Магазините в Русе ще работят от 9 до 11 ч. само за възрастни

Казина и заведения за хранене ще работят до 23.30 ч.
24
Магазините в Русе ще работят от 9 до 11 ч. само за възрастни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В Русе влизат в сила нови допълнителни мерки за борба с разпространението на COVID-19.

Хранителните магазини и аптеките от 09.00 до 11.00 часа ще бъдат посещавани само от лица над 60 години.

Още по темата


Казина и заведения за хранене ще работят до 23.30 ч.

Ограниченията са в сила до 19 ноември.

До тогава остават в сила и вече приетите  - затваряне на дискотеки, пиано-барове и нощни клубове. За същия период се забраняват и всички видове масови мероприятия на открито.


 


24
Още по темата: меркиРусеКоронавирус
Още от Страната
Жълт код за опасно силен вятър в три области
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Тъпотия High level преди 3 седмици
Хайде да ми обясни....всеки един собственик на магазин...говоря за частно лице...не за някакъв холдинг...как се справя с възрастните хора ...като клиенти !?!?!?!?! Те са като малки деца и не разбират от дума ...освен това масово не са стреснати от цирка в Европа ... !!!
22
0
 
1
 
! Отговори
До 20ти анонимен преди 3 седмици
Явно вие боледувате главно от Злоба! Тази болест убива и преди пенсиониране! Щом смятате, че старите хора трябва да ви дават парите си, явно сте злобни и към майките си и бащите си, които си кътат някой лев, че ако се наложи операция на око или става, да не ви искат от вас, които нямате милост, а само Злоба!
21
0
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 седмици
Тези анонимните, няма да са винаги млади! Не съм нито ***, нито проста, нито нахална, нито необразована! По-добре е малко да се погрижите за собственото си възпитание и за възпитанието на вашите деца! Живея до училище и виждам едни невъзпитани деца в голямото междучасие, дъвчат бургери, пушат трева, псуват и хвърлят отпададъци където им падне! На тях обърнете внимание, скъпи “анонимни”, а не чакайте старите да ви хрантутят цял живот/били стиснати/, работете върху себе си и поколенията си!
20
6
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Мярката е добра, защото ще спрат с това постоянно тъпчене в магазините. Повече от пенсионерите са с изкривено мислене от едни по-ранни години - да се наведат, да си пооткраднат, да си замълчат.....Не ги съжалявайте наистина, защото нито са гладни, нито толкова бедни. Освен това тук у нас, според традициите, децата често им помагат.
19
5
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
То нещата може и сами да се подредят. Ще ли се надуват пенсионерите , като докторите предпочетат да приемат само млади? А да ги видя колко много са важни тогава? Всички мои съседи пенсионери тъпчат пари в банките, макар и малки суми, и пет пари не дават за внуци и деца, и пищят как не ги били поглеждали?
18
5
 
6
 
! Отговори
Натали преди 3 седмици
От всички мерки около пандемията, тази е най-безумната. И отново се прецакват работещите хора.
17
3
 
4
 
! Отговори
анонимна преди 3 седмици
Малко груби къментари към пенсионерите, но за съжаление може би в основата си са прави, защото пенсионерите трябва поне да са малко по-скромни и да се съобразяват със ситуацията. Лично на мен са ми заявявали, че ще ходят в магазина само когато те искали и не били длъжни да се съобразяват с никого, също и рано-рано без нужда в автобусите, защото си били имали работа?
16
0
 
2
 
! Отговори
Може ли преди 3 седмици
И в дискотеките зелен коридор за нас?
15
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Бабо Яга, твоя си работа, защитавай ги колкото си искаш. Аз злоба не видях, а доста истини в този коментар. Защо не се ослушате малко и да видите тогава каква злоба се изсипва точно от тези пенсионери към обществото, как всички сме им длъжни, как направили това и това, как еди-кое си. Точно те висят и при джипито, и в магазини, и по банки, в голямата си част озлобени, с нереални искания и към близки, и към държава!
14
4
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Как пък ли не, нямал да можел да си напазарува в това определено време? Няма да може, ако обикаля за по-евтино с пет ст. Престанете да ги съжалявате, защото този, който гледа деца е в пъти по-онеправдан, огромна част от тях са с ренти, наеми, помощи за отопление и т. н., а гладните просто са много по-малко. В голямата си част са наистина егоистични и ограничени хора.
13
1
 
4
 
! Отговори
баба яга преди 3 седмици
До 11 Ще ми се да видя Вие какъв пенсионер ще сте. Ама злобата мори, та може и да не дочакате. Вас сякаш майка не ви е раждала.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Поредната измишльотина. На 60 г човек не е пенсионер, а в трудоспособна възраст. Така че, в 9 до 11 ч се предполага, че е на работа, а не да "щъка" по магазините и да трака по цял ден на клавиатурата като други пенсии, като тия с ранно пенсиониране. А не са малко и тези, които работят и над 70 год.
11
0
 
4
 
! Отговори
коридор преди 3 седмици
До Трябва коридор Това не дава никаква гаранция - кой ще живее и кой- ще мре. Би било чудесно, ако е толкова лесно. Пенсиите и въобще да не мърдат, като се върне внучето от даскало - какво ли ще им донесе?
10
9
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 седмици
Много добре, повечето пенсионери са изключително нахални и безкритични. Наредени един върху друг в 18 ч.? Не стига, че носят немалка вина за положението в страната, ами врещят срещу младежите по на 16 - 17 г., като че ли те носят вина за състоянието ни. Нерядко се изцепват, че те били най-важните, а ако ги питаш кой ще им изкара пенсиите, били си ги изработили, а само аз познавам десетки, дето удално криеха доходите си. Лицемерно и слугинажно мислене до отказ.
9
2
 
3
 
! Отговори
Трябва коридор преди 3 седмици
поне за тези които искат да спазват, а останалите пенсии сами решават да живеят или мрат...
8
3
 
11
 
! Отговори
e преди 3 седмици
И какъв е смисъла след като същите тези възрасни хора обикалят града и магазините по цял ден. По-добре да може да пазаруват само в този коридор а след това да им се забрани да излизат
7
4
 
12
 
! Отговори
Няма преди 3 седмици
Пенсиите си щъкат нон стоп и най им харесва да се тъпчат по опашки /така са си свикнали от соца/. Най-им е хубаво да се пепнат из магазините по обед и след 5 когато всички работещи излизат в обедна почивка или след работа.
6
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Aбсолютно отказвам да спазвам тази тъпотия! Нали ковида вече бил еднакво опасен за всички, поне така се тръби, тогава всички с равни права, защото това си е жива дискриминация! Ако искат възрастните да пазаруват отделно от другите да го направят между 5 и 7 сутринта, те тия вампири така и така не спят!
5
1
 
8
 
! Отговори
111 преди 3 седмици
Символ на Илюминатите - пръст на устата. Снимката въобще не е случайна. От общ център се координират новините в Илюминатските медии.
4
1
 
9
 
! Отговори
1234 преди 3 седмици
А в събота и неделя важи ли този "зелен коридор"? Защото е нормално тези, които работят, да си пазаруват сутринта в събота и неделя...