Акушерка в COVID отделение: Пред мен се отвори адът!

От отделение, празнуващо живота - до победата да "отложиш" смъртта
10 дек 2020 07:10, Петя Славова
101

Акушерка влезе в COVID отделение за 12 дни. 45-годишната Милена Видева от Велико Търново замени обичаната си професия да посреща новия живот, за да спасява от смъртта тежко болни пациенти с коронавирус.

Тя работи като акушерка в Отделението по неонатология във великотърновската болница. В края на ноември приела да влезе в едно от шестте Ковид отделения, където броят на болните нараснал главоломно, а персоналът изнемогвал.

Още по темата

Единствено тя от Неонатологията приела новата си мисия, тъй като колегите ѝ били в рискова възраст или със заболявания.

"Пред мен се отворя адът на земята. В моето отделение са здрави и доносени бебенца, а там са тежко болни, които се нуждаят от изключително всеобхватни интензивни грижи. От отделение, в което празнуваме живота всеки ден, попаднах в отделение, в което всеки час е изключителна победа и всеки час е знак, че сме отложили смъртта", коментира пред Bulgaria ON AIR Милена Видева.

Тя прекъснала връзка с живота навън за 12 дни. Заедно с още една сестра се грижили за 18 пациенти, почти всички - кислородозависими. За престоя ѝ там шестима души загубили битката с коронавируса.

"Напливът е абсолютно денонощен - ако изпишем двама, в следващите часове са пристигнали нови двама. Попаднах на изключителни професионалисти, заради които успях да се справя физически и психически. Изписаните хора за нас бяха голям празник, тържество на живота и победа над смъртта", категорична е акушерката.

От два дни Милена е отново сред близките в дома си. В деня на Света Анна тя получи благодарности от семейство, защото се е грижила неуморно за недоносената им дъщеря Алена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
3
 
! Отговори
Разединителя е винов преди 3 години
Разединителя със своето поведение даде лице на типовете с антагонистично мисене като себе си и КН. Иначе едва ли щяха да сатолкова усърдни в писането като по-доло. Друг път трябва повече да внимаваме на изборите.
87
2
 
3
 
! Отговори
Медик преди 3 години
до 80 тиБях ти отговорил,но простаците от сайта се грижат за себеподобните си!!Пожелавам ти да изпаднеш в положението на пациентката,която спасих,но да няма наблизо такъв измислен герой и самохвалко като мен.Тогава ще ти премине като на лента жалкият ти жевотец пред очите и ще разбереш,че душата се отделя от тялото и Дяволът те повлича на където е мястото на такива от,репки като теб.А си такава плява,щото само из,род може да плюе по медици!!
86
7
 
3
 
! Отговори
хаха преди 3 години
И тая вместо да излиза и да реве ама ада, ама рая, ама това, ама онова, ама смъртт, ама... стига с това ама ***. Кой те е пратил - обаждаш се и му казваш директно - аз съм акушерка и нямам никакво понятие от вирусология. Аз за друго съм учила. Мога да израждам бебета а не да лекувам пневмонии.И точка по въпроса. Тука като Жунгла е, някаква Жунгла.
85
6
 
4
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Държавата е трагедия отвсякъде и управлявана от неадекватни хора, които хвърлят други неадекватни някъде си. Всичко е ковид отделения, ама акушерки ще лекуват в тях. Той не може да диша - акушерка иде да го лекува. И после що мрът. Ми ей за тва. Все едно пулмолог да отиде да изражда новородени. Идея си нямат от това което трябва да правят, ама там са. Щот така са им казали. Неадекватни са мерките, ама тотал щета неадекватни.
84
1
 
1
 
! Отговори
всички преди 3 години
Сте приносители на някакъв бацил ако днес е ковид утре два ковида.
83
6
 
3
 
! Отговори
оцелял от СДС-Чумата преди 3 години
Адът дойде у нас, когато ни налази СДС-Чумата.Анатема на Сашо Нереза,на Бакъря,на Катъря,на краставия Петко и спирам до тук,като не забравям всеки ден да псувам и Драгалевския гърбат Ай дук!
82
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ада одавна е в България.Настанил се е трайно в страната ни от 10.11.1989г.Хаос и безредие.Бездомни кучета,пенсионери и милионери.
81
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли кой да сложи нещо истинско в устата на тая мома, вече сме чували такива измислици.
80
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха ха хаха ха ха ха.
79
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такива истории вървяха март-април. Не стават,измислете друго.
78
18
 
7
 
! Отговори
ОТНОВО преди 3 години
ни показват празни болници и фалшиви статистикитази пандемия съществува само и единствено в купените от Сорос и останалите юдо-масонски фондаций масмедий
77
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДоФтУр чуе ли някой да каже добра дума за медицинска сестра, все едно му навират люта чушка отзад, то бива злобарщина и дребнавост, ама чак толкоз. Отделно се изложихте докторчетата, защото не подкрепихте протеста на мед. сестрите и се подиграхте с тях.Дребни, злобни, миши душици, какви доктори сте вие бе....
76
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МедикЧудно как ти остава време да спасяваш болни от ковид, докато сам се хвалиш по форумите колко велик лекар си.Такива като тебе вършат нещо само като се наредят на банкомата, да си опънат една 5 цифрена сума, дето са точили пари от здравната каса.Нагли простаци сте всичките до един, такива като тебе могат да ми спасят само дъртия.Като си толкова добър в спасяването, защо толкова инфекционисти умирисаха бъзито, а?Ама тука анонимно пред клавиатурата сте голяма сила, евалларката ти бичим
75
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пропагандата тип Гьобелс върви с пълна сила.
74
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тая акушеркаОт СЗО обявиха, че човек без симтоматика няма как да зарази други хора. Така, че не се прави на много разбиращ.
73
1
 
7
 
! Отговори
От Защо преди 3 години
Извинете ме, моля, на моят компютър нямаше и помен от публикувани коментари!Затова и постът ми е такъв. Благодаря на всички позитивно мислещи и благодарни коментатори!Бъдете внимателни и се пазете!
72
1
 
16
 
! Отговори
Защо? преди 3 години
Защо тук няма коментари?Няма ли какво да кажете а тази прекрасна жена? Човек?Благодаря Ви, мила Милена! Здраве и късмет Ви пожелавам!Моля, пазете се!
71
13
 
4
 
! Отговори
9988 преди 3 години
Кукувица
70
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е че не го правите за славата, а защото сте добри хора. Аз за това ви уважам най-вече.
69
5
 
14
 
! Отговори
дядомраз преди 3 години
Браво на медиците! Благодарим ви!