Два шезлонга с чадър на морето - 25 лева

По-скъпа храна и нощувки това лято
25 май 2022 09:00, Александър Попов
80
Два шезлонга с чадър на морето - 25 лева
Снимка: БГНЕС

Започнаха големи намаления за върха на летния сезон за август, като причината е конкуренцията, заяви пред БНТ Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

Той прогнозира силен сезон, който обаче отново ще се движи под нивата на 2019 година със свободни леглови капацитети.

"Чадърите и шезлонгите във всички хотели ще са безплатни и са включени в цената на нощувката. Около 25 лева ще струват два шезлонга и чадър в останалите зони", допълни Драганов.

Той поясни, че в момента няма затруднения с украинските бежанци.

"Много хотелиери решиха да ги приемат, но стаите от търговски стават нетърговски", каза още Румен Драганов.

По-скъпа храна и нощувки

Очаква се и между 15 и 20% увеличение на храната по Черноморието.

6 лева е средната цена на цацата по морето. Всяко заведение обаче е определило точно колко грама да бъде неговата порция и за това цените са различни.

Освен в заведенията, поскъпване има и в цените на нощувките по морето. Пакетите в големите хотели се вдигат с около 20-30%. Летните квартири ще са по-скъпи с около 20 лева за двойна стая, също с толкова се вдигат и цените за нощувка в бунгалата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още по темата: морешезлонгчадъри
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
КОй преди 1 година
До Анонимен66...Тука вече не мога да се съгался,винови са хората.Тези които стоят пред компа и пиашт по цял ден *** коментари, тези които казват,"КОЙ аз ли бе, само да ми дадът власт"...власт не се дава, власт се взима....докато лежите като мърди и виката кироландия така ще е....34 години Киро ли ви беше виновен.....
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако търсите спокойствието и истински плаж,посетете Албания.Ако го направите веднъж,гаранция че пак ще отидите.Вежливо отношение и никаква престъпност.Все едно сте си на село при родата.Дори и да сбъркате в нещо дребно,полицаите ще си затворят очите само защото сте туристи.Хапване,пийване спокойствие.Морската храна е почти без пари.
63
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е те така е в Кироландия
62
1
 
4
 
! Отговори
ЧЕСТИТО! преди 1 година
Дюнер на Слънчака днес 25.05.2022 г.) е 12.00 лв.
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е как да избереме българското идеш да спасяваш туризма те ти съдерат кожата .. радвайте се на украинците и да са ви на печалба а аз ще избера чужбинското
60
0
 
6
 
! Отговори
arsenalfc преди 1 година
Анталия, там сме всяка година! Прекрасно отношение, прекрасни хора и добри цени!
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Започнаха големи намаления за върха на летния сезон за август" ... "Около 25 лева ще струват два шезлонга и чадър" .. А преди намаленията колко ще е - два шезлонга и чадър ? :))))))
58
0
 
2
 
! Отговори
КОй преди 1 година
До АнонименМАлко по-надолу,миналата година минах покрай Барселона,но бях вече бая изморен и бързах да стигнем.Тази година ако мога ще остана там за няколко дни.Знам че е много красиво и искаме да видим околността :)
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Със семейстовот ми от вече 6 години почиваме в Испания" - Андалусия надявам се? Малага ми е любима, въпреки, че съм минал цялата ивица от Барселона до Гибралтар.
56
0
 
6
 
! Отговори
КОй преди 1 година
До M56...Не съм казал Гърция :)...Със семейстовот ми от вече 6 години почиваме в Испания. Избягвам места където може да има струпване на наши "хора", н е казвам че всички са кофти, но в по голямата част слушането на чалга люпенето на семики,фасове и др. не са ми от приоритет.От тази година даже е забранено пушенето на доста плажове в испания,което намаля още шансовете за свинщина.
55
2
 
13
 
! Отговори
??? преди 1 година
Как 6 лева за 150-200 гр цаца бе господа ? Банкрут за ВСИЧКИ алчни чорбаджий по морето ще е този сезон:)
54
9
 
4
 
! Отговори
БЪБ преди 1 година
Българското море е перфектно. Гърция е отблъскваща, Турция е чужда. Всъщност няма никакво значение кой къде ще почива, важно е да се чувства добре. Най-интересното е че докато България, Гърция и Турция се надлъгват кой е по-велик хората ще отидат на съвсем друго място за да си почиват.
53
3
 
3
 
! Отговори
M преди 1 година
До КОй: До някъде си прав, но...1. Нашето море ние си го разсипахме......Строежи и липса на хигиена...2. Но казваш в Гърция плажовете без чадъри ... Бай *** и там вече се проява с дисагите и хвърля *** където му падне / като на родното/. 3. В Гърция е чисто морето защото всички са на септични ями, просто нямат канализация. В България какво се случи с пречиствателните станции? ...нарязахме ги на скрап. Гърците ти взимат за консумация на първа линия 40 евро /за чадър/ на плаж в Тасос.
52
1
 
10
 
! Отговори
Супер.. преди 1 година
В България е просто уникално преживяване на морето.. Миналата година нямаше свободни места по плажовете. Мятат се едни хавлии, хвърлят се едни луди пари за консумация, барбарони, чадъри и т.н. само и само да се намери място. Тази година пак ще е същото.. още от сега ми е ясно, че отново няма да почивам тук.. за жалост ! Наистина си обичам нашето море, но цялата тази простотия, хвърляне на едни безсмислени пари.. не мога да си го причиня. Италия, Испания, Гърция, Турция.. плащаш но и получаваш..
51
0
 
10
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Откакто може свободно да се пътува в ЕС,цените на Черноморието изобщо не ме интересуват.
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още ли не са фалирали тия бе, колко години ги чакаме!
49
1
 
8
 
! Отговори
КОй преди 1 година
До Анонимен 50....Не бой се,изнесли сме се. КОгато видиш безкрайните ивици плажове без платени чадъри и заведения, когато видиш безкрайните непокътнати дюни, когато усмивката не слиза от хората които те обслужват и когато водата е чиста( тук визирам безкрайнте лай.а)...( А да забравих, че и цените по заведенията не са грандомански и със 100е 5 члено семейство спокойно обядва, Че като гледам бира и цаца правят 10лв не ми се мисли).Е тогава заповядай и ти. Остани си със здраве не "гнила сливо" :)
48
4
 
11
 
! Отговори
Значииии преди 1 година
Русе-Камчия-Русе ми е 70 лева на пропан. Тръгваме в 8:00, в 10:30 сме на плажа. Сгъваемите шезлонги и чадъри са ми в багажника. Там е газовия котлон и автохладилника. Цацата ми излиза 1 лев килограма /толкова е в магазина/. Бирата ми излиза 2.70 за два литра. Тук там и пържолка мятам на грил тигана. Та, за 4-*** плажа ни излиза 100 лева, без никакви ограничения. Следобед към 17:00 аз вече съм опит, та кара жената. В 20:00 сме си в собствената баня и спим в леглата си. Утре ако искаме - пак.
47
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На мен пък ми харесва българското черноморие. Крайно време е да спрат да се пишат статии, кое колко струвало. Първо то никога не е било без пари и второ за без пари идете вие да бачкате и да го правите. Бих казала на всички, които толкова мразят черноморието и държавата, да си стягат куфарите и да се изнасят трайно-гнили сливи.
46
0
 
15
 
! Отговори
Шшш преди 1 година
Ей тези няма да се научат, но докато има дойни крави, все някой ще ги дои.