Едно от починалите бебета в ПТП-то край Плевен е трябвало да бъде кръстено днес

Разследва се дали здравословен проблем не е причинил катастрофата
17 юли 2022 09:35, Петя Славова
51
Едно от починалите бебета в ПТП-то край Плевен е трябвало да бъде кръстено днес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Седеммесечният Мартин и баща му -на 31 години, са двамата от общо петимата загинали при днешната тежка катастрофа на главен път Плевен - Ловеч в района на пътен кантон "Люляците".

Още по темата

Загиналите, които са били в лекия автомобил "Опел", са пътували за кръщене в Троянския манастир, което е било насрочено за 16: 30 ч., казаха за БТА от канцеларията на манастира.

Поради това, че са закъснявали, от канцеларията са позвънили, за да разберат причината и така разбират за трагедията.

Седеммесечният Мартин е трябвало днес да приеме християнската вяра. Бащата, който е шофирал, е загинал на място заедно със сина си и 54-годишна жена.

В автомобила е пътувала и майката на загиналото бебе - 21 -годишната Десислава, която е настанена в тежко състояние в Плевенската болница.

Почернената фамилия е от село Милковица.

Петима души загинаха при тежката катастрофа, а органите на реда разследват дали причината не е възникнал здравословен проблем, обясни пред Нова тв говорителят на окръжната прокуратура в Плевен Диана Илиева.  

"Вчера на огледа е уточнено, че пътният участък е равен, прав и с добра видимост. Автомобилите нямат технически неизправности. Липсват каквито и да било обективни причини, които да са довели до настъпване на произшествието. Ще се изследва въпросът дали при водач на единият лек автомобил не е възникнал някакъв здравословен проблем - инфаркт, който да е причина за неговото навлизане в насрещното платно", обясни Илиева. 

Според очевидци на инцидента е нямало изпреварване. "Значи има има някакъв сериозен проблем на пътя, който трябва да се разреши", смята пътният експерт Диана Русинова. “Това е поредният такъв инцидент за последните седмици”, каза още тя. 

Миналата година е трябвало да бъдат направени промени в Закона за движение по пътищата. “Той трябваше да се раздели на три отделни части”, поясни Русинова. “Законът е едно от нещата, които ще започнат първо да разплитата тези тежки случаи”, допълни тя.

По информация на пътните експерти, в една от колите от инцидента е имало детско столче, а в другата - не.

“Това е пътят между Ловеч и Плевен, този участък  е ремонтиран съвсем скоро, асфалтът беше нов", обясни Русинова, но поясни, че заради разлети масла от колите не е могла да бъде изследвана пътната маркировка. 

"Много са хипотезите за инцидента. Те трябва внимателно да се изследват. Ако ги изследваме, можем да направим една крачка напред и да спрем катастрофите. Нелепо е да погребваме деца!", заяви Диана Русинова.

В разследването на тежкия инцидент следват разпити на очевидци, съдебномедицински експертизи, автотехнически експертизи и изследване на записи от камери на АПИ, каза говорителят на окръжната прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само едно остава човек на 31 години да е получил инфаркт. Комбинация от Ковид ваксини и горещото време. Иначе с пътя проблеми няма. Явно е в шофьора. Вероятно ваксиниран не еднократно.
29
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги съм казвал че религиите са вредни и не помагат за нищо. Напротив. Често са причина са смъртни случаию
28
6
 
9
 
! Отговори
До Исторически парк преди 1 година
Донасяха при Него и младенци, за да се докосне до тях; а учениците, като видяха това, забраниха им.Но Иисус, като повика младенците, рече: оставете децата да дохождат при Мене и не им пречете, защото на такива е царството Божие.
27
8
 
6
 
! Отговори
Темата е сложна преди 1 година
А относно задгробната участ на починалото некръстено дете, то това трябва да се остави в ръцете на Бога, Той вижда намеренията на хората и знае всичко. Важното е, че детето е било все пак родено и родителите му са имали намерение то да бъде кръстено. За съжаление има неродени деца (които са умишлено абортирани) деца, починали по време на раждане - това са обстоятелства, които са попречили децата да се родят и да приемат Свето Кръщение. За тяхната съдба в отвъдното също си има Божий промисъл
26
12
 
3
 
! Отговори
Темата е сложна преди 1 година
Това семейство се е подготвяло за един много радостен и личен празник - кръщението на тяхното дете. За съжаление намеренията им са несбъднати поради катастрофа. Щом детето не е кръстено, то може да бъде погребено, но не трябва да се слага кръст на гроба. В църковния храм не може да се моли за невярващи, еретици и некръстени и самоубийци, но Църквата благославя донякъде умерената личната молитва за тях, която може да бъде отправяна само у дома.
25
8
 
8
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 година
Алоо безбожнициии как дете на 1 година ще приеме Бог като не може да говори и да чете бе.. как ще приемеш християнството без да си чел Библията?! Това все едно да ставаш адвокат без да си чел законите...
24
5
 
12
 
! Отговори
До Исторически парк преди 1 година
На запад лицемерно забраняват на малките деца да бъдат кръщавани, но педофилията е позволена и вилнее. Такива извращения, за наша радост, няма в България и в БПЦ, въпреки опитите и натискът отвън
23
5
 
5
 
! Отговори
Shark преди 1 година
До Кемпински Какво е виновен К. Петков, че масово не се спазват правилата за движение и най-вече органиченоието на скоростта!! И като е така, нещо да кажете за дунавските вълни по магистрала Тракия край Ст. загора, заради които станаха сума катастрофи. Умишлено не я оправяха години наред, наслагаха ограничение 90, което знаеха, че никой няма да спазва, за да събират глоби. също така нещо да кажете за некачественият асфалт, заради който автобус падна в дерето??? Всичко това беше по времете на ББ
22
2
 
6
 
! Отговори
До Исторически парк преди 1 година
Бог не е само за възрастните и пълнолетните. Не бива да се пречи на децата да бъдат с Бога. Тук не става въпрос за религиозност при малките деца, а да бъдат чрез Светото Кръщение част от Църквата. Светото Кръщение очиства човек (няма значение дали е 40 дневно бебе, малко дете, непълнолетно дете, пълнолетен, възрастен човек) от Първородния грях. Жалко за семейството. Поредната безотговорност по пътя. Самият път е много хубав, нямат оправдания шофьорите
21
14
 
5
 
! Отговори
Исторически парк преди 1 година
На Запад под 18 е забранено кръстенето, защото човекът сам трябва да направи своя избор за Бога.. на 1 годинка няма как да приемеш Господ в сърцето си..
20
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре че са карали бързо че да не вземат да закъснеят за празненството
19
2
 
19
 
! Отговори
Много тъжна новина преди 1 година
Бог да прости загиналите в тази катастрофа. Жалко, че детето си е отишло некръстено в Православието от този свят, но това не е по негова вина. Дано да имат милост починалите в отвъдното. Между другото, пътят към Плевен е много хубав за разлика от други райони в България. По този път се вижда обработени ниви, красота
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може да е отвличане на вниманието, търсене на радиостанция или нещо по пода, разговор със седящите отзад
17
22
 
8
 
! Отговори
Кемпински преди 1 година
Поредните жертви на наглото и безотговорно управление на Кирил Петков, който вместо да обяви национален траур сега е в ултралуксозния хотел Кемпински Банско, където цената за нощувка започва от 450 лв на вечер.Защо ние народа трябва да плащаме такива луксозни почивки на хора от властта?
16
1
 
19
 
! Отговори
Тундра преди 1 година
По селата е страшно,масово се карат 25 годишни кошници без преглед и гражданска от неправоспособни водачи. Вчера трябваше да спра в канавката за да не премажа ръждясало Пунто с ръждясал индиец в него, който отсече завоя в насрещното...
15
11
 
7
 
! Отговори
Дамаджанов преди 1 година
Къде спи МВР на пияния Рашков, защо няма никакъв контрол по пътищата?
14
18
 
3
 
! Отговори
ТРИЕТЕ ПРАВОСЛАВИЕТО преди 1 година
непокръстените отиват в Ада
13
0
 
17
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
Пътя е чисто нов ,ремонтиран изцяло миналата година с всички знаци , мантинели и маркировка!
12
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ле-ле, разплаках се
11
0
 
6
 
! Отговори
Не разбирам преди 1 година
...какво е търсил Опела в насрещното платно??? Не казват да е изпреварвал някого...?