Предлагат 20 000 хотелски легла у нас за бежанци от Украйна

Заповядайте, ще ви помогнем, ще ви настаним, призова Илин Димитров
28 фев 2022 12:25, Ния Христова
32
 
"Първите бежанци, които стигнат България, ще бъдат настанени в общински жилища, в такива, с които разполага Министерството на отбраната, жилища, собственост на държавата", заяви председателят на Комисията по туризъм в парламента Илин Димитров пред Bulgaria ON AIR.
 
"Когато видим как се движи потокът от бежанци, имаме готовност с над 20 000 легла в хотелската база", подчерта той.
 
"Първо трябва да има точка, където да се събират бежанците, после да бъдат транспортирани, след това да намерим места където да ги настаним. Всички браншови организации изпратиха писма в подкрепа на бежанците, изразиха готовност да осигурят настаняване и работа", каза още Илин Димитров.
 
"Ние имаме над 300 000 българи, които се припознават като такива в Украйна. Заповядайте, ще ви помогнем, ще ви настаним ще ви предложим достоен живот", призова Димитров.
 
Председателят на Комисията по туризъм уточни също, че предстои създаването на структура, която ще събира предложенията за работа към бежанците от Украйна. 
 
"Когато човек получи становище, че е търсещ убежище, е по-лесно да намери работа, защото получава права", добави Димитров. 
 
Той смята, че страната ни ще получи компенсации от ЕС за приетите бежанци.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Baba преди 2 години
А така... украйнците на хотел, а афганистанците и сирииците ги гонеха командоси :D
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БРАВО НА НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ И НА ИЛИН ДИМИТРОВ ЗА ВИСОКОХУМАННИЯТ ЖЕСТ КЪМ УКРАИНСКИТЕ БЕЖАНЦИ И НАЙ-ВЕЧЕ ОТ СЛУЖИЛИТЕ В АРМИЯТА, НО НЕПОЛУЧИЛИ ЖИЛИЩА ОТ ТОЗИ ФОНД И ХОТЕЛСКА БАЗА ПОМИРИСВАЛИ САМО ПО ВОДОМЕРА!!!
26
0
 
0
 
! Отговори
не може да бъде! преди 2 години
Предполагам,че те всички са със зелени сертификати!?
25
7
 
3
 
! Отговори
Брат преди 2 години
Аз самият съм готов да приютя едно красиво момиче, което да ми сготви борш
24
0
 
9
 
! Отговори
ууу преди 2 години
До Брат Ти да не би да мислиш, че без пари ще ги подслонят? Очите на хотелиерите станаха като кюфтета. И се молят за повече война и бежанци.
23
8
 
0
 
! Отговори
Брат преди 2 години
Cъседи в беда. Трябва да помогнем.
22
1
 
9
 
! Отговори
Весо преди 2 години
Заповядайте, ще ви помогнем, ще ви настаним.... - Държавата ще ни плати тройно, като за чужеднци. А колко пари има за усвояване и отклоняване по веригата. Заповадяйте данъците са си наши.
21
1
 
11
 
! Отговори
Само да уточнчя преди 2 години
До Анонимен=Не държавата ,а всички ние плащаме с парите,събрани от кръвта и потта на умиращия ни от студ,глад мизерия и липса на здравеопазване нещастен БЪЛГАРСКИ народ! Умираме и изчезваме безпощадно бързо,но на никой от управниците не му пука! И с цялата си наглост и безочие ни проглушиха ушите как ще настаняват бандеровците в четризвездни хотели,колко противотанкови ракети ще пратят на фашистите,хуманитарна помощ и тонове гориво! А болните БЪЛГАРИ умират пред хлопнатите врати на болниците!
20
0
 
9
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Илине кажи от благородни подбуди в кои хотели настаняваш хората!Работиш ли от години с тези хотелиери,понеже притежаваш фирма,която вкарва работници от Украйна за морето!Конфликт на интереси,държавата плаща 80 лв на човек
19
0
 
8
 
! Отговори
селянка преди 2 години
Може срещу 8 часа полезен труд за държавата за подслон и прехрана. Скоро ще садим лука и картофите.
18
7
 
3
 
! Отговори
СЛАВА НА УКРАЙНА преди 2 години
Да идват хората у нас ----да пълнят хотелите , и Държавата ще плати...КЪВ Е ПРОБЛЕМА??!...ЩЕ ИМ ДАДЕМ И ХРАНА И РАБОТА !--УКРАИНЦИТЕ СА НАШИТЕ ХОРА....!
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работещите украинци са под бомбите. Бягат само които имат пари, в повечето случаи не са от тези с трудови доходи и са готови да си плащат. Но нашичките мутрички няма да се откажат и от държавна помощ.
16
3
 
13
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Тия бежанци като идват в България , проверяват ли ги да ли са ваксинирани/
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хотелиерите искат държавата да им плаща ако настанят бежанците, не го правят от добро сърце.Има много граждани, които вече помагат безвъзмездно, а не сметкаджийски
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
само ,че не казват че не е безплатно наще хотелиери обирджии ще искат държавата да плаща
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не редно пенсионери и работещите за минимална заплата да изнемогват,а да издържаме бежанци, къде са помощите,които ЕС даде на хората за ковид ? в България не ги получихме
12
17
 
2
 
! Отговори
Sam преди 2 години
Tова е много благородна постъпка.
11
3
 
30
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Да ходят у Румъния и Полша там са по наблизо :)))
10
0
 
37
 
! Отговори
Данчо Клошаров преди 2 години
Искам да съм бежанец в собствената си страна. Досега бях във вътрешна имиграция по трафопостове и бомбоубежища, а се оказа, че имало общински жилища за 20 000 човека.
9
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започва да става доста извратено всичко и е лицемерно спрямо нас, след като знаем средностатистическия българин колко е беден и какво реално може да си позволи. Знаете ли, че има хора, които не са си напускали родните места, просто защото нямат възможност и защото държава ни мачка от време оно. Бързо забравихте другите войни, нали?