Ще се наложи ли лекарите да избират кого да лекуват?

Д-р Ненков за това как протичат грижите за пациентите с тежки случаи
14 окт 2020 11:20, Петя Славова
18
Ще се наложи ли лекарите да избират кого да лекуват?
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бившият здравен министър доктор Мирослав Ненков представи няколко сценария за развитие на мерките срещу коронавируса пред Нова тв.

Още по темата

"Властите имат следните варианти – да кажат, както в Швеция – носете маски, мийте си ръцете, няма ограничения. Вторият е "късият повод", от който нашите власти се страхуват", посочи Ненков.

Анестезиологът разкри подробности как протичат грижите за пациентите с тежки случаи на инфекцията.

"При нас достигат хора, които преди всичко са развили белодробните симптоми на болестта. Това са тежко и сериозно болни пациенти, за които е необходимо да бъдат обдишвани с техника. За тях, извън специфичните медикаменти, се прилага обща реанимационна грижа", разясни той.

Мирослав Ненков призова хората да потърсят медицинска помощ при забелязването на първия симптом.

"Свикнали сме, когато кихаме, кашляме и имаме температура, да казваме, че това е настинка. Сега обаче ситуацията е малко по-различна. Първо трябва да се отиде при личния лекар", добави той.

За бившия здравен министър ситуацията около COVID-19 е нова. "В администрацията завоите се взимат много бавно и плавно. Надявам се да не се стигнe дотам, че лекарите да избират кого да лекуват", посочи Ненков. Той коментира и мерките, че при седем души страната бе затворена, а при 700 - не.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От няколко дни е пълна ковид промивка. Какво целите? Хората да се побъркат? Има вирус и какво толкова. Не е това, което казвате и пишете. По цял ден само за това се пише и говори. Всички знаем как си измисляте ковид случаи и надписвате бройки за финансиране. Вече никой не ви вярва, защото лъжете и мажете.
14
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престанете да психясвате хората! Накрая ще има повече жертви от паническо разстройство, отколкото от въпросния вирус. Да не говорим, че от паника и ужас имунитетът се срива и ставаш мишена на всякакви болести.
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българските хронични ганнююве и говнюювее не трябва да бъдат лекувани! За цялото българско общество ще настъпи бял епок щом понамалеят драстично!
12
2
 
6
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
При най-малките симптоми да сме потърсили медицинска помощ.Ама вие лекарите и медицинска помощ ли давате? От около 9 месеца не си личи по нищо - държите се надменно с нас като божествени пастири на стадо. Цялата нация изкарвате виновна, че не спазвала "мерките", а това че тези мерки не могат да бъдат никакви мерки минавало ли ви е през главите, Велики Властелини на Истината.
11
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОВИД19 - Новото име на сезонния грип !
10
0
 
11
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Ами те и сега избират кого да лекуват. Останалите здравни пътеки са почти изцяло занемарени. Няма планови операции, няма истински прегледи, освен по телефона, няма дори навременно ваксиниране на децата против шарка - Ковид психозата им изпива акълите и на тях - лекарите, дори и да са учили по 10 години.
9
1
 
9
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
При седем случая страната беше затворена, защото получиха заповед; при 700 случая страната не е затворена, защото не са получили още заповед. Медицинският Интернационал СЗО е голяма работа. Хайде, неуважаеми лекари, продължавайте да се подчинявате.
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се наложи ли лекарите да избират кого да лекуват? - че те от 30 години избират кого да лекуват ?
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако умра, ил загина, ковид да го пишеееетееее...
6
2
 
11
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Ненков пуска пролетната песен на Боко! :))) Докторите да избират кой да умре! Наглеци!
5
2
 
6
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
НЕАДЕКВАТНО ИЗКАЗВАНЕ. ПЪРВО - БОЛНИТЕ НЕ " ХОДЯТ НА ЛЕКАР" , А СЕ КОНСУЛТИРАТ ПО ТЕЛЕФОНА. " ИЗБИРАНЕТО" КОГО ДА ЛЕКУВАТ БИ МОГЛО ДА СЕ СЛУЧИ САМО ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ СТАНЕМ КАТО ИТАЛИЯ В НАЧАЛОТО.
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То в България лекарите лекуват ако плащаш, винаги ще изберат пачката пред Хипократовата клетва!
3
3
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До анонимен/1В много ес държави вече се случи това с избора. Сегта е на ред кампания колко е тежко лечението (което е и истина) и бабите да си стоят да си *** вкъщи.
2
5
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Когато бяха 7 души, урсулата и ес нямаха план и затова Боко реагира адекватно.Сега урсулата иу ес имат много планове и затова всички чакат кой ще им спуснат от днес за утре...
1
2
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Направо сте за съд. И ние ще избираме кого да обслужваме във фирмите в които работим.Който дава такова предложение да му се случи да го избират.