Работник пострада тежко на строителен обект в Кърджали

Той е настанен в болница в Пловдив с черепно-мозъчна травма
21 фев 2020 15:38, Красимир Ангелов
1
Работник пострада тежко на строителен обект в Кърджали
Снимка: БГНЕС

Работник е настанен в болница с тежка черепно-мозъчна травма след трудов инцидент на строителен обект в Кърджали. Мъжът е паднал от новострояща се сграда в квартал "Възрожденци" около 9.00 часа в четвъртък, потвърдиха за произшествието от дирекция "Инспекцията по труда".

Пострадалият е откаран в болница в Пловдив.

50-годишният работник е паднал от два метра височина от необезопасена стълбищна клетка. Това е установила проверката на трудовите инспектори, които са били на мястото на произшествието часове след инцидента, обясни за БТА директорът на Инспекцията Ангелина Бабунска.

На строителният обект са се извършвали довършителни дейности
, като към момента на инцидента е имало двама служители - ел. техник и общ работник. Именно вторият мъж е пострадал.

Всички работници на фирмата са с изрядни трудови договори, е констатирала проверката на инспекторите. Издаден е акт за спиране на дейностите по стълбищната клетка, която не е била обезопасена.

"Проверките към момента продължават, изискана е цялата документицая. Работим по случая съвместно с полицията", каза Бабунска.

Информацията за инцидента бе потвърдена и от ОД на МВР. Дежурна оперативна група от РУ-Кърджали извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство и работата продължават сектор "Криминална полиция" и разследващ полицай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
БОЖИЧКО дано оцеле е човека