на папата. Докато БПЦ изпрати едного отца Антония да им умие очите. Патриархът се бе скрил като кадъна. Очаквахме той да посрещне папата на входа на Синода. Не би. Поповете от БПЦ проявиха липса на елементарна учтивост.
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДо Анонимен50 Много моля,тук пишещите фенове на Москва,известни с липсата на човешки и християнски добродетели,загубили ги,по времето на комунистическото мракобесие,да не мърсят форума с простотиите си.Православието служи само на руските интереси,днес.------Вече и от хладилника или изпод леглото очакваме да изскочи някой *** и да ни обяснява колко лош е комунизма,пропагандата ви става банална,болна и отблъскваща!И това е византийска култура,ВИЗАТИЙСКА,ние просто сме наследници
48
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен50 Много моля,тук пишещите фенове на Москва,известни с липсата на човешки и християнски добродетели,загубили ги,по времето на комунистическото мракобесие,да не мърсят форума с простотиите си.Православието служи само на руските интереси,днес.
47
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
P.S. - И този същия Юлий Москов беше отсякъл, че "Делян Пеевски не е злодей, а жертва." (28.10.2014 в "ДарикНюз"). Ето на такива хора, на такива "журналисти" се тиражират мнения, канят се за коментари по предавания, такива "коментатори" дават оценки и анализи...... Какво да ви кажа...пореден ден в Ч-алгария.
46
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руският фен-Юлий Москво,е подготвен",за кагебееца Гундяев,за папата няма и представа.Папа Франциск наси името на Св.Франциск,който е помагал на бедни и богати,без разлика на религия ,пол и социален статус.Бил е радетел за единение на всички християни-католици и православни.При посещението си в България,Папа Йоан Павел Втори,потвърди,че България няма участи ев покушението срещу него,и че това е дело на КГБ,а Москва ни натресе това злодеяние.Комунистите разбиваха църкви,избиваха свещеници.
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При православната църква сме имали цезаропапизъм и царя е бил върховния глава, църквата е била втора власт.Църквите са притежавали имоти,градини и стада от които не само са се издържали,но и са произвеждали кожи,необходими за книгите,тъй като са се занимавали с църковна литература,наука,преводи,преписи,просвета и училища.При отделянето си,при католическата църква се налага папоцезаризъм,папата е командвал кралете им и са се занимавали само с налагането на църковна дейност, притискайки науката и
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бреее, много католически л-изачи сме имали, не знаех. Изпълзяха. А като е папа на бедните, защо тогава визитата му струва на държавичката ни 866 000 лева? За три дни посещение.... Голямо промиване по медиите, голямо чудо. Юлий Москов ще играе ли футбол с папата?
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименВ миналото,църквата и конкретно православната църква е била със съвсем друго предназначение,замавали са се предимно с просвета,наука,създаване на книги и преписи на книги,били са нещо като училища и университети.Не са се занимавали само с църковна литература и не са отричали науката,както е било дълги години при католическата църква и Галилео Галилей и Джордано Бруно са пострадали,също и от инквизицията много хора загиват,като Жана Д"арк и т.н..
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблема не е в Християнството, а в Църквата и правилата с които се е формирала като властови орган в управлението на народите.Много християни са се противопоставяли на правилата налагани от Църквата. Много течения са били обявявани за ереси. Дори и протестантите са еретици.
41
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 46В грешка си,християнството е от 3-4 век,но през 11-12 век,западната църква е анатемосана от официалната православна църква и католическата се отделя в самостоятелна църква,след което се занимават предимно с грабежи,особено след като венецианските търговци превземат църквата отвътре и слагат свой човек за папа.
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако папата идва в България значи папата е корумпиран човек. Даже не се шегувам.