Ромският квартал в Кюстендил остава под блокада

Ангел Кунчев: Трябва да се справим с огнището в града
Обновена: 30 юни 2020 18:00 | 30 юни 2020 14:37, Анисия Иванова
6
Ромският квартал в Кюстендил остава под блокада
Снимка: БГНЕС

Извънредните противоепидемични мерки въведени на територията на ромския квартал "Изток" в Кюстендил се удължават с още една седмица, съобщи областният управител Виктор Янев след заседание на Областния оперативен щаб.

На заседанието е присъствал и главният държавен здравен инспектор доц.Ангел Кунчев. Ромският квартал ще остане блокиран до 8 юли. От Областния щаб съобщиха, че има двама заразени с коронавирус в Инспекция по труда Кюстендил и те са под карантина.

Още по темата

"Щеше да е по-ефективно да съм тук преди 10 дни, защото работата е свършена. Мерките, които са въведени дават резултат и в огнището в кв."Изток", и в Кюстендил. Естествено случаите няма да свършат от днес за утре, ще има и нови, циркулация на вируса има, но според мен решението, което са взели от щаба е изключително правилно", каза Ангел Кунчев.

Той допълни, че системата, която е създадена позволява всички, които трябва да ходят на работа да отидат, а тези, които имат нужда от медицинска помощ - да я получат. Кунчев каза още, че на създаденото КПП вече има и медицинско лице, което да преценява дали даден човек има нужда от медицинска помощ. "Това е в интерес на целия град да се справим с огнището", допълни Ангел Кунчев, цитиран от БТА. Той е категоричен, че болницата в Кюстендил се справя добре и е готова да посреща случаи на заразени с коронавирус.

"Виждаме, че има добра комуникация между Спешния център и болницата и другите общински заведения. Няма нищо различно в област Кюстендил, в сравнение с другите области. Координацията между отделните служби тук е много добра, каза още доц.Кунчев. Той посочи още, че смъртността в областта на болни от коронавирус е под средната за страната, съобщава Bulgaria ON AIR.

Кунчев допълни, че остава умерен оптимист, че топлото, сухо време с по-малко влажност във въздуха, ще ограничи предаването и издръжливостта на вируса навън. И отново призова да се инвестира в мерки и контрол, а не в правене на много тестове, които дават временна картина на заболеваемостта, която при неспазване на мерките се променя.


6
Още от Страната
"Златно" ли се оказва за българите Черноморието ни?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 6 дни
Каква карантина? Като братовчедите си щъкат из целия град, на очите си ли да вярвам, или на ръководители, и МИСИРКИ.???????!?
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Карантината върви заедно с някой италиански кмет.
Набързо ги прибра човекът, същите тия нашенски роми, дето тук никой не успява ужким да им въздейства.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво...на някой трябва да му стане ясно, че в България свърши с безплатния обяд.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Г- н Кунчев, Вие явно не сте в Кюстендил*** си щъкат навсякъде необезспокоявани. Никой от този етност Не работи, а не работят , защото всички вие ги дондуркате като бебета. По площада, по пазара, във който и да е магазин - не можем да се разминем от тия дебели и нагли жители на квартал "Изток".
1
0
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 1 седмица
Само така !!!