Трагедия: Деветокласник падна от прозорец на училище в Русе

15-годишното момче е починало на път за болницата
21 яну 2020 10:04, Александър Попов
89
Трагедия: Деветокласник падна от прозорец на училище в Русе
Снимка: БГНЕС
15-годишно момче е паднало през прозореца на Английската гимназия "Гео Милев" в Русе тази сутрин, съобщи bTV. Инцидентът е станал преди да започнат учебните занятия.
 
Тийнейджърът е загинал от нараняванията си при транспортирането му от спешния екип към болницата. 
 
Полицията е на място, за да установи дали деветокласникът е бил бутнат или е скочил сам.
 
Момчето е било от добро семейство, не е имал притеснително поведение, заяви директорката на училището Маргарита Янакиева.
 
С децата в училището ще работят психолози.

 


89
Още по темата: Русезагинал ученик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
3
 
! Отговори
Ум.... преди 2 месеца
...ниченце-шестаченце предубедено, преди около три години същото това момче се е хвърлило от балкона на семейния апартамент. Някакъв компетентен твой коментар за семейството ще чуем ли?
67
4
 
1
 
! Отговори
6 преди 2 месеца
До Шестакът..Защо детето се е самоубило в училището ? За да накаже със смъртта си бездушните "педагози " , съученици ...То е адресирало виновниците ! Било е самотно , било е нещастно , страдало е от неразбиране на макар и своите фантастмагории ,както пише исамата майка . а ако е било от друг град ...не ми се говори ! Класът колектив ли е бил ? Той имал ли е място в общуването съссъучениците си ? Никакви хапчета , никакви психиатри не помагат , ако социалната среда е пуста , празна и егоистична
66
0
 
3
 
! Отговори
Шестакът.. преди 2 месеца
...продължава да настоява, че дете, което се лекува при психиатър след опит за самоубийство и има назначена медикаментозна терапия, е грижа главно на директорите на училищата, в които учи - те са отговорни, ако с него се случи нещо лошо, а не онези, които експертно са разрешили обучение по общия ред.
Ид.иотизмът няма край
65
3
 
1
 
! Отговори
6 преди 2 месеца
До Анонимен Нищо не можеш да ми " светнеш " , защото явно си някаква маша на директорката ,която сега се мъчи да избяга от отговорност . Драги /а/ ,приемът в езиковите гимназии е след 7-ми клас , а то е в девети в ново училище! Как ? Има само два начина - идва от друг град или е положил приравнителни изпити по учебния план на тази езикова гимназия .В неговото състояние вторият вариант е невъзможен.Остава вероятността-само в чужд град!?Как се е чувствало ? И този психиатър...?И това семейство ..
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Шестобалният, да те светна -психически болните ги лекуват психиатри, а не даскали. Фактът, че детето е записано да учи редовно означава, че е налице официално разрешение от лекуващия психиатър / детето вече е скачало!/.При положение, че във външното му поведение няма обезпокоителни признаци - как точно даскалите да го лекуват? Та нали детето ходи на периодични прегледи,пие хапове, какво повече са могли да правят училищните власти? Да накарат учители и ученици да стоят под прозорците превантивно?
63
3
 
1
 
! Отговори
6 преди 2 месеца
До АнонименНещастници и неграмотници отричат възможността училището и психиатрите да си сътрудничат, по уреден от закона начин , в интерес на здравето на детето !? И трагичният резултат е налице - студения труп на детето ! Никой не носи нито морална , нито законова отговорност ! Всички са невинни , а мъката и загубата остава единствено за родителите ! Това ли защитавате ,неуважаеми "пишещи "?
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Номер 6 много симпатично се заблуждава, че лечението на психичноболните се извършва от директорите на училища, а не от психиатрите, които ги лекуват. Поради което сънува ситуация, в която директорите осведомяват лекуващите лекари за състоянието на пациентите им, вероятно препоръчват и лечение!
Смях с кре.тените в този форум, пълен смях;)
61
1
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 2 месеца
Пореден смях - не директорите уведомяват институциите заети с грижата за хронично болни деца, а институциите - директорите. При дете, претърпяло суициден инцидент, е задължително да се представи официална експертна оценка, удостоверяваща годността му да бъде обучавано по общия ред. Отговорността е на лекуващите психиатри, а не на администрацията, която няма компетентности в областта. Няма как неграмотник, който продължава да тропа с крак в полза на "ученикА", да осъзнае тази истина...
60
3
 
1
 
! Отговори
6 преди 2 месеца
До Анонимен Сигурен съм ! Щом се пишете на голям граматик как ще напишете например в мн. ч. думата "човек" ? " Човеци " ли ? Ако сте чували в граматиката има и т. нар. "дублетни форми ". За "грамотността Ви дотук . Директорът и упоменатите лица са длъжни да се запознаят със здравното състояние на всеки ученик ,още повече с това на новоприети, и да изяснят причините за преместването им ,както и да сезират съответните здравни органи за случай като този за компетентно професионално съдействие.Там с
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 6
Били сте директор толкова години, а не знаете, че не се пише "1200 ученика", а "ученици"?
Бравос!
Сигурен ли сте, че директорът и класният имат права за достъп до конфиденциална информация от здравния картон? Без ЗК и портфолио - не биха го записали? Сигурен сте и за невзетите мерки? Кои точно мерки? Вие какви мерки / освен викове из нета/ бихте взели при подобен казус, грамотни даскале? Та?
58
2
 
1
 
! Отговори
6 преди 2 месеца
До Анонимен Сигурен съм ,защото детето има здравен картон и портфолио , които вървят с него при преместване в друго училище . Допускате ли , че те няма да бъдат прочетени от директора , мед. лице и класния цял учебен срок ? Задължени са на това основание и да вземат някакви мерки , които са точно упоменати в съответните документи . Ако не го направят стават подсъдими .Бил съм директор на училище 12г. със 1200 ученика и би следвало да знам тези подробности .Прокуратурата следва веднага да влезе в
57
0
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 2 месеца
До Анонимен 57 Алооо , тук става въпрос за загиналото дете в Русе. Каква ядрена катастрофа те гони ? И кои сте вие, дето искате руснаци и руско гориво ? След Чернобил трябваше да ти дойде акъла , ама нейсе.
56
3
 
15
 
! Отговори
ха преди 2 месеца
В училищата има псевдо психолози, имитиращи дейност. Учителите са незаинтересовани , а за директори слагат кухи лелички-политически угодни простакеси! Е те това е, а вие се питайте още защо на детето не било обърнато внимание...
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 8
Ето, появи се един напълно сигурен . Ако трябва да обоснове сигурността си, вероятно ще каже "Сигурен съм, защото съм сигурен, че съм сигурен!"...
Познава ли сигурният някой родител, който размахва плакат с надпис " детето ми има психологически проблеми, суицидно е - пазете ги и се пазете!" в училище? Може би самият той го е правил за детето си? Дори при по-малък проблем, например такъв, изискващ надпис "Детето ми страда от нощно напикаване, проявете разбиране!"?
Та?
54
8
 
7
 
! Отговори
8 преди 2 месеца
До Анонимен
Сигурен съм , че са знаели състоянието на детето си и са уведомили директорката на новото училище , но тя се прави на ударена , за да избегне отговорност.Всички сазнаели защо се е преместил , но са пасували ,че няма да се повтори суицидното поведение .Има ли психолог в това училище и защо мълчи сега ? Не бива да отминаваме с едно "Бог да го прости !" , а да разтърсим цялото общество да се събуди за подобни случаи , за да не вървим след събитията , когато вече нищо не може да се напра
53
1
 
15
 
! Отговори
Хора... преди 2 месеца
..нека успокоим страстите, отиде си дете, българско дете! Да проявим уважение към паметта му, като не използваме трагедията за политически или емоционални цели!
Бог да го прости това момче!
52
5
 
11
 
! Отговори
dk преди 2 месеца
стига сте хвалили ка к е в чужбина
вече имаме наблюдения как е там и мога да кажа ,че проблемите са еднакви
даже нашата система е по добра ,но още по-добра беше тази до 90г и трябва да се върне
даже швейцарците не могат да ни стигнат в областта на предучилищното възпитание
проблеми има най -вече при нас с голямата свободия
51
0
 
18
 
! Отговори
Жалко за... преди 2 месеца
...момчето, нека почива в мир!
Страшна трагедия, съболезнования на близките му!
50
7
 
7
 
! Отговори
8 преди 2 месеца
До Анонимен
А ти за какво пледираш ? Никой на никого да не обръща внимание особено в тази опасна възраст ? Всеки за себе си -Господ за всички ! Това е демокрацията -отчуждение , алчност и беднота !Правил е опити и по-рано и това задължително е трябвало да се знае от директорката и учителите , а не да се правят на изненадани , че "нямал притеснително поведение "! Ти какво искаш -да каже на всички , че утре ще се беси !?Егати неграмотниците !
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
47- ТИ НАВЛИЗАШ В ЕДНА МНОГО ДЕЛИКАТНА ЗОНА- СЕМЕЙСТВОТО. ДЕСЕТКИ ПРОТЕСТИРАТ ДА НЕ СЕ ИЗЗЕМА РОЛЯТА НА СЕМЕЙСТВОТО, А ТИ УПРЕКВАШ УЧИТЕЛИ И МОЖЕ БИ ПРИЯТЕЛИ, СЪУЧЕНИЦИ, ЧЕ НЕ СА УСЕТИЛИ ДЕТЕТО КОГА Е ГОТОВО ДА ВЗЕМЕ ПОДОБНО РЕШЕНИЕ. ТРАГЕДИЯТА Е ОГРОМНА, И НЕКА НЕ СЕ ОПИТВАМЕ ДА НАВЛИЗАМЕ ТАМ КЪДЕТО НЕ НИ Е МЯСТОТО. СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ.