В МБАЛ-Троян разкриват легла за деца с коронавирус

78 души са с положителни проби в общината
10 мар 2021 20:28, Анисия Иванова
8
В МБАЛ-Троян разкриват легла за деца с коронавирус
Снимка: БГНЕС

В Детското отделение на МБАЛ-Троян се предвижда разкриване на допълнителни легла, които ще са за деца, диагностицирани с коронавирус, заяви кметът на общината Донка Михайлова. Причината е увеличаващата се заболеваемост, както и разпространението в страната на британския щам на COVID-19, който засяга деца и младежи.

По думите на кмета очаква се и увеличаване на леглата в ковид отделенията, както в МБАЛ, където в момента се лекуват осем пациенти с коронавирус, така и в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести.

Там са настанени 37 болни със симптоми на COVID-19, от които 16 са с положителни проби при направените PCR тестове. Свободните легла в белодробната болница са 13, а в многопрофилната - две.

В общината към момента са карантинирани 129 души, от които 78 са с положителни проби. Има петима ученици с коронавирус и деветима - от училищния персонал. В детските градини са диагностицирани двама души от персонала.

Не се предвижда преустановяване на дейността на социалните услуги, които предоставя общината. Ще бъде увеличен интензитетът на проверките в търговските обекти от общинските служители, съвместно с полицията, посочи още Михайлова пред БТА.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Идеалист преди 1 месец
Неоглобалистите да внимават, защото започнат ли да измират деца, ще бъдат разкъсани с голи ръце. Нама да ги опазят и дебелите полицаи, защото и техните деца ще са в кюпа. Настъпват много лоши времена. Когато едно дете равие Ковиден пневмонит, неговия бял дроб, никога няма да се равие добе и за вигани ще има намалена дихателна повърхност.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 1 месец
Сигурно иска да каже, че в миналото имаше болници със по-добър сграден фонд, и са оставени да се разрушат. В Троян функционира много добра белодробна болница. С много усилия и дарители се поддържа, направиха се ремонти, обособено е ковид-отделение. В действителност има сгради, които са изоставени и разрушени. По трагично е оставената сграда на санаториума "Шамака" край Троян-разрушен и разграбен след ремонт след 2000-та година.Също така има и незавършена сграда в общинска болница.
6
0
 
2
 
! Отговори
Питам за статистика преди 1 месец
Ако болницата е не многопрофилна, а еднопрофилна, как ще й е абревиатурата ?!
5
1
 
5
 
! Отговори
ТРОЯНЕЦ преди 1 месец
В ТРОЯН ДЕЦА ВЕЧЕ НЯМА

ОТ 3-те НАЧАЛНИ УЧИЛИЩА ОСТАНА САМО ЕДНО

В НЕГО ИМА ОБЩО ОКОЛО 40 ДЕЦА, 30 ОТ КОИТО ИНДИЙЧЕТА
4
0
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
До Анонимен

Нищо не ти разбрах, човече.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да де това се знаеше още от началото децата са преносите без симптоми но този който трябваше да го вземе впредвид отпусна първо училищата да се разнесе всилко дето не се е разнесло
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Деца с корона вирус, ама от какво друго са болни? Защото в нашето училище има поне 90 случая вече, за цялата година, като 60 от тях ги откриха по анти тела. Никой не е разбрал,, че са изкарали заболяването, а другите си бяха карантинирани вкъщи с болен родител, но едно дете не е се е беило реално "болно".
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Честито сега деца после бебета и тн но да вземем пример от това което бе хубаво в минслото и се разруши имаше санаториуми вкл и в Троян за болни дали белодробно или от друго заболяване се рехабилитираха и се подобряваха сега са сгради продто постойки в разруха