В Благоевградско не помнят такива наводнения от 61-ва година

Река Струма преля и наводни къщи
Обновена: 12 яну 2021 22:25 | 12 яну 2021 22:21, Петя Славова
10

Река Струма преля и наводни къщи край Благоевград. Места също излезе от коритото си и заля стотици декари обработваеми площи и къщи в долното си течение. Свлачище затвори за часове пътя между Банско и Гоце Делчев.

За щастие, пострадали хора няма, нанесените материални щети обаче са огромни, предаде Bulgaria ON AIR.

От четири денонощия дъждът в Благоевградско почти не е спирал. Нивата на реките Струма и Места се покачиха драстично и заляха къщи и дворове. Множество обработваеми площи също са под вода.

"Такава голяма вода беше през 61-ва или 62-ра година. Има много залети ниви", коментира Атанас Радулов.

Георги, който е на 55 години, коментира, че никога през живота си не е виждал по този начин реката.

Рафтинг центърът край Симитли също е под вода.

"Сутринта към 06:00 ч. прехвърли дигата. Щетите тепърва ще ги изчислим, когато започнем да чистим и оправяме, но нашите щети ще ги преживеем, защото при нас има екипировка, която ще се изпере и изчисти, но хората, които ги заля, те ще са по- зле от нас", коментира Станимир Станимиров.

Лошото време доведе и до свличане на скална маса и в Кресненското дефиле. По късно през деня свлачище затвори за часове и пътя между Банско и Гоце Делчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
1
 
! Отговори
Струма преди 3 години
ДПС да изчезне от парламента. ГЕРБ, БСП, Демократична България да се съюзят, за да не секат горите и да грабят БЪЛГАРИЯДПС.
8
4
 
0
 
! Отговори
Blow преди 3 години
Този, който открадна тръбите сега е директор на телевизията на герб. Другарката *** от НДСВ, която е юдейка, е другата "горска", която има вече над 500 милиона евра и ся вози на триетажна яхта по света от сечта на горите. Другарката Фидоска пък е в Северна България. Народът, е, народът да го пампури под вода. А ДПС ни закопаха
7
0
 
16
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
След 50-те, 60-те години на 20 век започна масово залесяване на оголените от безпощадна сеч горски площи до 1944 г, когато не е имало стратегии и научен подход при управлението на държавата. Залесяването предотвратява наводнения през периода до около 2000 г. Варварската сеч въведена след влизането във властта на ДПС, които оглавиха селско стопанство и гори вече дава реални резултати във вид на опустошителни наводнения в последните години. Положението ще се влошава - природата си отмъщава.
6
0
 
14
 
! Отговори
Издънкова преди 3 години
Като използват реката за сметище природата ще ги накаже а цената на водата се вдига а то ще ни удави е това е добра политика за хамериканските дружества оле само прибират пари без да изчистят едно речно корито да живей труда ""велика"" почти е хамерика
5
1
 
3
 
! Отговори
GG преди 3 години
От 67ма големия сняг !!!
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се залесява, а само се сече, тепърва ще търпим последсвието от алчните "бизнесмени". Открадна се всичко, което беше направено от напоителни системи и сега олеле. Тези които се опитваха да се възмутен от действията на крадците, нямаше кой да ги чуе и да предприеме съответните действия. Нехайството погубва всички. Тромавост, безразличие, безумие и неадекватност това е администрацията ни.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Природа, взима си своето, явно там не е място за път, сгради и други изкуствени постройки.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И все по-зле ще става с това изсичане на горите и неподдържането на язовири, речни корита и диги.
1
2
 
6
 
! Отговори
снайпера преди 3 години
Що се жалват тия, като съм им пратил спасителка от Флорида. Или пак се е заплеснала другаде?!?