Ще има ли поскъпване на тока за битовите потребители?

Работодатели, синдикати и правителство обсъждат възможностите
6 яну 2020 09:25, Ния Христова
33
Ще има ли поскъпване на тока за битовите потребители?
Снимка: Pixabay

Правителство, синдикати и работодатели започнаха преговори за подписване на споразумение на национално ниво, съобщи Bulgaria ON AIR. Сред обсъжданите теми са болничните, подобряване на бизнес средата, както и цените на тока за битовите потребители. Всичко трябва да стане от средата на 2020 г.

Бизнесът предлага поетапно да се определя цената на тока за домакинствата, с цел избягване резките промени на цените. Очаква се токът да поскъпне с 2-3%.

Синдикати и работодатели държат да се прекратят дългосрочните договори договори на ТЕЦ "Марица Изток" 1 и ТЕЦ "Марица Изток" 3.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: токценипоскъпване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До еееПомниш ли 13-та година, работещото в обсада правителство на Обрешко, колко пъти за няколко месеца реално понижи цената на тока, която мутрака беше вдигнал до небето?
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стига с тези дългосрочни договори, всички знаем кой ги подписа, седи си заврян в чуждата къща, а прокурорите нищо не правят, единственият който се опита го изкараха луд. Почнете едно дело и той ще си каже всичко, както Петър му каза
30
2
 
3
 
! Отговори
еее преди 4 години
... свързана система и в сферата на услугите цените са пряко пропорционално свързани със заплатите и цените са по принцип растящи. Това са икономическите закони и те си нямат партия. Те важат за всички.
29
4
 
5
 
! Отговори
еее преди 4 години
Най ми се иска държавата да откупи поне едно от електроснабдителните дружества и да го даде за управление от БСП, та те да покажат могат ли да намалят цената на тока и да няма оплакващи се. Цената на тока някога беше 2 стотинки, ама и минималната заплата е била под 100 лева. Поне за 1999 г. помня, че минималната заплата беше 80 или 85 лева, а тока май беше 4-5 стотинки. Просто всеки си мисли, че като иска и му дигнат заплатата, другите неща няма да поскъпнат. Да, ама не. Икономиката е една ...
28
2
 
6
 
! Отговори
Тесла преди 4 години
"Енергията е навсякъде, като океан около нас"Никола Тесла преди 100+ години ни е завещал свободната енергия ,вие се редите да я плащате в пъти по скъпо.Събудете се-има елементарни технологии за добив на безплатна енергия !
27
3
 
22
 
! Отговори
Прост народ.... преди 4 години
Затворихме 60% от мощностите в АЕЦ КозлодуйСпряхме строежа на АЕЦ Белене.Подарихме Тецовете на Американците.Пуснахме чужди фирми да строят вятърни и соларни паркове и държавата им гарантира изкупуването на тока над пазарните цени.И сега изведнъж олелееее ама тока поскъпва. А ми ще поскъпва като сте прости.....и все си избирате едни и същи мутри да ви управляват.
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ви е честито управлението на крадците от герп
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смениха електромерите за битовите потребители с тройнотарифни. Третата тарифа за върхова енергия ли е? Тя все още не отчита.Чака решението на тия изедници - правителство, синдикати и работодатели.
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радостна новина с сутрешното ми кафе ! Честито на 80те% гласуващи
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
4 млрд.дълг как се изплаща?вече близо половината от населението на българия не си плаща редовно сметките за ток,което трупа нови и нови дългове.проблемът е фундаментален и много сериозен!
22
0
 
9
 
! Отговори
Продължавате преди 4 години
Да ровите в раните на хората, ще закървят.
21
3
 
19
 
! Отговори
ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА преди 4 години
Крайно време е да се разбере,че Борисов е като лъжливото овчарче.Когато каже,че нещо няма да се случи или пък ,че нещо ще се случи,то трябва да се разбира точно обратното.При него смисъла на думите,трябва да се инвестират,за да бъдат истина
20
2
 
13
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Колеги, за да няма поскъпване на тока, е необходимо самозваният "инж." и известен пасивен гей Иван Иванов да бъде ...................
19
2
 
20
 
! Отговори
Жица преди 4 години
Едно от върховите постижения на герп в енергетиката - енергийно бедни.
18
1
 
21
 
! Отговори
Перничанин преди 4 години
За какво ни е ток като нямаме вода? Важното е да ги плащаме прескъпо.
17
0
 
24
 
! Отговори
Тцтц преди 4 години
Искат да спрат хората да изгарят *** и да се топлят, а после и да увеличат тока ! Алчни или прости са ? Но пък и ние какви ще сме, ако го позволим ? :)
16
2
 
9
 
! Отговори
Кметът преди 4 години
На електриджията от Банкя в Симитли ще му разплобмираме електромера. Поотделно за всяка фаза. Демек три пъти.
15
1
 
13
 
! Отговори
Нещастници преди 4 години
Покажете снимка на тока, или на битов потребител поне!
14
2
 
27
 
! Отговори
Константин преди 4 години
Миналата изчакаха до март месец, сега започнаха от януари, ако продължават така до декември ще бъде много зле. Но и още нещо за овцедушните. Хем нямаме ресурси, хем ги плащаме, пример водата на Перник. хахах Така, така, за такъв народ такъв буй.
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано ! Геноцид до дупка за племето ! Хахахахх !