АПИ съветва да се използва Подбалканският път на връщане към София

Призовава се шофьорите да не използват аварийната лента
4 май 2021 08:56, Елка Василева
21
АПИ съветва да се използва Подбалканският път на връщане към София
Снимка: архив, БГНЕС

За улеснение на трафика по АМ "Тракия" от 4 май /вторник/ до 9 май /неделя/ в района на ж.п. надлеза при 159-ти км ще има две ленти за София и една за Бургас. Поради ремонтно-възстановителни работи на съоръжението движението се извършва двупосочно  в платното за Бургас, съобщиха от АПИ.

Заради ремонт е ограничено движението в участъка между пътните възли „Чирпан - Изток“ и „Стара Загора“ на АМ „Тракия. За ремонта на над 23 км от трасето са затворени и двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут.
        
Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел „Чирпан - Изток“ на АМ „Тракия“ по път II-66. Оттам по второкласния път ще продължават до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ „Тракия“.

Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел „Стара Загора“ на АМ „Тракия“ по път I-5 до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“. От там по път II-66 ще продължават до пътен възел „Чирпан - Изток“, за да се качат отново на АМ „Тракия“.
        
Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на АМ „Тракия“ е Подбалканският път I-6 София - Бургас. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да използват и първокласния път за по-голяма удобство при пътуване в пиковите дни и часове.

Алтернативен маршрут на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин са проходът „Петрохан“ и пътят през Искърското дефиле.
        
Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Струма“.
       
Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не се предприемат рискови изпреварвания и да не използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение. Eмоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.
        
В участъците от първокласната, второкласната и третокласната пътна мрежа, в които е въведена временна организация на движението заради ремонтни дейности, е необходимо шофьорите да предвидят повече време за пътуване, поради по-ниската скорост на движение при извършването на строителни работи или да използват алтернативни маршрути.
        
 


21
Още по темата: СтрумаХемусАПИТракия
Още от Страната
Истински Великден за Банско, хотелите пълни с българи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Менто преди 5 дни
АПИ мъ кучиту пу целата глъвъ! Ва та ма та хле бо едиии.!.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Драги гости на Софето, задължително минете през подбалканския, че да има повече катастрофи с трупове и да се поразчисти родината малко от джигити без мозък.

Защото само там можете да видите джигит с мерцедес/бмв/гоУф да ви изпреварва на непрекъсната в завой с нулева видимост при ограничение 40.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен 14

Да ти се връща приятелю. Христос Воскресе!
14
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Използвайте най-опасния и бавен път, и дано катастрофирате и умрете, нещастници. София няма нужда от автомобилите ви и от вас.
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Назначеният от Чекмеджан Глашатай, съветва да се използва Подбалканския път, строен от Тато.
12
2
 
21
 
! Отговори
Badjoto преди 5 дни
Голям шаТак... Такова строителство на магистрали и накрая "Одете у Подбалканския" като в '80-те години... Тръгвахме на море в 04.00ч сутринта през Подбалканския.
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Спокойно ремонта на новия затворен участък, можеше да се задържи за 2 седмици и нямаше да има драма. Но то трябва мисъл за това или бързат че, времето им изтича.
10
1
 
18
 
! Отговори
Трудовакъ преди 5 дни
Едно време на експреса за Бургас (Чайка) се закачваха отзад две платформи за леки коли. Качвам си колата на платформата, във влака играем белот и табла, на Бургас се разтоварвам и почивката започва весело и жизнерадостно. Ходехме до Аркутино, устието на Ропотамо, скалните образувания на Беглик таш. Преди Синеморец и надолу беше затворено, преминаваше се само с открит лист, защото е гранична зона. След като изтече 20 - дневната карта, по същия начин се товарехме на гара Бургас обратно за София...
9
2
 
4
 
! Отговори
Цгн преди 5 дни
Хич не се връщайте повече. Че .Да си оправим държавичката .
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
НА ЗАПАД МАХАТ МАНТИНЕЛАТА МЕЖДУ ДВЕТЕ ПЛАТНА И РЕМОНТИРАТ САМО ЕДНОТО КАТО ПО ДРУГОТО ДВИЖЕНИЕТО СТАВА ДВУПОСОЧНО. НО ЯВНО 25 КИЛОМЕТРА АСВАЛТА Е БИЛ ОТ СКЪПИЯ И СА ГО ПОСЛАЖДАЛИ КАКТО ОБИКНОВЕНО И ПОЛОЖЕН НА УРА ПРИ МИНУС 15 ГРАДУСА ЗА ДА ИМА ЛЕНТИ ЗА РЕЗАНЕ НА ВСЕКИ КИЛОМЕТЪР.
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Като подбалканският път е алтернатива на магистралата да си оправят знаците и да махнат ограниченията 40 и 60. В цяла Европа на главен път няма такива ограничения.
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 5 дни
До 5
Тя Тракия е постоянно в ремонти, ако това чудо може да се нарече магистрала. Не качествено строителство и ремонти почти ежедневно. За това ли плащам такси и данъци? Пътувал съм през последните 15 години през по-голямата част от Европа, но такова чудо няма никъде.
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
ГЕРП съветва да се ползва терминал 1 или 2.
4
5
 
14
 
! Отговори
До 2 преди 5 дни
Ми карай дето щеш, хората ти казват къде е по-малко натоварено, щото правят ремонти. Ти, като искаш , се наври в задръстването, ама после не реви.
3
4
 
26
 
! Отговори
жалко, но факт преди 5 дни
Че на магистралата щяло да има 2(ДВЕ) ленти в посока към София!? Може да бъде новина само в България
2
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 5 дни
Аз съветвам АПИ след като съм си платил всички данъци и такси да не ми казват къде да карам, а да си оправят пътищата.
1
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
И ДВЕТЕ ЛИ ПЛАТНА ДЕДО ПОПЕ ? ДА НИ Е ЧЕСТИТ НОВИЯТ РЕМОНТ. БОЙКО ДА НЕ ЗАБРАВИ ДА ОТРЕЖЕ ЛЕНТАТА КАТО ОТКРИЯТ НОВИЯ РЕМОНТ. ЧЕСТИТО!