Протест в защита на Пловдивския панаир

Важно заседание във Варна днес
Обновена: 11 май 2023 14:01 | 11 май 2023 09:22, Росен Стойчев
0
Протест в защита на Пловдивския панаир
Снимка: БГНЕС

В Пловдив през вчерашния ден се проведе нов граждански протест в защита на Пловдивския панаир. Протестът е под надслов: „Последен шанс за панаира”. След като в началото на годината Община Варна прехвърли акциите си на дружеството „Пълдин туринвест” на Георги Гергов, бизнесменът стана собственик на 79% от панаира.

Още по темата
От Търговския регистър отказаха да впишат сделката за увеличаване на капитала с мотива, че оценката на апортираните акции не е актуална. Община Пловдив пропусна възможността да обжалва сделката за прехвърлянето. Затова тази вечер протестиращите поискаха кметът на Варна Иван Портних, общинските съветници на Варна, както и министърът на икономиката да предприемат мерки за спиране на апорта, съобщи Нова.

Междувременно в Апелативната прокуратура на Варна започна разследване срещу кмета на града за престъпление по служба – заради забавяне и бездействие на прехвърляне на акциите на Пловдивския панаир на Община Пловдив.

Според протестиращите има реален шанс икономическият министър да изиска дарените акции на Община Варна обратно и те да бъдат вписани в централния депозитар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: пловдивпротестпанаир
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари