Площадката, на която дете пострада от токов удар - опасна от 20 г.

10-годишното момче ще бъде днес изписано от болницата
14 сеп 2020 09:08, Петя Славова
14
Площадката, на която дете пострада от токов удар - опасна от 20 г.
Снимка: Кадър, Нова тв

Детската площадка във великотърновското село Миндя, където дете пострада от токов удар, била опасна от повече от 20 години. Инцидентът с 10-годишното момче стана на 11-и септември, когато детето бе ударено от токов удар при игра на баскетбол в селото. То играло на баскетболен кош, закрепен за улична лампа.

Още по темата

"Баскетболният кош е поставен върху осветителна лампа от повече от 20-ина години, но досега не е имало подобен дефект", обясни пред БНТ кметът на селото Иван Иванов.

Той е кметски наместник от 2003 г., а кошът бил там още тогава. По думите му са подменяни елементи и е било боядисвано през годините, но документи за поставянето му няма. "Смятам, че след като има такъв инцидент, нещата не са според изискванията", допълни Иванов пред Нова тв.

"Детето е добре, но има изгаряния по  ръцете и в областта на гърдите", разказва неговият баща Николай. За случая родителят научава, след като са му се обадили към 21 часа и той веднага отива със свой приятел на мястото.

"Една майка беше до детето и му държеше ръчичката. Останах до него, а мой приятел извади фазомер и видя, че наистина има ток по мантинелата, която е основата на баскетболния кош”, каза Николай и допълни, че днес синът му ще бъде изписан от болницата.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 година
до 13 -Ламбо-- направо се посмях )))) чак една фафла изядох от смях))0
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не е според изисванията. Ламбите не са основа за баскетболни или други кошове. А и самите ламби би трябвало да не пускат ток по хората.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
""Смятам, че след като има такъв инцидент, нещата не са според изискванията", допълни Иванов пред Нова тв."Тоест преди инцидента кошът монтиран на улична лампа е бил според изискванията?
8
0
 
4
 
! Отговори
Здравко Николов преди 1 година
Има няколко причини за инцидента вп с. Миндя1. Осветителното тяло е монтирано от неправоспособен ел.техник2. Не са извършени мероприятията за защита от индиректен допир3. Нямя заземяване и защитно зануляване4. Ако бяха изпълнени защитният прекъсвач/бушона/ би трябвало да изклюючи напрежението.5. Неса извършени периодични измервания за ефективността на земното и вътрешното съпротивление на контура /"фазанула"/
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мантинела? Освен, ако не е някакъв местен жаргон, мантинелата е забита в земята, заземена е и през нея ток, който може да те убие, просто не тече.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миндя, Дундя и Пундя
5
3
 
4
 
! Отговори
Гошу тъпото преди 1 година
--Че откога в село Миндя има ток???
4
4
 
2
 
! Отговори
Електрото преди 1 година
То, че фазомера е светнал нищо не означава, но къде е заземяването на мантинелата и въпросът!
3
1
 
4
 
! Отговори
Миндя Рок Фест преди 1 година
Дайнов като малък колко баскетбол е играл на стълба...
2
0
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 година
Видяли една лампа - и я направили баскетболен кош?? Made in BG!
1
3
 
3
 
! Отговори
Ванката преди 1 година
Демократично обезопасена нали ;) По времето на "прокажения" комунизъм много такива неща за толкова години не е имало!