Украинци в Слънчев бряг излизат на протест

Днес приключва програмата за подпомагане
Обновена: 31 окт 2022 18:11 | 31 окт 2022 12:24, Нели Христова
304
Украинци в Слънчев бряг излизат на протест
Снимка: БГНЕС

Над 11 500 са украинските бежанци настанени в хотели и държавни бази по Южното Черноморие, съобщи NOVA. Днес приключва Програмата за хуманитарно подпомагане на украинските граждани с предоставена временна закрила. Голям протест в центъра на Слънчев бряг се организира за утре. Той ще се проведе, ако се стигне до хуманитарна криза.

Над 11 500 са украинските бежанци настанени в хотели и държавни бази по Южното Черноморие. Очаква се Националният оперативен щаб да вземе решение дали програмата ще бъде удължена или ще бъде прекратена.

А в Слънчев бряг започна проверка на хотелите за преброяване на украински бежанци.

Междуведомствена комисия от представители на икономическа полиция, Районното полицейско управление в Несебър, Националната агенция за приходите и Агенцията за закрила на детето извършва проверка на хотели, в които са настанени украински бежанци. Проверките се извършват на случаен принцип каза хотелиерът Красимир Белорежки. В 4 негови хотела в Слънчев бряг има настанени 800 украински граждани.

Още за протеста на украинските бежанци вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
0
 
7
 
! Отговори
Никол преди 1 година
Тези украинци работят ли въобще плащат ли данъци ?!?Или само стоят и чакат на държавите който са ги подслонили .....Измина почти година от войната в Украйна .....
241
0
 
4
 
! Отговори
мак преди 1 година
До 280, срам и позор е да си провокатор като теб. Такава грижа няма за сънародниците ти в нужда, това е гадно и позорно. И стига си защитавал дори на шега онези укр. наглеци.
240
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 280 - И как точно се отнася България с тях, та срам и позор?! Настанени са в хотели на морето, явно искаш нещо повече за тях. Къде предлагаш да ги настанят и как да ги дундуркат? В Шератон няма да се поберат, пък и не е на море. Някои не се чувате/четете какви ги приказвате/пишете. Срам и позор за такива, като теб, дето си плюят родината. И не мога да се стърпя да не попитам колко от тях лично отглеждаш?
239
2
 
27
 
! Отговори
джо до 280 преди 1 година
а не е ли срам и позор да си оставиш собственият народ да мизерства питам,с хората от наводнените села не е ли срамно да ги навреш в фургони и да ги забравиш,тези нахлебници днес са тук а утре ги няма но народа ни остава тук папагал такъв
238
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срам и позор за България да се отнася така с тези хора избягали от войната...
237
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава Урина, Хероином Злава
236
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нищо чудно ако утре всичките тези жлътоттераси и синьотутки започнат да правят нещо като военни учения и Москва да им прати една ракета за доуграмотяване. И полсле ЕУ какви пари ще птпусна за погребване, за кремиране или замръзване зада бъдат извозени до Киниеф
235
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Урянки гоу хоум
234
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
еврейските деца и техните родители не са просили милост и лукс и знаем какво ги е постигнало. А тия? Омотани в двуцветни парцали и красъци Слава Укросвиня крадът, нахалстват и неслед дълго ще заформят проституционно-оръжейния нароманизъм
233
2
 
14
 
! Отговори
САТАНАТА преди 1 година
Махайте се ***
232
8
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Браво! Само така! Неграмотният и мързелив, но за сметка на това много про'ст български европеид, трябва да бъде задължен да ги храни, дарявайки 1000 лв. месечно за Украйна!
231
3
 
26
 
! Отговори
Работа преди 1 година
На полето! Няма да ги харантутим. А те като, пиявици смучат българска кръвчица.
230
25
 
3
 
! Отговори
Много изперкали преди 1 година
Има тук. За мен Бежанците от Украйна са добре дошли
229
3
 
33
 
! Отговори
Антилевскар преди 1 година
Да се махат, никой не ги иска в България!!!
228
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе настанете ги по зимните кУрорти,лятото свърши,да покарат малко ски украйнките
227
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Границите трябва да се затворят незабавно! Стига са идвали тук! България е малка страна, трябва да има някакво ограничение за достъпа на тези чужденци. Бежанци, бежанци, ама ако утре влязат тук 1 милион, оставям на въображението ви какво ще се случи.
226
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, помощ - помощ, ама трябва и граници да има. Щом бягат от бомбардировките, трябва да са доволни, че над главите им е мирно небе. Поне засега. И да търсят начин да се оправят, не да седят гости години наред и да капризничат.
225
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От нас българите няма народ с по-преклонена глава. Даже и да няма опасност някоя сабя да я отсече, ние пак се навеждаме ниско , така щото г ъ зо да стърчи винаги по-високо. Англичани и германци на 6ти месец им показват врата, ние тук знамето им окичихме по общините, манифестации в тяхна чест им организираме, по хотели ги настаняваме и кво ли още няма да измислим да се подложим. Т.нар. македонци и клуб си отвориха в Благоевград и ние си траем, вместо да му драснем клечката. Не народ а м...
224
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние простите българи можем да живеем в селата, а украинците _ само в Слънчака. Ако не ги приемат там, щели да плачат????
223
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези и притенции имат. Не признават нищо друго освен Слънчака на мутрите!!