Утвърдиха цифров сертификат за преболедували COVID-19

Той ще важи от 15-ия до 180-ия ден от положителен PCR
5 юни 2021 07:45, Петя Славова
53
Утвърдиха цифров сертификат за преболедували COVID-19
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Със своя заповед министърът на здравеопазването  Стойчо Кацаров утвърди образец на Цифров COVID сертификат на ЕС (EU DIGITAL COVID CERTIFICATE) за преболедуване на COVID-19. Сертификатът е валиден от 15-я до 180-я ден от датата на първия положителен резултат от PCR изследване за COVID-19.

Още по темата

Сертификатът се създава в Националната информационна система за борба с COVID-19  за лицата, които са регистрирани като потвърдени случаи на COVID-19 и вписани в Националната информационна система за борба с COVID-19.

Ваксинираните лица ще могат да свалят своя сертификат в електронен формат от интернет страницата на Националната здравна информационна система - https://his.bg.

Заповедта влиза в сила от днес, 5 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До вчера стойчо скимтя, че нЕмало вирОз
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АзСупер си. След години ще си говорим...упс, няма как да стане. Ще им предам поздрави от тебе тогава. Сори. Айде весело море сега...и наесен пак удари нова ваксинка за по-далечно пътуване и пак да изприпкаш на границата с весела ваксинка.
15
14
 
4
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Аз си имам ваксинка, на границата с Гърция ме пуснаха за 30 секунди. Някакви смешковци с псари и други ги мотаха по 7 мин на кола.
14
8
 
4
 
! Отговори
Бау преди 2 години
а вчера *** рева, че такова нещо няма .... :D
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм тъпо и упорито. Докато мога ще плащам PCR-и. После като спрат всичкото пътуване за всички (все пак трябва да ваксинират немирните и да вкарат пак ваксинираните за бустерче) и пак локдауни, започвам да пиша книга и да чета Библията....Ако искат и в затвора да ме вкарат, няма да се ваксинирам дори след 2023.
12
3
 
27
 
! Отговори
Галин Костов преди 2 години
Работя в България, а не в чужбина. Преди ходих на море и в Гърция, но мога да мина и без това. Нашето Черноморие си е много добре, особено с по-малко пияни англичани. Нямам намерение да се ваксинирам, ако ще в затвора да не вкарат. Това измислено сертификатче да си го заврат там където слънце не огрява.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде сега през 6 месеца боц-боц. С каквото си решат. За да може да се ходи в Гърция на море, че за другаде парите и без това не стигат.
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи тези лакеи на Биг Фарма не признават изобщо тестовете за антитела!?При положение че около 30 % от положителните PCR тестовете са грешни, значи може да не си се срещал никога с вируса, но да вземеш сертификат. По-евтините бързи тестове също са игнорирани, но с игнорирането на тестовете за антитела се поставя по въпрос и самите ваксини, тъй като тези тестове имат основна роля в разработването на ваксини. Те определяне на ефективността на дадена ваксина. Баси абсурда!
9
2
 
22
 
! Отговори
Мутафчийски преди 2 години
Ще боледувате и ще ми се криете,а? Ще ми се ***да не платите едни 120 лв. за ПСР и да не стоите в заслужена двуседмична карантина, а? За това санкция! Или първа, втора, трета, четвърта игла...или се разболейте пак ако можете! ! Муааахахаха! Иначе сертификатче през крив макарон Това е позицията на института Роберт Кох-Германия!
8
1
 
28
 
! Отговори
Гогич преди 2 години
До Анонимен 9Така е, така трябва. Но фарма-мафията (както и нашето здравно министерство) казва, че антителата на хората без ПСР на важат и не ги признават въпреки валидните тестове. А на тези с ПСР били ок, а на ваксинираните са още по-ок!!! Оникална логика!!!
7
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тия дето преболедуваха безсимптомно и по тази причина нямат ПСР, но имат антитела кво да правят. Трябва да издавате сертификати на всички с антитела щото те са го прекарали по някакъв начин, това че не сте им бъркали в носа не е причина за отказ!!!
6
6
 
17
 
! Отговори
NB преди 2 години
Днес цифров сертификат за ковид-19, утре ..........чип в кожата на ръката ви за да ви слядят от сателита с радиовълни..............да, ужас............живеем в една антиутопия.........планетата на маймуните.............имаше навремето такъв филм!!
5
3
 
23
 
! Отговори
Bili преди 2 години
аман от конспирации, ваксинационни паспорти - дрън-дрън...онези живели при комунизма знаят какво иде...сега просто върхушката ще са технологични капиталисти, за плебса...комунизъм от див вид, както в китай.
4
3
 
34
 
! Отговори
х преди 2 години
Кога ще свърши цирка, питам аз? За съжаление, никога. Тепърва май започва.
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е не можаха да измислят по окончателна безсмислица!
2
0
 
39
 
! Отговори
Слави преди 2 години
значи след 180 дена пак трябва да се разболея за да имам сертификат нов
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пазете се и се лекувайте, но никога не ходете при проф. Николай Габровски от Пирогов, или доц. Зафер Оркун Токташ - Медикал Караджъ, болница Медикал парк Истанбул.Тези хора са изключително арогантни, нахакани, некадърни и се интересуват само от парите ви.