Късмет: Два фиша за едно нарушение в интервал от 2 секунди

От КАТ обяснили да се обжалва втората глоба
4 юни 2021 15:50, Петя Славова
49
Късмет: Два фиша за едно нарушение в интервал от 2 секунди
Снимка: БГНЕС

Два електронни фиша за едно и също нарушение на Закона за движение по пътищата получи семейство от град Средец. То е заснето от камера на КАТ в интервал от 2 секунди разлика.

На 9 април тази година при рутинна проверка на "Пътна полиция", Георги и Таня Палови разбрали, че имат невръчен електронен фиш за шофиране с превишена скорост в градски условия. При разрешение 50, колата била заснета да се движи с 85 км/час.

"Глобата е 400 лв. Платих 280 лева, защото така е предвидено, с 30 % отстъпка и си мислих, че е това. На следващия ден получих съобщение на електронната си поща, че са преведени в полза на МВР 280 лв. и аз реших,че проблемът е изчистен. Взела съм си поука, не отричам нарушението в никакъв случай", разказва пред Нова телевизия Таня.

Миналата седмица, обаче, Георги отишъл в полицията в Бургас, за да подаде заявление за подмяна на документи за самоличност и шофьорска книжка. Служител на КАТ му обяснил, че не може да приеме документите, защото има ново невръчено наказателно постановление. Получили същата снимка, само че направена 2 секунди след тази, за която вече превели 280 лева.

"И се оказа, че фишът е повторение на първия, който платихме, което е пълен куриоз, пълен абсурд. Отидохме веднага във „Видеонаблюдение- Бургас“. Там доста време разглеждаха и извадиха двете снимки. На едната с 84 км, когато е сниман от 130 метра автомобилът, а после другата снимка е от 60 метра от автомобила, вече е с 85 км/час. Фактически още един километър и второ нарушение в рамките на 2 секунди. Куриозът е, че едно нещо, което сме го платили веднъж, трябва да го плащаме втори път", каза Георги.

Семейството получило съвет да обжалва втория електронен фиш в 14- дневен срок пред съда. От КАТ-Бургас обясниха казуса:

"Извършена е проверка по случая, установено е, че няма човешка намеса. Просто е възникнало "наслагване" на кадри, поради тази причина са издадени два електронни фиша. Дублираният електронен фиш ще бъде анулиран", обясни Пламен Николов, началник на Сектор "Пътна полиция" към МВР – Бургас.


49
Още от Страната
Слънчев уикенд, но от понеделник не забравяйте чадъра
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
4
 
! Отговори
Спокоен преди 2 седмици
Принципно коментиращите използват думата "фиш" твърде фриволно. Не съществува в правния мир "фиш" без подпис на този на който е съставен с което удостоверява, че не оспорва нарушението. Всичко друго е АКТ и съответно наказателно постановление. Фиш не се обжалва в съда. Също така не съществува "невръчен фиш". Изобщо, винаги се консултирайте с юристи преди да сложите подписа си под каквото и да е.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Тц, не така до 16Парите ти ще ги даваш - хем за делото хем за адвоката, ама те са си твои, прави квото знаеш. Всеки фиш си има номер и подлежи на справка в КАТ какъв му е статута - връчен, невръчен, влязал в сила, платен, неплатен, анулиран.
19
8
 
4
 
! Отговори
Ай сиктир преди 2 седмици
Правосъдие признавам само в Америка. Спират го нашенски скъсаняк, за неработещ фар. Нашио мисли като у нас, почва да блъска по фара, белким светне. Глоба - за фара . Ганьо, понеже е юристче и следователно тарикат, тръгва да се се жали в американският съд. Там не само потвърждават глобата за фара, а му налагат втора, още по- голяма, за оскърбително отношение към орган на реда, за няколкото юмрука по фара, белким го накара да светне - без разрешение. А тука ще им се извиняваме на калеметата.
18
2
 
6
 
! Отговори
Тц, не така до 16 преди 2 седмици
Ти тия ги разказвай на жена си. Аз документ за анулиран фиш не съм получил до завеждането да делото. След това анулирай квото си щеш. До момента на официалното ми уведомяване срещу мой подпис фиша си го има. Просто делото ще е по кратко, ама адвоката ми ще си сгъне 300-та кинта от КАТ.
17
0
 
11
 
! Отговори
Блаххх преди 2 седмици
Отивам да сменям книжка, аре почна се: ама не си платил фишове от преди 5..6...8 години, дай бележка от банката. Моляяяяя ???? Ще ви пазя бележките цял живот ли?! Аре едно ИСКАНЕ /НЕ ЖАЛБА ИЛИ МОЛБА,а ИСКАНЕ/ до НАП - Варна в свободен текст за изтекъл давностен срок. Аре вижте къде точно по кой пръст ме е клъвнал петела! Показах им пръста, показах и документа, че не дължа нищо. С физиономия на отвращение ми връчиха книжката.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако обжалваш анулиран фиш, плащащият ще си ти.
15
1
 
7
 
! Отговори
Тц, не така! преди 2 седмици
Хайде в съда. Поне адвоката ми да изкара някоя кинта! Никакво такова "КАТ-аджийско анулиране"! Тия разбират само от съд! Пък там ще решим дали и първата снимка е по закон! До момента при мен поне е 3:0 срещу КАТ-Русе.
14
1
 
6
 
! Отговори
SHEFA преди 2 седмици
ГРЕШКА?-ДА СЕ НАКАЖАТ-Т0ВА Е Т0РМ0З-НЕ ПРИЕМАМЕ ИЗВИНЕНИЯ.-В БГ-Т0 ТРЯБВА ДА Д0КАЗВАШ ЧЕ СИ НЕВИНЕН.
13
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
служебното правителство встъпи в длъжност на 13 май. за 2 седмици трудно ще оправят мизерии, забърквани 12 години. този човечец с двата фиша е още едно доказателство.
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
11 април - правителството на борисоф! още дълги месеци, да не казвам години ще ни струва скъпо тиквеника и шайката мародери
11
1
 
3
 
! Отговори
тъй де преди 2 седмици
До Анонимен 9 Защо бе, това можеше да се случи и при ''отличника'' Борисоff?!
10
2
 
6
 
! Отговори
До Драссскачите преди 2 седмици
Човекът чистосърдечно си е платил глобата без да спори, но после му идва "отгоре"!!! Без да попита за последния тест (акт) на електронното устройство доказващо нарушението на закона! Без да поиска "справка" за даденото устройство дали то се е намирало на съответното законно място и имало ли е право да "снима" личните данни на частно лице;) И т.н. - да не се впускаме в юр. подробности;) В някои държави ако съдът не докаже обратното не плащам и цент отгоре!
9
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Промяната на радеФ е факт!!!
8
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А той с колко е карал? С 30?Колко пъти е минавал от там с превишена скорост и не е бил санкциониран...Думкайте ги и да плащат, никакво обжалване, който се жали - на два ката му се набива наказателното постановление, двойна глоба.Само така ще се оправим, а не съдията да мячи като мандраджийски котор и да се чуди нарушителя как да му отмени справедливата глоба.Съд, прокуратура - тия институции са станали за подигравка, за едно и също нарушение единият път се отсъжда едно, друг път друго.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 1Чукча писател, чукча не читател!
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
поредният рекет и безхаберие на държавата, 'служител на кат му обяснил, че не може да приеме документите, защото ....'.
5
2
 
20
 
! Отговори
до 1 преди 2 седмици
ти не четеш ли, аланкоолу? платили са си, а им излиза отново фиш. ако ти удържат 2 Х 25% от месечната заплата, няма ли и ти да завиеш на умряло?
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Преборихме корупцията чрез машините. Шоферите много искаха да преборят корупцията.
3
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Думкайте са чакали, дето ми слагате минуси.
2
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Министъра на милиционерите не закрие ли таз бай тошовска рушветчийска структура от бандити в униформи ,България още 1000 години ще тъне в блатото!