Въпреки матурите: Протестът на превозвачите започва в 8.00 часа

Молбата на Денков да стартират с 30 минути по-късно няма да бъде чута
17 май 2022 13:23, Петя Славова
92
Въпреки матурите: Протестът на превозвачите започва в 8.00 часа
Снимка: БГНЕС

Въпреки преговорите с премиера Кирил Петков, протест на превозвачите в София ще има. В това уверяват в съобщение транспортните синдикати.

Те няма да се съобразят и с призива на образователния министър Николай Денков, който помоли протестът да стартира с половин час по-късно, за да могат учениците да започнат нормално матурата.

Още по темата
"Ние нямаме никаква друга възможност, при тази сложна организация, да компенсираме този ден с някакви други. По същата логика аз бих попитал, защо те не потърсиха други варианти, с които да си изпълнят правото на протест, без да пречат на младежите... В момента единственият призив, молба, както искате го наричайте, да започнат от 8.30 ч. нататък, за да не бъде възпрепятствано никое дете" ,обясни Денков, цитиран от БНР.

От Федерация на транспортните работници "Подкрепа" и Съюза на транспортните синдикати в Българи уточняват, че демонстрацията ще стартира в 8.00 часа на 18 май и до 9.30 часа работещите в столичния транспорт ще проведат протест на кръговите кръстовища на площад "Лъвов мост" и площад "Сточна гара", както и на Петте кьошета.

Демонстрациите ще преминат в шествие с обща крайна точка - Министерство на финансите, където за 10 часа е насрочен също протест.

Недоволните граждани ще продължат с шествие от 10.30 часа  към Министерския съвет, където от 11 до 13 часа ще проведат протестен митинг.

В знак на протест и под наслов "НЕ на унизително ниските заплати!" работа ще преустановят и в Столична община, Район Красна поляна - от 10 до 11 часа.

Заявления за протести са подадени и в Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Плевен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Гербави Герберасти преди 1 година
Тези благоевградски рейсове спомняте ли си каде и как се появиха преди година? Доган напълни тези рейсове да спасяват Бойко на протеста. Това са тези същите на същите хора и какво общо имат с народа? Нямаха общо тогава, нямат общо и СЕГА
76
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да сменят датата на матурата..
75
2
 
5
 
! Отговори
АБЕЕЕ преди 1 година
Какво общо има Кирчо със заплатите в общините????? ДА ходят при Фандъка и да да аджфкат там.
74
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо си е взел от Канада и пропагандата.Ще си замине с все пропагандата си.
73
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До."Писна ми":Не гледай толкова коментарите,защото някой плаща да пишат коментари.В полза на правителството са значи с нашите данъци някой плаща на тpoлове да ни обиждат и да ни правят пропаганда.
72
3
 
14
 
! Отговори
пепи преди 1 година
Най-наглите изнудвачи!!! Разбиват пътищата навсякъде! Нямат един читав автобус а услугите им поскъпват!!! Нагли наглиии ама няма накъде!!! ....
71
8
 
5
 
! Отговори
Писна Ми преди 1 година
Като човек прочете част от коментарите и донякъде си обяснява защо тази държава тъне в мизерия, ами ако това е виждането на жителите и нищо чудно, че сме последни във всички показатели даже и това ни е много, разни "хора" казват, че щяло да бъде неудобно ами то това е идеята на протеста бре *** прости, да си мрънкали колкото си искали ще ви питам ако спрът превоза и нищо не пътува за никъде дали няма да почнете и вие да мрънкате овце заспали.
70
4
 
17
 
! Отговори
мак преди 1 година
Според мен точно по времето на матури протестите трябва да са забранени. Какво са виновни учениците, за да им затрудняваш придвижването? Превозвачите да мрънкат колкото искат.
69
2
 
8
 
! Отговори
Petkov преди 1 година
превозвачи & таксиджиинали Искахте да ядете Банани що се оплаквате
68
5
 
14
 
! Отговори
Хаос!! преди 1 година
Протестът е организиран от ГЕРБ. За Създаване на Хаос!!
67
2
 
7
 
! Отговори
Оп преди 1 година
Изнемогват, явно много са вдигнали цените на бугатитата за собствениците им.
66
2
 
5
 
! Отговори
превозвачи & так преди 1 година
нали Искахте да ядете Банана сега защо се оплаквате
65
4
 
5
 
! Отговори
-_- преди 1 година
МВР да ги разгони сълзотворен газ
64
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очевидна е целта на мутрите превозвачи на Боко да саботират и пречат на държавата, но толкова ниско падение не съм очаквал. Това да пречиш на децата?! Би трябвало МВР да ги разгони с палки и сълзотворен газ, никакви преговори с тия рекетьори
63
12
 
13
 
! Отговори
гербаджиите, мутри преди 1 година
Това са гербаджиите, мутри
62
13
 
16
 
! Отговори
мхм преди 1 година
Пречат на младите хора да решат бъдещето си. Тези млади хора ще избягат от България и ще си живеят добре, а тези с камионите ще си останат на една кирлива заплатка. Това са гербаджиите, мутри
61
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Протестът е организиран от ГЕРБ. За Създаване на Хаос!!" - Както и протестът на моторджиите. Щели да протестират да могат да карат в бус лентата и да няма ограничение за тях за максимална скорост. Това са пълни глупости - протест, организиран само за да се създава хаос в държавата за да предложат предсрочни избори.
60
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия тираджии не ги ли е срам след скъпия купон за 100 000 лева да излизат да протестират за пари? Или за тях това са джобни пари и ги харчат без да ги отразят.
59
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро е смешен ясно е, викаха му харварда, но не той се държи все едно държавата му е бащиния, а бойко. Много бързо забравяме.
58
2
 
0
 
! Отговори
Надя преди 1 година
До Шофьори!Дали ....