Републикански път: 9-километров участък за трошене на автомобили

Част от сигналите в Helpbook от последната седмица
18 юни 2021 18:35, Анисия Иванова
30

Снимка: Helpbook

След проливните дъждове в последните седмици получихме множество сигнали за разбити пътища  от цялата страна в платформата на Helpbook.info.

Изпратиха ни снимки, на които се вижда състоянието на републикански път между две села. Ето какво пише в сигнала: „Републикански път IIІ-609 между с. Радунци и с.Борущица е не в трагично, не в плачевно състояние, той просто е един деветкилометров участък за трошене на автомобили, за който на всичко отгоре трябва да се плаща и винетка. А би трябвало АПИ да ни плаща за щетите. През 2015 год. се появиха гръмки новини, че пътят, строен през шейсетте години на миналия век, ще бъде ремонтиран. И толкова. Планирали се в близките петилетки ремонт на участъка? Отсечката от Яворовец до с.Радунци е зле, но в сравнение с пътя до с.Борущица е направо първокласна магистрала. Приложените снимки не са от китайският апарат на Марс, а са от т.нар. пътен участък В АПИ би трябвало да се срамуват от гледката“.

На кошмарен тормоз са подложени живущите в столичния район „Витоша“, където текат демонтажни дейности по премахването на сграда. Тежка техника кърти ежедневно без оглед на регламентираните часове за почивка и молбата е за експресна проверка и предприемане на необходимите действия от съответните органи.

В друг сигнал до нас възмутен потребител на платформата се оплаква от грубо и неуважително отношение от страна на служители на Български пощи. Обслужването е изключително бавно, не се спазва регламентираното работно време, а отговор на телефонно позвъняване е истинско събитие, се твърди в сигнала.

В район „Младост“ будни граждани са взели нещата в свои ръце, относно масовото паркиране по тротоарите. От изпратените снимки се виждат стари автомобилни гуми, поставени като ограждащо средство около жилищни сгради. Според нашия потребител сериозен проблем е, че вечер в тъмното гумите не се виждат и редовно се случва някой да се нарани, спъвайки се в поставените препятствия. В самите гуми са поставени и счупени тротоарни плочки, които са още по-опасни, както е видно от снимките. Молбата е за съдействие гумите да бъдат премахнати.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Банват ме, защото пиша коментари против БОКО ТИКВАТА. Мисирките искат само хубаво да се пише за тоя и да не се разследва нищо. Сигурно и те бъркат в кацата с народния мед.
22
0
 
5
 
! Отговори
Сезирайте Кьовеши! преди 1 месец
Най-вероятно този "път" е строен с евро-средства.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След 12 години управление на ГЕРБ и пълнене на чекмеджетата, няма как пътищата да са поне нормални
19
5
 
6
 
! Отговори
джипко бибипко преди 1 месец
Сега разбрах защо чичо Слави ходи на срещи със студенти с 3 джипа.Заради лошите пътища.Ама защо са му толкова гавази не разбирам.
18
2
 
3
 
! Отговори
Ми добре преди 1 месец
Еми отивате пред сградата на Дондуков едно с торби меки домати, рибешки глави и вътрешности, кори с яйца и си искате каквото там си искате. Ако вярваме на очите си лани това свърши работа...
17
3
 
6
 
! Отговори
ИТН преди 1 месец
Ние не ядеме асфалт, затова и си харесваме тези разбити пътища!
16
4
 
18
 
! Отговори
хъша преди 1 месец
у нас е вече най унизително да те нарекът ГЕРБЕР след това вече си прокажен и никой не иска да си пие ракията със теб
15
1
 
12
 
! Отговори
бай ганю преди 1 месец
сега остава да излезе онази кърджалийска ...и да каже:ами ходи пеша бе.явно за този участък не са се разбрали все още колко милиона да отгоре да си разделят и това ще да е основната причина нищо да не е започнато
14
0
 
4
 
! Отговори
Тук преди 1 месец
играя сериозен БОТ вижте оценките!!
13
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ало, арматуриста, ти виждал ли си магистрала, че да говориш за Бойковите имитации?
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До арматуриста....по-голяма изцепка от тебе няма.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аве ади дайте за ромовете пирати . Българските сомалийци .Един матрял кат хората ши напрайте и не го пускате .За патрион ли го държите ?
10
1
 
10
 
! Отговори
Ганьо преди 1 месец
Никога не е виждал истински пътища, истинска инфраструктура и няма и да види защото е най - простото племе познато на Земята!!!
9
45
 
24
 
! Отговори
На хиляди километри преди 1 месец
Въпреки че изключително простия българин не си дава сметка инфраструктурата в България е по-зле от тази в Афганистан който цял живот е във война. На 11-ти пак за вашия любимец Боко сикаджията. И да не забравите да си купите винетка и да си платите данъка тъпo овче племе
8
44
 
7
 
! Отговори
Мунчо преди 1 месец
До Опаа.А къде е асфалта?
7
11
 
53
 
! Отговори
Опаа преди 1 месец
Хайде, хайде нали не искате да ядете асфалт и затова протестирахте.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сперете да плащате на АПНИГО и ги оставяте да си ядат тааците. Ако им видите заплатките ще се озъбите. Това са заплатки от вашите данъци и винетки.
5
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На нито една снимка не видях проблем, хубава природа и градски драми.
4
47
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оня сикаджията със суджуците, нощното шкафчинци, кюлчетата и евраците, дето дрон му жужи в спалнята, ако знаеше за този път, поне още три чекмедженца щеше да надипли.