Седем са кандидатите за кмет на община Благоевград

Частичните избори са на 27 юни
2 юни 2021 10:55, Анисия Иванова
30
Седем са кандидатите за кмет на община Благоевград
Снимка: БГНЕС

Седем са кандидатите за кмет на община Благоевград за предстоящия частичен вот на 27 юни, каза председателят на Общинската избирателна комисия /ОИК/ Мартин Бусаров. Трима от тях са издигнати от инициативни комитети, а останалите четирима са партийни.

В предизборната надпревара се включват като кандидати, издигнати от инициативни комитети, досегашният кмет Румен Томов, доскорошният председател на Общински съвет - Благоевград Андон Тодоров, както и Людмила Костадинова.

Още по темата

Партийните кандидати са Илко Стоянов от политическа партия "Има такъв народ"; д-р Виктория Каракостова-Нешева от "Демократична България - Обединение"; Цвета Рангелова е кандидатът за кмет на община Благоевград от партия "Възраждане" и Стефан Делиов от коалиция "Ние, Гражданите".

Частичните избори за кмет на община Благоевград са на 27 юни. Предизборната кампания започва на 6 юни, посочи Мартин Бусаров пред БТА.

До частичния вот в Благоевград се стигна, след като предишният кмет Румен Томов беше отстранен заради неспазване на разпоредба на Закона за местното самоуправление и местната администрация. Месец след встъпването му в длъжност като кмет на Благоевград до ОИК беше подаден сигнал от предшественика му Атанас Камбитов във връзка с неспазената разпоредба.

На свое заседание ОИК взе решение и прекрати пълномощията на Томов, което беше обжалвано в съда. Година и половина след местния вот Върховният административен съд взе решение по казуса, с което окончателно бяха прекратени пълномощията на Румен Томов като кмет на община Благоевград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох котьооо, борба за голямата лапачка!
11
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОМУНИЗМЪТ си дойде! Дойде си от града на името на нашия вожд и учител Димитър Благоев! Учеше ни социализъм, ама Гошо Тарабата и Тошо Правешки го надградиха в "комунизъм".Мун--чо Решетников ДОИЗГРАЖДА делото им за равенство и братство в мизерията - важна е само нашата ПРОПАГАНДА и вашите промити мозъчета!
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 9 И как стана така, че вие от Благоевград Уж не бяхте "комунисти", пък вече пета година си избирате комунисти? Това не ви е заради Боко, защото правителството му отпуска средства най-вече заради непрокопсаници като вас, ама все Боко ви е виновен, нали?Мун..чо ще царува поне още десетина години - хайде да ви видим как заедно с НЕГО ще загробите и ще ЗАНУЛИТЕ до ниво 1944г. цял окръг.КОМУНИЗЪМ=ЕМИГРАЦИЯ.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БЛАГОЕВГРАД ГЛЕДА С НАДЕЖДА КЪМ ВЕЛИКИЯ И ВЕЧЕН ГРАД НА МАКЕДОНИЯ...ПРЕКРАСНИЯТ СОЛУН!
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОЙТО И ДА УПРАВЛЯВА БЛАГОЕВГРАД ВЕЧЕ Е ПО-БЕДЕН И ОТ НАЙ-БЕДНИТЕ И ИЗОСТАНАЛИ ОБЩИНИ В РЕПУБЛИКАТА КАТО ВИДИН И СИЛИСТРА...ОТ УНИВЕРСИТЕТСКИ ГРАД В МОМЕНТА ГРАДЪТ Е СРАВНИМ С ЕЛХОВО И БОБОШЕВО ПО ДОХОДИ.И МАЛКОТО РАБОТЕЩИ БЛГОЕВГРАДЧАНИ ВЗЕМАТ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА.БУЛГАРТАБАК ОТ БЛИЗО 10 ГОДИНИ ГО НЯМА И НАСЕЛЕНИЕТО НЯМА КЪДЕ ДА РАБОТИ И СЕ ИЗНАСЯ ПАНИЧЕСКИ В ЧУЖБИНА.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 4 "радев човек ще е - вече е избран и незнам защо са тия кандидати да се хвърля прах в очите на народа"ГРИПЛЬО-пропагандата тече вече пета година, затова и няма кой друг да е, а ПРАХЪТ в очите го хвърля именно ретро-съветската ПРОПАГАНДА на Грипльо Решетников.КОМУНИЗМЪТ си дойде благодарение на Грипен Кремълски - ураааа!
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мутрите се намърдаха във властта и се напълни с майски бръмбари
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Словянин 2 "Важното е, че гербаджията няма да спечели." Точно така си е, само дето тъкмо чалго-юмручковците като тебе ще огладнеят бързо при коМУНЬОвския режим, а за разлика от трольо-муньовците като теб "гербаджията" отдавна си бачка и изкарва дори и твоите социални и пенсионни, и хич не му пука за съветските ти идеали за равенство в мизерията. Ти си избери СлаФчУ или Бойкикев - при всички случаи получаваш Мун..чо и мизерия, затова пък - още по-приказна ПРОПАГАНДА!
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
радев човек ще е - вече е избран и незнам защо са тия кандидати да се хвърля прах в очите на народа
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1"ще спечели комуниста - вервайте ми." Прав си, ама като ВСИЧКИТЕ са комунисти, каквото и да правим, все ще я оплескаме.
2
8
 
5
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
Важното е, че гербаджията няма да спечели.
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще спечели комуниста - вервайте ми