Млад лекар във Видин вдъхва живот на пациенти с инсулт

Отделението по неврология работи благодарение на д-р Ангел Благоев
27 мар 2021 22:45, Анисия Иванова
34

Млад лекар във Видинската болница връща надеждата за нормален живот на десетки хора с прекаран инсулт. След като остана затворено близо година заради липса на кадри, днес отделението по неврология отново работи, благодарение на д-р Ангел Благоев.

"Не можех нито крака си, нито ръката си да вдигна, а сега я вдигам, благодарение на доктора и бързите мерки, които взима се чувствам супер", споделя една от 4-те пациентки, възстановили се след прекаран инсулт.

"Един от моментите, в които съм имал най-голямо удовлетворение, когато успях да помогна на едно младо момиче на 22 години, което бе направило инсулт. Тя беше в много тежко състояние и тя се оправи благодарение на това лечение. И когато видиш подобно нещо, чувстваш удовлетворение и това усещане не може да го изпита всеки и не може да го купиш с пари", казва д-р Ангел Благоев - завеждащ отделението по неврология в МБАЛ "Света Петка" - Видин.

"Хората имат право. В района, в който живеем в северозападния регион, населението е застаряващо. И тези хора трябва да има къде да се лекуват", смята младият лекар.

Засега доктор Благоев работи с няколко медицински сестри в отделението, но се надява скоро още негови млади колеги да го последват.

"Чували сме, че се прави такова лечение, но тук никога не е правено и доста от хората, които можеха да бъдат спасени, загиваха", сподели Анушка Илиева - медицинска сестра в отделението по неврология.

Д-р Благоев решава да специализира неврология, след като негови роднини получават инсулт, но нямат късмета на пациентите на младия лекар.

"Това мен ме амбицира и мотивира да се уча от колеги, за да го правя това нещо, защото мисля, че ние имаме задължение към нашите родители", допълва медикът пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
0
 
! Отговори
Светла Р. преди 2 години
Здравейте,Много мога да пиша за този "лекар", за неговото отношение към пациентите и близките им,но надали някой ще прочете дълъг пост. Само ще кажа,че получихме непрофесионално,арогантно,отвратително отношение от него,ЛЪЖИ и блъскане на врати.Накратко, изписа майка ми във вегетативно състояние ,след като излъга,че се храни самостоятелно.Това естествено не беше възможно,принудихме се да я закараме с линейка в София,на венозно хранене.СРАМ И ПОЗОР за професията ''Лекар''
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доктора е надут пу***к. Прекалено голямо самочувствие, без никаква човещина. За него болните не са хора.
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Погледнете какви постове има по долу и ще разберете,че не сме народ а ***.Такава злоба,завист,простащина може да има само у нас.
27
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НеврологТИ СИ НЕВРОЛОГ,КОЛКОТО АЗ КОСМОНАВТ!
26
0
 
3
 
! Отговори
До25 преди 3 години
Защо си толкова долен?Браво на младият лекар!
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко грозни коментари, прочетох, явно си заслижаваме съдбата, никой да не и погледне. Браво, имало и по-страшно от Ковид - инсулт и е ТАКА.
24
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вдъхва им живот с инсулт!? Аааа , това как да го разбираме?
23
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Видин е пълно с невролози.И то опитни и добре квалифицирани.И защо мислите никой не се хваща да работи в неврологичното отделение?Защото заплатите са почти минималните.Болницата е докарана до колапс.Ккакво ни занимавате с един невролог в цяло отделение.Всеки там знае че тези болни с инсултите де ги транспортират до болницата в гр.Лом. или Монтана.
22
6
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Отделение с 1 лекар със специалност, без дежурства на лекари,не може да поддържа спешност.Това означава, че острите случаи се лекуват другаде.А това отделение е за долекуване.
21
20
 
3
 
! Отговори
Дедовия преди 3 години
Твърде му е рано на този млад лекар да се хвали!! Да беше отишъл в София да научи тамошните лекари,доценти и професори'!!
20
11
 
3
 
! Отговори
масова упойка преди 3 години
като им каже колко им е сметката накрая и наистина ще получат инсулт.
19
10
 
3
 
! Отговори
Психиатър преди 3 години
Чрез психотерапия това 22 годишно момиче също би оздравяло!!!
18
7
 
6
 
! Отговори
Друг лекар преди 3 години
Хистерията може да имитира ВСИЧКИ неврологични симптоми,включително инсулт!!!
17
13
 
4
 
! Отговори
Невролог преди 3 години
22 годишно момиче с инсулт???!! Сигурно е било хистерия,щото хистерията е известна като " великата симулантка"???!!
16
18
 
4
 
! Отговори
Д-р Хаус преди 3 години
Този колега май се отъждествява с Исус Христос,който казал на умрелия Лазар: " Лазаре,ставай!! "!! И Лазар станал???!!
15
3
 
6
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Я, имало още идеалисти. То и аз бях идеалист, докато поредния гащник не ми каза, че съм му длъжен. От тогава си ценя труда и работя за кинти
14
15
 
5
 
! Отговори
Професор-невролог преди 3 години
Ало,Д-р Благоев!! Какво значи " Уча се за да го правя ТОВА НЕЩО!!" Кое е нещото бе уважаеми колега?? Кажи за да го знаем и прилагаме!! Ами това е достойно за Нобелова награда за медицина!! Смъртност и инвалидизация след инсулт - 0 %??!!!
13
22
 
0
 
! Отговори
Пикомен преди 3 години
как ли е помогнал на това 22 г. момиче? може би с кожена инжекция... и аз бих й го бутонясал
12
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До IllianaИ от мен едно голямо БРАВО на този човек!Да е жив и здрав
11
2
 
16
 
! Отговори
До долния умник преди 3 години
До АнонименХората умират преждевременно преди всичко от глупост!Някои и от злоба