Уволниха полицай, карал патрулка почерпен

Мъжът е имал 1,56 промила в кръвта
30 май 2023 12:30, Стела Стоянова
20
Уволниха полицай, карал патрулка почерпен
Снимка БГНЕС

Със заповед на директора на Областната дирекция на МВР в Стара Загора Лазар Христов е наложено дисциплинарно наказание "уволнение" и е прекратено служебното правоотношение на служител от Районното управление в Казанлък, управлявал служебен автомобил след употреба на алкохол.

Това съобщават от пресцентъра на Дирекцията.

През май Районната прокуратура в Стара Загора внесе обвинителен акт спрямо 51-годишен полицай, предаден на съд за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол по време на работа.

Деянието е извършено в Казанлък на 25 януари т.г. Мъжът е управлявал патрулен лек автомобил “Шкода Рапид” с концентрация на алкохол в кръвта 1.56 промила. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което полицейският служител е обвинен, е лишаване от свобода от една до три години и глоба от 200 до 1000 лева.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
пуйката на Холмс преди 10 месеца
До лятото на 1995 г. бе харно,само глоби,но след това го направиха престъпление от общ характер - над 1,2 промила и повторно над 0,5.А и Валдес имаше една песен "И ловец съм и рибар съм" и бирата много вървеше на нея,не че и в момента не ми върви.Минах през старопрамен,загорка и сега съм на бургаско на път към морето.Е,не аз шофирам,вече не се минава само с глоба,както в младостта ни.
16
0
 
4
 
! Отговори
Иван Стратиев преди 10 месеца
Когато е държавен служител - "почерпен", когато сме ние - "пияни". Когато ние стреляме - 'убиваме", когато полицаите стрелят - "неутрализират". Когато задлъжнеем - идва съдия изпълнител, когато някоя банка потъне - държавата я рефинансира. И т.н., и т.н.. Ако още не си разбрал, че живееш в класово и несправедливо общество - значи си *** - превод за полицаите - значи не си "информиран".
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нарежете му мезе
14
2
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 10 месеца
Толкова да е неблагодарна държавата. Поне да го бяхте пенсионирали с 20 заплати. Нищо кой знае какво не се е случило. Нали няма жертви. Сега как ще си намери работа след 50 годишна възраст?
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
за гражданите затвор, за богоизбраните уволнение и то в най-лошия случай
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А какво стана с пробата на Веждичката, когато обърна баничарката на бул. България? От токсикологията още не могат да проумеят резултата. Алкохол в кръвта ли е имал или кръв в алкохола.
11
0
 
10
 
! Отговори
Шефа преди 10 месеца
Да дойде в понеделник и ще го назначим отново. Поздрав, Б.Б
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Некой дали проверева полицаите когато встъпват в наряд за алкохол и при сдаване на дежурството?Питам защото сме виждали полицаи по време на наряд да си жулкат биричката в заведение и граничните под некоя сенка.
9
6
 
3
 
! Отговори
и защо затвор!? преди 10 месеца
За това че се е нальокал децата му да гладуват,така ли!?Просто го уволнявате БЕЗ ПРАВО ДА ЗАЕМА ДЪРЖАВНА СЛУЖБА до живот!И само гледай каква фиеста ще последва!!!
8
0
 
7
 
! Отговори
Рамбооо преди 10 месеца
Това като го прочетът в Западна Европа, какво ли си мислят за нас българите...
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Някой виждал ли е Волен Сидеров терезвен?
6
5
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 10 месеца
Ти знаеш ли какво е един литър ракия? Не, че се хваля, но са ме хващали с 2.83 промила и даже си стоях на краката (заб: беше много отдавна и съм си научил урока). Неговото са, може би, около 4 или 5 ракии. :)
5
0
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 10 месеца
А имаше един пиян прокурор, който караше пиен преди време, а също и кметът на Пазарджик - не съм чул да са ги уволнили, докато законът не се прилага еднакво за всички, нищо няма да се оправи.
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
1.56 промила не са почерпка, това си е обилно напояване поне 1 литър ракия...
3
1
 
7
 
! Отговори
Божо преди 10 месеца
Ба си направо повервах, честните и трезви полицаи хванали колега. Аз съм сигурен, че са го чакали щото имаме друг по - наш човек за мястото. Новия няма да го проверяват освен ако не стане сакатлък
2
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Стига с това "почерпен" все едно е някаква веселба. Не може ли да наричате нещата с истинските им имена? Карал е пиян, застрашавайки умишлено живота на хората.
1
0
 
19
 
! Отговори
Интересчия преди 10 месеца
Интересно кой го е тествал.