Пътят през Тревненския проход - разбит, без асфалт, на дупки...

И още сигнали в Helpbook за шумен строеж и опасни дървета
21 май 2021 22:03, Анисия Иванова
62

Снимка: Helpbook

Всички сме се натъквали на пътища в окаяно състояние, които не само трошат колите ни, но и представляват реална опасност за здравето и живота на преминаващите. В платформата на Helpbook.info постъпи сигнал за републикански път, известен още и като Тревненски проход, по такъв повод: "Пътят е в трагично състояние, най-вече в участъка между Радунци и Борущица. Между Борущица и Кръстец реално никога не е имало асфалтов път, но това е друга тема. Участъкът Радунци – Борущица конкретно е трудно да се каже, че е проходим с нормална кола, защото 7-те километра между двете села се минават за около половин час заради дупки с огромен риск да нанесете сериозни щети на автомобила си. От общината в Мъглиж не им пука особено за този път, защото бил републикански и отговорността била на държавата. Въпросът е обаче - има ли я държавата високо в планината?

Защо е толкова е трудно този път да се оправи на едно прилично ниво като за третокласен път и да се стига нормално до село Борущица? Прилагам и няколко снимки – всъщност дупката на този път е малко относително понятие – има участъци, на които почти няма останал асфалт. Пътят в този участък конкретно не е ремонтиран основно, откакто е пуснат в експлоатация в края на 60-те, единствено от време на време се насипва с чакъл. За съжаление обаче това е временно подобрение, което след като мине зимата и снеговете, проблемите се появяват отново. За сравнение - пътят от Дъбово до село Яворовец и нагоре до Радунци е в много по-добро състояние, макар и там да има дупки. Надявам се пътят от Радунци до Борущица да види някакво подобрение скоро“.

Постъпи оплакване от район „Витоша“ за поредния шумен строеж. Дейността се извършва извън регламентираното от закона време, като буди живущите в ранни зори. Бетоновози, кранове и викове стряскат живущите по всяко време на денонощието и положението става все по-нетърпимо.

Сигнализираха ни за опасни дървета в двора на бюрото по труда „Възраждане“. Собственикът на съседен имот се безпокои от последиците, които могат да нанесат на имота му огромните шестметрови тополи, които могат да нанесат материални щети, както и невинни жертви. Молбата е компетентните служби да предприемат отстраняване докато не е станала беля.

Завършваме днешния обзор с благодарности за добре свършената работа от администрацията на район "Нови Искър". В предишен сигнал нашият потребител изказа негодуването си от сформирано незаконно сметище в близост до гробищен парк. Реакцията на общината бе светкавична и същото бе отстранено своевременно.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

 


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
До коментар 18 преди 4 седмици
Драги, пътища по селата нямаме,но стадиони,детски площадки, читалище, всичко ни правят даже кал от Балчик ни носят да се мажем и лекуваме.може само да ни завиждате.
28
0
 
0
 
! Отговори
Протестър преди 4 седмици
ИСКАМ: НЕБЕТО ДА Е СИНЬО! ВЪЗДУХЪТ ДА Е ЧИСТ, пътищата да са супер , да не се ваксинирам, храните да са био, Божков да киха на ръка, абеИскам всичко!!! Всички са ми длъжни!Да ДАВАМ нещо от себе си аз ли?Защо аз? Другите са виновни!
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
джипката на банкянския комунист не е ли минавала от там
26
0
 
1
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 седмици
До 30 === Човече, спри се ве. Къде по света има гласуване от гражданите коя фирма да прави ремонт на път? Съвсем изглупяхте напоследък. Че и проби да му взимали :))) Ти айде да те питам конкретно, за коя фирма от един списък би гласувал, като не знаеш нищо за тях? Ни кой я управлява, ни българска или турска е, ни към коя партия е прикрепена. Спрете се с простотията си бе хора. Интернет даде трибунал на най-големите *** на света
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да благодарим на ГЕРБ и лично на другаря Бойко Борисов за хубавия асфалт който е положил!
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека си е така пътя, ние сме си модерен народ-асфалт не ядем!
23
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев, ще ви построи този път, той мисли единствено за инфраструктурата и въобще не се занимава с интриги в момента.
22
0
 
2
 
! Отговори
ПЪТУВАЩ ПО ТОЗИ МАРШ преди 1 месец
А може и да изкопаят тунел от Твърдица до Елена? Защо не?
21
1
 
8
 
! Отговори
ПЪТУВАЩ ПО ТОЗИ МАРШ преди 1 месец
Предлагам Тревненския проход да стане магистрала по славчово време
20
11
 
7
 
! Отговори
ПЪТУВАЩ ПО ТОЗИ МАРШ преди 1 месец
От Пловдив съм. За този път чувам за пръв път. Пътувам много често до семейството на жена ми в Плевенско, учил съм 5 години в Габрово, това сигурно е път за 50 автомобила на 4 села, които даже може и да не са си плащали винетките. На изток е прохода Шипка, на запад - Хаинбоаз. Ненужна и необоснована публикация!!!!
19
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За стотина автомобила на денонощие няма смисъл да се прави.
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АПИ някой пише ли, щото така в нета може да си пишете до безкрай. Ако решите да пишете статии за всички подобни пътища в България няма да ви стигне една година и над 1000 , хиляда, страници...Научете да пишете до институциите не в нета.
17
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То по селата останаха ли хора? За кво им е път на шепата старци?
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По добре ще е да прокопаят тунела под Връх Шипка.
15
4
 
10
 
! Отговори
шведка преди 1 месец
В уики пише че пътят до борущица след гара кръстец е неизползваем за автомобил. за 22 жители нов път ли ще правят ?
14
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гласувайти за Борисов за да Ви положат някога асфалт.
13
8
 
10
 
! Отговори
кака ви курни преди 1 месец
почват младежките бригади , младежите от бсп ше ви построят безплатно пътища !
12
12
 
10
 
! Отговори
протестъри преди 1 месец
в бъдеще забравете за пътища и магистрали, асфалта не се яде и се връщаме обратно с малките тесни пътчета.. само славчо чалгата ще ни оправи
11
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оплаквайте се на Радев нищо правещия...взема заплата за пътя ви
10
8
 
16
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Ма благодарете на прошляците герберастки...Те 12 години се занимаваха със строежи на части от построени магистрали и пътища... И натрупаха милиардни заеми... Ама напълниха чекмедженца...