35-годишен лекар без други заболявания почина от COVID-19

Той се е заразил по време на отпуската си
23 ное 2020 14:22, Нели Христова
83
35-годишен лекар без други заболявания почина от COVID-19
Снимка: БГНЕС

35-годишният рентгенолог от МБАЛ "Парк Хоспитал" в Пловдив д-р Ивайло Гоцев загуби битката с COVID. Вчера той е бил интубиран и е починал в УМБАЛ "Еврохоспитал", където се е лекувал от две седмици. Там бил приведен в COVID отделението с висока температура и кашлица. В последните дни от живота е бил на кислородна терапия.

"Шокирани сме. Д-р Гоцев не е имал придружаващи заболявания. Оставя две малки деца сираци", каза пред 24plovdiv.bg управителят на "Парк Хоспитал" Саша Ненова. По думите й лекарят постъпил на работа при тях през лятото. Бил отговорен, съвестен, амбициозен и се ползвал с уважение от екипа на частната болница и пациенти.

Заразил се по време на отпуската си, затова в МБАЛ "Парк Хоспитал" не е имал контактни колеги, когато е проявил симптомите.


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
zlobarq преди 1 месец
До 22 Да си чул за "синтия".
76
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Съболезнования
Много жалко
75
1
 
0
 
! Отговори
До славянин преди 1 месец
Ооо къде се беше скрил бе, канцеларски ми-шок!
Отдавна не беше ръсил умозаключения.
Бяхме се затъжили за твоята ненадмината и проницателна мисъл.
74
3
 
4
 
! Отговори
Бай Спас преди 1 месец
Болния, изобщо не си схванал какво ти казва Мангъра, ама как да стане то трябва да ти влезе под черепната кутия, ама тя като е циментирана - няма начин.
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Затваряй .
72
32
 
7
 
! Отговори
славянин преди 1 месец
Добре че до началото на тази година не знаех, че симтомите като загуба на обоняние, на вкус, кашлица, гърлобол и прочее са симптоми на ''смъртоносен'' вивус, понеже много пъти назад в годините съм имал подобни симптоми и съм си мислил, че просто съм настинал, а пък то се оказва, че съм бил ''смъртоносно болен''!
71
25
 
2
 
! Отговори
до 68 от славянин преди 1 месец
''Колега вече 2 седмици е с вируса. На 43 години. С пневмония и е отслабнал 11 килограма. До Коледа е в болнични. Доста изплашен беше, като се чухме.''

За да отслабне с 11 килограма за две седмици значи трябва да е имал доста килограми над нормата, а вирусът най-обича точно тези, аз килограми над нормата нямам и досега постоянно ме подминава!
70
8
 
25
 
! Отговори
Болен преди 1 месец
Абсолютни скапаняци живеят на тази територия.мангъра ще ви изпрати с чайчета и супички към Орландовци.
69
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съболезнования на близките. Лошо за малките му деца.
68
18
 
9
 
! Отговори
Бизнесмен преди 1 месец
Ще го заменим с бежанец от - авганистан , хората са заменими - важно е икономиката да работи
67
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колега вече 2 седмици е с вируса. На 43 години. С пневмония и е отслабнал 11 килограма. До Коледа е в болнични. Доста изплашен беше, като се чухме.
66
30
 
5
 
! Отговори
тулупче преди 1 месец
То бива да си карък ама да си доктор и да се заразиш в извънработно време... Защо го пишете лекар като е рентгенолог ? Автора е ***.
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Чоко

Ще си сложиш помпа за мляко на носа и направо ще предедеш съдържанието в лабораторията за анализ.
64
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Има господ

Като се тръшнеш ти на стълбите и като няма места и лекари, ще видиш тогава има ли Господ.
63
0
 
1
 
! Отговори
Чоко преди 1 месец
До Анонимен
А като ти тече носа , какво да правиш ? Да се омажеш целия ли ??
62
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наша позната, живееща високо в планината край Кюстендил разказа, че мъж от тяхното село, като работел, му влязла треска в окото. Веднага го закарали в София. Там първо му направили тест за ковид. Излязъл положителен. На следващия ден пак тест за ковид, пак положителен. На третия ден пак тест за ковид, този път отрицателен. И чак тогава оперирали окото на човека. Представяте ли си как мъжът 3 дена е чакал докторите да им мине шубето, а той се е мъчил?!
61
2
 
6
 
! Отговори
тъй де преди 1 месец
До Анонимен 60

Най-точен ще е теста и ако не си акал в последните 3 дни.
60
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Днес в един друг български сайт има текст за грешките при вземане на проба за ковид. Там авторката пише, че за да е вярна пробата, човек не трябва да си е мил зъбите до 3 часа преди вземането, не трябва да е ползвал вода за уста, не трябва да е ял, те трябва да си е секнал носа. Което значи, че ако си мием зъбите и устната кухина по-често, ако си прочистваме носа от време на време през дена, все ще намалим силно количеството евентуални вируси, загнездили се в носоглътката.
59
7
 
10
 
! Отговори
Чоко преди 1 месец
Хигиената и дезинфекцията са проблем на лекарите и санитарите а не на болните. Вчера нали видяхте в ИСУЛ, където отделението за онкоболни деца беше отделено от Ковид отделението с едно параванче. Така в България лекарите борят короната.
58
3
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 1 месец
#47 това е плосък герберастки трол. Идеята на тиквите е да изкарат лекарите виновни и "лошия матриал" докато се дава трибуна на лаици от провинциални университети с лекарски титли -среден 3, за това, че хората трябва масово да пълнят бардаците и фитнесите и няма проблем. Хората носят маски, но те са 20% от решението на проблема. Между другото, почти всички маски в Япония са със сребърни йони.