Без шествие на 11-ия ден на протеста в София

За пореден ден протести имаше в страната и в чужбина
19 юли 2020 23:15, Анисия Иванова
176
Без шествие на 11-ия ден на протеста в София
Снимка: БГНЕС

За 11 ден протест се проведе и в София. Няколкостотин души се събраха в центъра на столицата за пореден антиправителствен протест под наслов "Да защитим демокрацията" и с искане за оставка на кабинета "Борисов" и на главния прокурор Иван Гешев.

Протестиращите решиха да не предприемат шествие до Народното събрание и по централните софийски улици. Организаторите обявиха, че от утре протестите ще се провеждат пред парламента. Акцията "Всички вън" започва рано сутринта, когато се очаква да бъдат дебатите по Вота на недоверие, внесен от БСП

За пореден ден във Варна се проведе шествие по централните улици на морската столица. Хората са категорични, че няма да се откажат, докато не бъдат изпълнени исканията им.

Протест имаше и в Благоевград. Десетки изразиха недоволството си в близост до пътя за Гърция, но до затварянето му не се стигна. "Ние се обявяваме категорично против всички, не само Бойко, а и е време всички да си заминат до един", смята Людмила Манова.

Подобна пътна блокада вчера имаше и в Кресна. Водач на джип се е опитал да премине през протестиращите, но бил спрян от полицията. Джипът е бил управляван от кандидата за кмет на Кресна от ГЕРБ Милчо Караджов.

"Човекът имаше как да мине, обаче реши явно да ни изчака ние отново да спрем движението и тогава реши да минава, спря колата пред нас и започна да подава рязко газ", обясни Стефан Делиов.

Протести има и зад граница. Около 150 българи излязоха на протест пред консулството ни във Франкфурт. Наши сънародници в Дания и Австрия също подкрепиха протестиращите в страната.

Недоволни се събраха днес и в Брюксел. Протестът съвпадна със срещата на върха, в която участва и премиерът Борисов. Сънародниците ни настояха за оставка на правителството и главния прокурор. Вчера в подкрепа на демонстрациите у нас българи се събраха пред консулството ни в Ню Йорк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички вън е много неопределено за надслов или пуснато за идея на протест като всички останали през последно време,но ако е примерно-Живота на всеки от нас е от значение,а не както според други само техния живот е важен.
116
3
 
6
 
! Отговори
Ами, правилно... преди 3 години
КАТО НЕМА ХОРА И ПАРИ..... ПРОТЕСТИТЕ СПИРАТ!!!!!ЧЕРЕПА ПРИБРА ТОРБЕТО С ПАРИТЕ!!!!РАЗБРА ЧЕ ЗА НИЩО НЕ СТАВАТЕ.. ХАХАХААА
115
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви образовани бе ?Основно на протестите се виждат пияни и дрогирани-които не знаят за какво протестират.Според мен скоро хората ще започнат да бият тая *** като им пречи в ежедневието
114
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СНОЩИ ВЪВ ВАРНА "ПРОТЕСТИРАХА" 37 ЧОВЕКА-ПЕНСИОНЕРИ И БЕЗРАБОТНИ.ТОВА ЛИ Е МАСОВИЯ ПРОТЕСТ?
113
5
 
6
 
! Отговори
Ами, да... преди 3 години
ТОВА ЗА ХОТЕЛА НА НИНОВА Е АБСОЛЮТНО ВЕРНО!!!ДОРИ СЕ ЗНАЕ КОЙ Е ФИНАНСИРАЛ СТРОЕЖА МУ.ЯХТАТА НА БОЖКОВ Е НА ПРИСТАНА МУ.С НЕЯ ИДВАТ ПАРИТЕ ЗА ПРОТЕСТА!!ИДЕТЕ И ВИЖТЕ АКО НЕ ВЕРВАТЕ.....!!!!
112
5
 
6
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Скоро ще спрат и протестите. Видяха, че народа не ги подкрепя, а и Черепа затвори кесията.
111
5
 
6
 
! Отговори
do 165 преди 3 години
Къде са 1.5 млн бедни? Ами на море в Гърция...
110
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1,5 милиона българи на прага на бедността, къде сте? Защо трябва предимно младите и образованите да сме на тези протести? България не сме само ние ...
109
5
 
10
 
! Отговори
Котки преди 3 години
Аз имам един фундаментален въпрос - коя криза? В каква криза се намираме в момента точно? По телевизията и Интернет кoмyнягите крещят "КРИЗА! ", аз съм виждал криза, сега точно не виждам такава. Може би е криза само за тях? В какво се изразява тази "криза", освен в сборищата на лентяи, които вдигат патаклама? Протестират "срещу управлението", ок, кое по-конкретно? В смисъл освен, че не е в техните ръчички...
108
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно не разбирам,защо едни пишат против ГЕРБ а други против БСП като и двете,а и другите дори ДБ са комунисти и дъщерни партии крила на БКП?!А това се повтаря и ако погледнете плакатите от 90-те там има и такива:''Петър Младенов демократ''Абсолютни глупости!Всички са комунисти и трябва да се почисти къщичката много добре,а не както навремето дето в СДС имаше ченгета комунисти!Борисов,Пеевски и Доган са работници на задкулисието.Там е за чистене иначе избираме каквото ни предложат те от задкулиси
107
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестиращите са прекалено емоционални, не разсъждават прагматично. Ако правителството падне това с нищо няма да помогне в дадената ситуация. Само вреда ще имаме, а престъпността обича анархия и неизвестност. Не ходете на протести, използват ви! Деветдесетте години така ползваха народа и сега пак се опитват така да го лъжат, насъскват и разделят.
106
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партизан за бой се стягаи на Белото набляга. Правителство ще борим тук, още имам снощен махмурлук. Да лентяствам най - добре умея, да чупя, дерибействам и беснея. Мрак настане, идат сили не се вижда кого сме били.Протестър аз съм верно, така било сега модерно. Не искаме бач, а кинтажРадев е най - големият шантаж.
105
5
 
11
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
И това какво ме засяга, че някакви аутсайдери, напуснали Родината в труден момент протестирали нещо?По - скоро ме ориентира, че е протест на продажниците.Като е толкова зле в България, защо тия готованци са оставили престарелите си родители на произвола на съдбата и да тежат на социалните служби и бюджета, вместо да се грижат за тях?Нехранимайковци.
104
1
 
4
 
! Отговори
До27 преди 3 години
Ако го търсеше Израел, досега щяха да са го довели за разпит.
103
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не глипако не ни дразни че крадът дразни ни че краде ББ , човек с интелект джапанка , аз искам да ме краде някой по умен от мен.
102
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"" ДРУГАРКАТА ОТ КЪДЕ ИЗВАДИ *** ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯТА ""..............................едните говорят за приватизацията на техноимпекс ... другите говорят за чекмеджето на Бойко ... и всички се ядосват, че не са тези които крадат, а не че се краде по принцип.Ние нямаме нищо против корупцията, единственото което ни дразни е че не сме в схемата
101
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова не си е купила Техноимпекс, а акции от предприятието! Както и много други хора са направили. И е проверявана от прокуратурата още навремето, нищо нередно не е открито. Ти мислиш ли, че Гешев, ако можеше да я захапе по тази тема, щеше да си мълчи?!
100
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ОБРА НЕ САМО НАРОДА СИ АМИ И УМРЕЛИТЕ- СПРАВКА ЧЕРЕПА...
99
4
 
9
 
! Отговори
До Анонимен преди 3 години
*** да протестираш в масква да видиш как ще те толерират с приклада в главата.Чеборашка смотана
98
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТИ ВЯРВАШ ЛИ НА НИНОВА, А КАЖИ ТОГАВА ДРУГАРКАТА ОТ КЪДЕ ИЗВАДИ *** ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА ТЕХНОИНПЕКС КОГА ВСИЧКИ ПОЛУЧАВАХМЕ ЗА 22 РАБОТНИ ДНИ СРЕДНА ЗАПЛАТА 2/3 ДЛ- ТАКА ЧЕ НИНОВА ВРЪЩАЙ ОТКРАДНАТОТО ОТ НАРОДА- СТРАХУВАШ СЕ ОТ ЧОВЕКА КАСКЕТ ЗАТОВА СКОКНАХТЕ А ЧЕРЕПИТЕ ВИ И ТЕ РАЗБУТАНИ ТА СЛОЖНА РАБОТА- ЩЕ СТАВА КАТО В РУМЪНИЯ...