Втори ден военни помагат за гасенето на пожара над Твърдица

31 военнослужещи с 6 броя техника се борят с огъня
28 юли 2021 12:20, Ния Христова
11
Втори ден военни помагат за гасенето на пожара над Твърдица
Снимка: БГНЕС
Военнослужещи и техника от Въоръжените сили се борят с големия горски пожар над град Твърдица, област Сливен, предаде БГНЕС.
 
31 военнослужещи с 6 броя техника от Центъра за подготовка на специалисти в Сливен, под ръководството на капитан Николай Евтимов, от 7.00 ч. тази сутрин са на терен и помагат на противопожарните екипи, съобщиха от МО.
 
Втори ден в борбата с пожара участват Военновъздушните сили (ВВС). В продължение на четири часа вчера, 27 юли, вертолет AS 532 AL Cougar от състава на 24-та вертолетна авиационна база извърши 37 пуска на общо над 70 тона вода. За зареждане на системата за пожарогасене "bambi bucket" с вода беше използван изкуствен водоем микроязовир „Метрокук” в землището на Твърдица.
Още по темата
Командир на екипажа беше майор Йордан Йорданов, втори пилот – майор Марин Тасков, бордни техници – капитан Божидар Славчев и оф. канд. Светослав Стоянов, а специалисти по авиационно въоръжение – офицерски кандидат Никола Николов и редник Мирослав Начев. На борда на вертолета като координатор от структурите на ГД ПБЗН беше включен гл. инспектор Денчо Чомаков.
 
Рано тази сутрин вертолет от състава на авиобазата излетя отново, за да продължи участието си в борбата с огнената стихия. 

11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кугар за гасене на пожари? Няма ли вече Ми-8? Даже Щатите купуват Ми 8/17 и Ми-26, ание ползваме тази слаба, калпава машинка! Пред пожарите няма политика!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
fake news. nema video.
8
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Къде са приятелските ни евроатлантически партньори да помагат?Преди години, в подобна ситуация, но преди Плевнелиев да си отвори плю'валника, руснаците пратиха самолет да помага в гасенето.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато бах в казармата и аз гасях пожари. Предимно пожари, които ние самите и палехме като следствие от провеждането на мащабни стрелби с автимати, картечници, базуки. Но най-често гората над армейския полигон пламваше след стрелби с "Владимиров 14.7 мм"
6
1
 
1
 
! Отговори
до 5 преди 1 месец
малко ли ти се вижда, цялата пожарна ли фа закара в гората
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"вертолет AS 532 AL Cougar извърши 37 пуска на общо над 70 тона вода"----------------------- Получава се по около 1 900 литра/килограма на курс/пуск.
4
0
 
3
 
! Отговори
Сержант преди 1 месец
До 2Военнослужещите изпълняват решенията на народните представители, които вие избирате. А относно търтеите сте прав. Пълно е и който се опита нещо да направи му звъни телефона.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
когато бах в казармата и аз гасях пожари и за блогодарност даже и един ден отпуск не видях
2
10
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 1 месец
Това не са военни, а търтеи и хрантутници, служители на други държави, главорези и национални предатели, башибозук и еничари
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на екипите, дано им помогнат и от съседните населени места.