Спад с 85% на туристите в големите хотели в Родопите

Семейните места за настаняване имат повече гости през лятото
10
Спад с 85% на туристите в големите хотели в Родопите
Снимка: Pixabay

Пандемията изправи пред сериозни предизвикателства собствениците на малки и големи хотели в Родопите, където има сериозен отлив на туристи.

Още по темата
"В България има спад на туристите от 75%. Общо взето това се наблюдава в Родопите. При нас работят предимно малките семейни хотели и къщите за гости. Проблеми има с големите хотели и те идват от факта, че липсва входящия трафик. Тези хотели работят с договори с чуждестранни туристи, които няма как да посетят България. Там има спад на туристите от над 85%, което огромен удар за тях“, каза Пантелей Мемцов, председател на Регионална туристическа асоциация "Родопи".

От големите хотели в Родопите само 30 % отвориха врати за туристи, но заетостта е много малка. Малко по-добра е ситуацията в малките семейни хотели и къщите за гости в Родопите, допълни той.

"Те имат добра пълняемост. Бих казал, че на 70% са запълнени, тъй като те работят предимно с български туристи", каза още Мемцов.

От асоциацията смятат, че част от държавните мерки за подкрепа на туристическия бранш са закъснели.

 


10
Още по темата: Родопихотелтуристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Супер преди 1 месец
Стотици чартъри... не се готвят да летят до България
8
0
 
3
 
! Отговори
пампорово преди 1 месец
Заповядайте на 8 лева шкембе чорба, лятна цена.
7
0
 
4
 
! Отговори
Митко 21 см преди 1 месец
Хубаво е по Родопите. Собствениците обаче, не падат по далеко от събратята си от черноморието. Уж отиваш в Родопите, очакваш местни гозби и специалитети за които плащаш солена цена да бъдат приготвяни с качествени продукти, а всъщност получаваш най - евтините продукти, най - често имитиращи, на марката АРО, която метро продава. Домати - най евтините пластмасови оранжерийни такива и разбира се фалшив алкохол.
6
0
 
3
 
! Отговори
Съни преди 1 месец
Глупости, вчера се върнахме от Родопите, хотела беше пълен до горе, едва успяхме да си намерим свободна стая. Цените бяха нормално високи. По ние не личеше да има някакъв спад или пък епидемия.
5
1
 
3
 
! Отговори
BB преди 1 месец
Хотелите в Родопите се бяха леко позабравили в цените е време е да слязат на земята
4
0
 
1
 
! Отговори
До 4 преди 1 месец
Айдее ...селската кръчма е отворила...
3
2
 
32
 
! Отговори
Тръба преди 1 месец
Имало едно време вековни гори в Родопите... Нормалните хора им се възхищавали. Дишали с пълни гърди. Плакали от радост пред магията на планината. Пиели вода от обраслата с мъхове скала. Разхождали се по цял ден под музиката на птиците и не чувствали умора. Прохладен ветрец е пълнил душата. Поляните били препълнени с всевъзможни билки и горски плодове. Всичко било вечно зелено... Днес, комуниста си е построил бетон с крадените от мен пари и квичи за още!
2
7
 
10
 
! Отговори
В. Узунов преди 1 месец
Абе правеха се тук кинти. Пиколо работих и лично куфарите на Доган съм носил. Правих се че тежи багаж като носих да ми дават бакшиш а кой не дава после му крадяха от куфара
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами какво да се прави,хората без работа и пари останаха