Манолев: Увеличават пенсиите за да бъдат хората над прага на бедността

В момента това е 370 лв, заяви президентът на КТ "Подкрепа"
27 авг 2021 12:31, Петя Славова
24
Манолев: Увеличават пенсиите за да бъдат хората над прага на бедността
Снимка: БГНЕС

Президентът на КТ "Подкрепа" смята, че още две изборни кампания ще са нужни за съставянето на стабилно правителство. Според Димитър Манолев, пенсиите ще бъдат увеличени, така че всички пенсионери, получавайки и добавки за социално подпомагане, да бъдат над прага на бедността, който в момента е 370 лв.

Манолов посочва пред Bloombergtv,bg, че неправилното според него раздаване на 50 лв. на човек без значение на други фактори и размера на пенсията е създало ситуация, в която хората вече възприемат тези 50 лв. като част от дохода си и няма политик, който да може да им ги отнеме. "Подкрепа" са привърженици на концепцията на правителството по въпроса за методологията за увеличаването на пенсиите. 

"Президентската република е най-лошото нещо, което може да се случи на държава като нас", смята Манолов.

Той посочва, че в частта от света, в която се намираме, никой няма такова държавно устройство, като изключим големите САЩ и Русия, с които няма как да правим паралел.

Според него голямата грешка в държавното управление през последните години е криворазбраната идея, че тук трябва да има някакъв елит. Разбира се, че трябва да има елит, казва Манолов, но въпросът е какъв ще е той и на каква цена ще се създава. За него идеята, че целият обществен ресурс трябва да се насочва към този елит е неправилна, но тя се реализира непрекъснато. Това е и основният фактор, който отваря ножицата между бедни и богати с всички последващи ефекти.

Още по темата

Елитната прослойка диктува разходите на държавата, смята гостът. Тя казва "нашата разпределителна функция ще е такава, бюджетът ще бъде балансиран" и това са "клишета, които се следват без значение какви са истинските потребности в държавата". Според него въпреки желанието да развиваме капитала, trickle down доктрината никога не се случва.

"Капиталът има егоистична природа", казва Манолов. "Бизнесът иска да има всичко, но неговата отговорност спира до портала на неговото предприятие. Ролята на държавата и политиката е да внася външен баланс."

По отношение на енергетиката, синдикалният лидер заявява, че има "нереалистична мечта зелената глупост да напусне главите на хората". Той не предвижда никаква перспектива за производството на електроенергия от собствени източници и смята, че страната ще стане зависима от внос на електроенергия - периферията на ЕС ще стане още по-зависима от енергопроизводството на центъра като цяло. Присъединяването към еврозоната би ни извадило в някакъв смисъл от периферията, съгласява се той, защото в момента не можем да използваме позитивните ѝ страни, а се съобразяваме с ограниченията.

Манолов демонстрира и че е противник на повечето прогресивни течения в развития свят.

"Целият ЕС е в това блато - джендър идеология, политкоректност, мултикултурализъм. Това вредно левичарство няма да ни доведе до нищо добро."

Вижте още бизнес новини в Bloombergtv.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прага на бедност и прага на прости мустри с коли по сто бона и апартаменти с къщи. Такава пародия няма в нито една бяла държава дето до скоро ония с джипката ни сравняваше. Всички медйи го даваха на живо еднолично а сега каква била работата(бананова република Бойколандия)
20
2
 
3
 
! Отговори
Ботъо преди 2 години
И този травестит не знае ,че от 1 януари линията на бедност е 432 лева.Ама нали всички обещават розови дни на пенсионерите и те ръкопляскат на всички който им обещават повече приходи ,но пък какво ще могат да си купят !!! УжАсТ!!!
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато има комунисти в парламента,това ще е положението.В Словения орязаха пенсиите на ноченклатурните комунисти и на ченгетата от тяхното политическо ДС,което подкрепяло режима.Нашите комунисти вземат тавана за " построеният социализъм",ведно с привилегиите които имаха да крадат и участието им в бандитското ограбване на държава и народ!
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само голяма инфлация правите!!!
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може работещите да са ти бедни, а като се пенсионират, да забогатеят.
16
3
 
6
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
Тоя *** Манолов и 5 лева не е изкарал в живота си !
15
5
 
7
 
! Отговори
Коци преди 2 години
Манолев, е расиста от Пирин. Този е Манолов!
14
5
 
19
 
! Отговори
Въпросите все повече преди 2 години
От сутрин до вечер или ковид, или пенсии.И на края пълна подигравка с възрастните хора, работил и здраво плащал 40 години 350 лв.Работил 20 години пак толкова.На всичко отгоре и на заслужената пенсия таван!Младите добре платени хора защо да плащат за пенсия, като е все тая като остареят.Кой каквото е внесъл да си го получи без ограничения, хората без платени пенсионни вноски през социално подпомагане.Пенсията не е социална помощ!Същото е и с ваксините за ковида, никой вече не е наясно!
13
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При 22 години трудов стаж преди 1997 в изчисляването на коефициента ми участват само 3 години. Да, ама били най-добрите. Всчиките ми 22 години са по-добри по отношение на осиг. доход от тези след 1997 г. Как тогава мога да приема, че пенсията ми отговаря на внесените ми осигуровки и е реална? Как един човек с 36 или 40 години трудов стаж заслужава 340 лв пенсия, а този, които няма стаж или годините му са под 15/при 15 има право на непълна пенсия/ ще получава 170? НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ, А УЙДУРМА
12
4
 
16
 
! Отговори
балък преди 2 години
Имам няколко съседи, които от 30 години са на инвалидна пенсия, а са здрави и работят на частно! Абсолютни кърлежи!!!
11
3
 
7
 
! Отговори
14 преди 2 години
И ще го вкарат на останалите пенсионери и работещите - с увеличение на цените. Печеливши няма, но има популисти - предизборни.
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Елате тук в бялата държава да ви покажа какво е социална държава. Хора без един ден трудов стаж взимат 500 евро социал плюс им плащат тока водата и отоплението. Няма стар човек който да бедства както при вас. Аз има 20 години трудов стаж след 5 месеца ще взема пенсия която ще се равнява на 70 процента от заплатата ми която в момента е 1.800 евро. А при вас си е жива мутренска мизерия. От 30 години ви вдигат пенсии и заплати но цените на храните тока водата парното ги задминават и сте си бедни
9
3
 
0
 
! Отговори
Bulgaro преди 2 години
...Chicha mi e rabotil samo 1 godina! ...sega poluchava 259lv pension!
8
6
 
10
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
С комшията ми със 7 години трудов стаж - 300 + 50 = 350 лв.Как да не гласува за ГЕРБ.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
42 години трудов стаж - 372 лв пенсия.
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Зозо 1 Ако човек е работил само 5 години , или е само толкова осигуряван , няма как да получи 340 лв. На него му се полага социална пенсия за старост при навършване на 70 години , която ще е в размер на 170 лв . В момента е около 149 лв
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо не ги говореше тези неща пред последните 12 години а чак сега се сети.Защото Тиквата му пълнеше гушката да си трае.
4
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 4....хич не си го объркал...
3
2
 
0
 
! Отговори
До преди 2 години
Зозо,от нерви името обърках.
2
0
 
12
 
! Отговори
До преди 2 години
Зоо с теб е трябвало да не работим,ето тия лентяй взимат колкото нас та някой и повече.пенсия за калпазаните,това е пенсионната реформа.