По около 10 часа чакат камиони, за да преминат "Дунав мост" 2

Причината за опашките е увеличеният трафик, смятат от пункта
1 дек 2021 22:00, Анисия Иванова
10
По около 10 часа чакат камиони, за да преминат "Дунав мост" 2
Снимка: БГНЕС

Отново километрични опашки от тирове се образуват на оковръстния път на Видин. Причината според водачите е задължителното преминаване през кантарите на граничния пункт на Дунав мост 2 и недостатъчно бързата работа на граничните служители.

"Чакам вече два часа, но имам още минимум 8 часа, докато премина моста. Много бавно се работи, когато решат, могат да я изчистят тази опашка, когато не решат - не. Всичко е от организацията и работата... 8-9 часа ще чакам тук. Всичко е заради кантарите, които сега ги направиха - бюрокрация, "златната кокошка" не може да я махнат. Махнат ли кантарите, ще върви бързо. Преди няколко седмици разделиха преминаването през кантарите на Европейски съюз и Турция, тогава опашки нямаше. Но сега върнаха старото положение, задължиха всички, дори и малките камиони, да минават през тях и вижте какво стана", обясни шофьор пред БНР.

Според ръководителя на дружеството, което стопанисва моста при Видин-Калафат, Людмил Димитров, причината за опашките от тирове е увеличеният трафик.

"Причините са както и предишните пъти - увеличеният трафик и граничният контрол от страна на Румъния. Румънската страна отпусна допълнителни разрешителни за турски камиони и в момента целият трафик е към Дунав мост 2. Същевременно и контролът от румънските гранични власти продължава да е 100%.", обясни той.

Заради изчакващите да преминат границата камиони движението по част от околовръстния път на Видин се осъществява двупосочно в едното платно.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Бунтата преди 2 години
Всичко е от румънците!!!!!Никой нищо не може да им каже,правят си каквото искат и тираджиите страдат!!!!!За един ден не може да минеш моста!!!!А преди 5год се караше и даже не виждаш светофара какво светеше!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
От 1965 г виждам от прозореца си Д. мост 1. Даже обичах като хлапе тогава да наблюдавам с един стар бинокъл движението на камиони и влакове по него. Винаги там е било гъч. Опашката е превземала моста до румънската черта. И винаги някой по някакъв начин обясняваше причината и ругаеше. Повече от 50 г. обаче нещата са си едни и същи. Даже в големите кризи през 90-те някои предприемчиви русенци измислиха бизнес, пълнят един багажник с хляб, колбаси, напитки и др., и ги шиткат на гладните шофьори.
5
0
 
6
 
! Отговори
българина преди 2 години
най *** обяснение което съм чувал! причината е скапания тесен мост, второ мостовете за 700км граница са само два, при средно за европа през 15км, трето защо между Бългрария и Румъния изобщо трябва да има контрол!?!?!? уж сме в ЕС, хич ме ме интересува какво казвал брюксел
4
2
 
1
 
! Отговори
baba yga преди 2 години
честито на гласувалите,които докараха ко...з..*** на власт.когато си политически ***,по добре си стои у дома.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди да построят моста ,пак се чакаше по 10 часа !!!Приказките,как щяло да се облекчи преминаването излезоха голяма лъжа!
2
3
 
12
 
! Отговори
Кара Кольо преди 2 години
Интересно как ГЕРБ се махнаха (от 8 месеца вече), а проблемите на БГ остават.
1
3
 
5
 
! Отговори
ДС Франкенщайн преди 2 години
Хора бягайте в Европа, МВР и ДАНС се занимават масово с подслушване и воайорство- ще ви съсипят живота на вас и децата ви!