Глутница кучета хапят хората в подножието на "Царевец"

Кучетата са на възрастна чужденка, Общината е прибрала 5 от тях
17 яну 2020 22:11,
21
Глутница кучета хапят хората в подножието на "Царевец"
Снимка: БГНЕС

Глутница агресивни кучета напада хора в подножието на крепостта „Царевец“ във Велико Търново. Хората от местността Дервеня, в подножието на екопътеки и пътя за патриаршеския манастир „Света троица“, заявиха, че са подавали много пъти жалби до Общината, но резултати няма, пише БНР.

Още по темата

Хората се оплакват, че са заложници в домовете си, готвят протести.

От Община Велико Търново обясниха, че агресивните кучета са на възрастна чужденка, не са регистрирани и за тях не се плащат данъци. Разпоредено е животните да бъдат заловени и откарани в общинския приют за бездомни кучета.

Последният случай на нападнат човек от глутницата агресивни кучета в местността Дервеня е от преди няколко дни.

„Община Велико Търново трудно може да реагира и да вземе мерки, защото агресивните кучета от глутницата си имат стопанин“, коментира експертът от екологичния отдел Стойна Младенова.

След последните инциденти пет от кучетата от глутницата в местността Дервеня са в общинския приют в село Шемшево, търсят им се осиновители. От Община Велико Търново твърдят, че ще бъдат заловени и останалите.

Нападнатите граждани са внесли писмо в Общината и настояват с решение на Общинския съвет да бъдат взети постоянни мерки, защото агресивните безстопанствени кучета са проблем и в други райони на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България институциите рядко си вършат работата. Общината като не си върши работата, хората трябва да си изчистят района от опасните вредители.
13
2
 
6
 
! Отговори
Спокойна преди 4 години
Всички нахапани в ареста, мръсни провокатори на миличките кученца! В тази държава дори кучетата имат повече права, заедно с шведите! Аман!
12
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, онзи човек дето реши проблема в Плевен го затвориха? Какво означава "хуманно"?
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак нама виновни, амиии овце ... нищо не можело да се направи.Да съдят общината, само така ще се размърдат като тази експерта Сийка дето не се знае на какво е експерт.
10
5
 
15
 
! Отговори
да преди 4 години
в Плевен ухапа човек - убиха го - чиста работа!дали ще хапе втори път, а :)))
9
0
 
18
 
! Отговори
Не мога преди 4 години
да разбера,аз като отида в чужбина нон стоп се оглеждам и ослушвам нещо да не наруша,нещо да не сгреша,да не наруша реда,не смея да кихна,да се изкашлям,камо ли да пръдна?!У нас,чужденците са като у тях си-пият,наливат напиват,бият,насилват,изнасилват,тая пък гледала кучета,утре някой африканец може да реши да си гледа така лъвове и тигри?!Абе няма ли закони в тая държава?И служителката от общината,че трудно можело да се вземат мерки?!Значи,лесно се вземат данъци и такси,а трудно се вземат ме
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Е, логично е.
7
6
 
20
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Отрова му е майката, друго в бyлrapиcтaн не работи..
6
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Секи ден ино и също, секи ден ино и също... Се ухапани хора в тази мизерна държавица. Аман от безпризорни кучета.
5
2
 
19
 
! Отговори
отСидней.Австралия преди 4 години
Тук в Австралия, не за ухапване, а само да те залае собственика тича да се извинява. За по сигурно не дава кучето да доближава хора за да не поема рискове. Случвало ми се е много пъти някое да тръгне да ми се радва по краката собственика търчи да го махне и да се извинява. Аз се усмихвам и казвам 'няма нищо'. Защо е така? Защото ако ме изплаши или ми предизвика стрес една снимка с телефона и глобата му идва по пощата, почва от 2000$Нерегистрирани кучета няма, глобата е още жестока. Ако смееш
4
0
 
27
 
! Отговори
еб..ти "държава преди 4 години
с едни кучета не може да се справи тая загубена държава толкова години, какво остава за по-сериозните неща!
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чужденката е рускиня, защо укривате?
2
3
 
22
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Амиии да оставят псетата три дена само на вода и да вкарат "стопанката" при тях. Да се зарадва на любовта им. Отделно ... как така е стопанка, а ако някой човек пострада не може да я съди? Хем ги гледа, хем не отговаря за действията им. Как така? Тази практика трябва да се изкорени веднъж завинаги. Имаш куче, все едно се счита, че е част от теб. Направи золум - все едно ти си го направил. Точка по въпроса. И си плащаш данък за животинката. Това е. Всичко останало е ала-бала!
1
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да приберат и чужденката в приюта за кучета