Рекорден скок на наемите в "Слънчев бряг"

Войната в Украйна е повлияла на наемите на офиси и магазини
24 ное 2022 14:48, Йоана Цонева
28
Рекорден скок на наемите в "Слънчев бряг"
Снимка: БГНЕС

Наемите на магазини в "Слънчев бряг" надминаха 13 пъти цените на бизнес имотите в столицата. В момента в курорта се търсят нови наематели за новия летен сезон 2023, но интерес няма.

Брокерът Надя Драгиева споделя, че войната в Украйна е повлияла на наемите на офиси и магазини в курортните градове. "В Бургас след края на сезона хората търсят нови места за своя бизнес, ако са планирали преместване. Тогава са и най-високите наемни нива. Усилено продължава да бъде търсенето на жилищни имоти. 20-30% е ръстът на наемите в сравнение на миналата година. Има лек отлив от търсене на имоти от страна на украинци", посочи тя перд Нова телевизия.

Още по темата
По думите ѝ според обзавеждането си апартаментите се делят на нисък, среден и висок клас, а това определя цената.

"Наем на жилище със старо обзавеждане бележи ръст със 100 лева и стига 300, а при луксозно обзаведените в нови сгради наемът достига до 2500 лева. Тези, които плащат високите наеми имат високи доходи и обикновено работят от вкъщи, в IT сектора. От въвеждането на хоумофиса насам се завишиха и наемите. Има и имоти с прекалено висока цена, които остават празни. Цени на квадратен метър по 1000 евро вече няма, особено в сградите висок клас", обясни брокерът.

Надя Драгиева посъветва хората да внимават за важните за тях неща и да не бързат с вземането на решение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предвид, че парите вървят към тоалетна хартия е нормално всичко да поскъпва и цените на имоти и злато да летят в небето.
18
0
 
12
 
! Отговори
хмм преди 1 година
значи има вдигат наемите но няма наематели , еми да ги вдигнат още пък може и да се намерят
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"...но интерес няма" - няма и да има!
16
0
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 1 година
"Да, за складов работник с 3000лв. заплата е нереално да си купи апартамент за 300 000 евро. Ще търси в Люлин за 70 000."Ако мислиш, че апартаментите в Люлин са 70 000 лв. си в адска заблуда, но, то си личи от целия ти пост, че не си добре.
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Последните 2 години Слънчев бряг се превърна в едно пропаднало село дори през лятото. Представям си какво е през зимата..
14
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
превземат си територии укрите ,а ние си ги хрантутиме луксозно по хотели .- Не ,Нема такъв слабоовчедушен народ като нас ! Лятото в Несебър дадох за 5 дена 2500 лв ,а укрите плюскат около мен Безплатно и то "горките" от март биле там -ми се жалва баба укроягата нагла !
13
0
 
1
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
Пише в google и в YouTube .Аз доказвам това което пиша ,а ти пишеш глупости .
12
1
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Рекорден скок на наемите а наематели нямало .И тоя са му дали 14 плюса .В град като Търговище наемите не се вдигат защото там няма хора и следователно наематели .Ама защо си мислиш че в слънчев бряг няма наематели дори и през зимата .Защо мислиш че там няма хора от цял свят ,които работят дистанционно ?
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой ако не знае ,Банско е най големия град за дигитални номади в Европа .В момента хората работещи в Банско са хиляди .Ако някой не вярва отиди в YouTube и търси expats in Bansko .В слънчев бряг и там има хора ,които са решили от там да работят .И отдолу някой написал ,че нямало наематели а наемите се вдигали ..Това трябва да си голям капацитет да го напишеш .
10
2
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 1 година
Ако поне 1 истински ИТ спец познаваше, драги, щеше да знаеш, че е "ка", а не "къ". Ама познаваш там разни телефонисти с 6-8к заплати, които се мислят за истински ИТ-та.
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма такова ИТ което да се забие на слънчака, освен може би някоя заблудена стажантка или някакви лапета. Който има пари вече си взе къща в Гърция, на прецакалите с тук честито!
8
3
 
6
 
! Отговори
до 7 преди 1 година
Ами имат нормални доходи просто. Ще ти дам пример. ИТ компания сме. В Украйна имахме 120 души в офиса. До един с нови Мерцове и *** като ги види, полудява, че са наркопласьори. Дойдоха си у нас хората с нашенски трудови договори, плащат честно и почтено огромен плосък данък, като нас и така. Живеят кой, където му харесва. Компанията покрива наем или ипотека до 2000лв. месечно. Имаме хора в Банско, София, Пловдив, на морето. Кой, където му е кеф.
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
интересно как бягащите от войната не ходят в Обеля и по 18 човека в апартамент под наем, а вместо това първо на 5 звездни хотелчета и то на морето и сега им хареса и ще си прекарат една чудесна Коледа на гърба на бедните изтормозоне български роби. Супер, беее беее спете още офце
6
9
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 1 година
Дефинирай нереални, моля те. Какво означава нереални?! Да, за складов работник с 3000лв. заплата е нереално да си купи апартамент за 300 000 евро. Ще търси в Люлин за 70 000. Но за програмист с доход 15000 е нормално да търси нещо за 300 000, ако има и половинка със сносен доход. Не че съм седнал да купувам де- имам си всичко предостатъчно откъм имоти. Просто ми е интересно кое е нереалното. Търсенето определя цената, а то е огромно в момента.
5
5
 
18
 
! Отговори
Още малко преди 1 година
Въобще в цяла България особено цените на недвижими имоти са абсолютно нереални и е крайно време балона да се спука
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 5-ти ОКТОВМРИ до може би началото на май, Слънчакка е мъртвило ...
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Офиси в слънчев бряг? И каква дейност извършват? Броят парите от далаверите и друсат кока по цял ден?
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гладдни брокерски въъшки! Хранилката свърши! Цените падат! Идва рецесия и глад за вас!
1
1
 
23
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Рекорден скок на наемите Обаче наематели нема :)))