Природният газ може да поевтинее, но бизнесът пак иска компенсации

В Европа е започнала динамика на газовия пазар
26 яну 2022 20:23, Петя Славова
11

С около 14 и 18% може да поевтинее природния газ през февруари. Това стана ясно по време на заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране. В доклада на КЕВР се предлага цената на природния газ от 1 февруари да бъде в размер на 114,31 лева за мегаватчас.

От "Булгаргаз" заявиха, че новите цени, на газовия пазар в Европа е започнала значителна динамика. Крайното решение ще се вземе на 1 февруари на закрито заседание.

На този фон бизнесът поиска повече компенсации заради скъпия ток, предава Bulgaria ON AIR.

"По-голямата част от тези пари са взети от нас. Това не са пари на централите. Не са пари от бюджета. В АЕЦ се трупат милиарди. Това са парите, които се взимат от малките, средните и големите предприятия. Ние просто искаме една част от тези пари да ни бъдат върнати", заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тогава фирмите да върнат надценки на стоките и сулугите които са сложили и взели от гражданите заради инфлацията .Този бизнес свикна да живее от програми и помощи.В цял свят вече открито се комуникира излизане от Ковид схемите за подпомагане защото именно те надуха и инфлацията и балона при имотите ,при акциите ,само нашите бизнесмени искат,искат и искат и плашат с фалити .Ами фалирайте бре ,тъкмо ще освободите място за нови бизнеси по добри от Вас
3
1
 
11
 
! Отговори
Гост преди 2 години
НАционализация на имуществото и парите на бизнеса и всичко държавно..това е изхода !
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия от промяната направиха голяма промяна е баси гадовете всички цени нагоре въздухари много бързо се ориентирайте да крадете ,и не се правете на умни Русия е велика държава бря слуги на НАТО и САЩ ,предатели ,кой дава газ НАТО или Русия
1
0
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
*** МОДЕРАСТКА ПА-ЧАВРА