Опашки пред паспортното в Кърджали заради хиляди изселници от Турция

На близо 60 хил. паспорта и малко над 40 хил. лични карти им изтича валидността
8 сеп 2020 15:19, Ния Христова
65

Огромна опашка се образува пред паспортната служба в Кърджали. Напливът е от изселници от Турция, които чакат да подменят документите си, предаде Bulgaria ON AIR.
 
Причината е отмяната на задължителните тестове за COVID-19, които се изискваха за пристигащи от южната ни съседка, както и фактът, че голяма част от българските им лични документи са с изтекъл срок.
 
Хората, които чакат от ранни зори, се изнервиха и разкритикуваха организацията. През тази година в област Кърджали изтичат сроковете за валидност на близо 60 хил. паспорта, малко над 40 хил. лични карти и около 12 хил. шофьорски книжки. В тези цифри попадат и документите на изселниците, които живеят в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
cCc преди 3 години
"Никой не ги е гонил насила те решаваха сами" - лъжеш като дъртa циганka.
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименС начално образование ли си?
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛевскийНикой не ги е гонил насила те решаваха сами е трябваше да си сменят името с българско ,но имаше причина две думиВарна и РепубликаА сега за паспорта турския е симе Хасан а б България името е Иван,тоест двама душиЛевский за й какво се бориш
48
1
 
0
 
! Отговори
Мноооого сме заспали преди 3 години
Не трябва подмяна на паспортитеЖивеят в Турция .....Последствията са много лоши ,но за съжаление няма кой да го спреПет века хора.,......Не съм расист , но преди всичко съм Българин
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Два паспорта с две различни имена това правят и това което знам е, че купува замя/ имот/ а Турция му възстановява парите!!!!!Разсъдете сами какво се случва и още нещо право на избор беше 1989 г сменяш името оставаш в БългарияИ по старите знаят защо беше необходимо!
46
1
 
2
 
! Отговори
Левский преди 3 години
Защо ги изгонихте през 1989 година? Аз затова ли се борих?
45
0
 
2
 
! Отговори
Левский преди 3 години
България винаги е била мащеха за небългарите!
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не бъркайте обикновените турци с дпс. Интелигенцията, що мислиш, че е в Кърджали(?). Почти всички напуснаха, и на тяхно място дойдоха от балкански села. Голям оборот Правят на Кърджали, Хасково . Купуват стоки в големите вериги. но са родени в Турция и искат да им превеждаме за дадена стока, напр. Кафе машина , затова е хубаво турски... , както нашите тракийски родители са знаели. Бог здраве да им дава. И тяхната не е лека. Не мислят за БГ, а искат децата им род. в Т-я, да ги приемат в Германия.
43
0
 
7
 
! Отговори
У преди 3 години
Какъв се оплаквати? България е многонационално държава и не трябва знае на български.На паспорт пише българско, не турско гражданин. Тука Авропа направу. В Латвия трябва говори език иначе не дава на паспорт нито на лично карта, там просто обаче, не умно като тук.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
32: Нямаш право да гласуваш когато си със Зелена Карта и да 6 месеца трябва да прибиваваш. Сега демократите се опитват да направят да се гласува със зелената карта за да дръпнат тези 11 милиона нелегални и такива с карти. Аз точно си получих Американското гражданство така че честито на мен
41
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
някой от тези в Кърджали говори ли български? питам за един приятел
40
3
 
4
 
! Отговори
на руснаците преди 3 години
им носят паспортите в къщи. След 1990 г. над 500,000 руски граждани получиха българско гражданство, но никога не сте видели те да чакат пред паспортна служба, защото им ги раздават в руските консулства и дори българските документи им ги печатат в Русия за да не се затрудняват службите тука.Черноморието е гъчкано с дрогирани рускинчета с български паспорти, за останалите опашки по паспортните гишета.
39
3
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Като са изселници,за кокво са им български паспорти?За да определят кой червен феодал от дпс да решава съдбините на България?Това е тумор,който трябва да бъде изрязан.
38
0
 
8
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 3 години
Опашките са предпоставка за корупция,затова ще ги има вечно.
37
11
 
7
 
! Отговори
наистина си тъп преди 3 години
До ТъпанарМай трябва нещичко от писаното да доказваш. Два пъти гласувалите веднага се откриват от ГРАО. Всички до един са български граждани и незаконно принудени да напуснат страната Признаха го властимащите
36
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия турски граждани ако нямаха български паспорти, ДПС дали щеше да е в парламента, а?
35
1
 
13
 
! Отговори
Гласопродавател преди 3 години
Я па искам да съм гражданин на 125 страни. По цяла година ще обикалям от държава в държава да гласувам.
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 34 А за българите по света ? За тях може ли да има
33
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не трябва да има двойно гражданство.Това е някакъв вид измама.
32
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избирателите на Радев