Кметът на Петърч: Има надежда, нивото на реките спада

Отводняваме, реагира се на всеки сигнал, каза Борислав Борисов
13 яну 2021 10:40, Анисия Иванова
3

Обстановката в страната след наводненията започва постепенно да се нормализира. Над 50 къщи в село Петърч и около 10 в Костинброд обаче са под вода.

"Река Сливнишка спадна, река Блато е спаднала с 5-6 см. На терен сме при най-засегнатите хора, собствениците на жилището дори излязоха с настроение. Имаме надежда, постепенно спада всичко", коментира кметът на с. Петърч Борислав Борисов в "България сутрин".

Още по темата

Той посочи, че общината полага максимални усилия и с подкрепата на местното население постоянно се борят срещу нанесените щети. По думите му това е първото наводнение за 9-те години, откакто е кмет.

"Няма приоритет. И най-малкото засегнато място трябва да бъде подпомогнато. Работим с част от младежите, вчера бяха отводнени предимно къщите на възрастните хора и с каквото им е необходимо се помага", сподели Борисов пред Bulgaria ON AIR.

Реагира се на всеки сигнал и на всяко обаждане, категоричен е кметът. Според него наводненията са следствие от топенето на снега и дългата продължителност на валежите.

"Всичко по закон ще бъде направено за домакинството.  Важното е, че сме обединени и здрави", допълни той.


3
Още от Страната
Децата и коронавирусът: Заразяват се, колкото възрастните
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 4 дни
Е той нали му беше охрана на Бойко едно време!
2
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 4 дни
Е той нали му беше охрана на Бойко едно време!
1
1
 
3
 
! Отговори
Някой преди 4 дни
Направи ми впечатление, че кмета на Петърч добре имитира Премиера в маниерите си. Защо всеки не бъде себе си и да си върши работата?