Уволниха шеф на болница, спрял приема на пациенти

Мениджмънтът е лош, каза д-р Асен Меджидиев
2 юни 2023 13:12, Стела Стоянова
13
Уволниха шеф на болница, спрял приема на пациенти
Снимка БГНЕС

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев освободи директора на Специализираната болница за рехабилитация в Котел, съобщиха от ведомството.

Преди дни директорът Цветан Влахов обяви, че е спрял приема на пациенти поради липса на персонал.

Д-р Меджидиев е посетил извънредно града за срещи на място с кмета Коста Каранашев, лекари и медицински специалисти от СБР – Котел, както и с управителя на лечебното заведение д-р Цветан Влахов.

"Проблемите на болницата се дължат на лош мениджмънт. Научих, че болни са връщани умишлено при наличие на легла, а персоналът е принуждаван да напуска със заплахи. Това за мен е недопустимо. Затова незабавно освобождаваме управителя. Новият управител няма да го избирам аз. Ще назнача такъв, който се приема от персонала и притежава съответните качества“, заяви министърът, цитиран от skener.news.

Още по темата
Той посочи, че е получил уверението на лекарите и медицинските специалисти, че са готови да подновят дейността на болницата и дори напусналите са готови да се върнат на работа при добър мениджмънт. „Освен това имам уверението на кмета и представители на Общинския съвет на Котел, че задълженията, които болницата има към Общината, в размер на около 100 хил. лв., ще бъдат опростени. Министерството на здравеопазването ще потърси механизми за компенсация за другите натрупани задължения, така че да може да се изплатят възнагражденията на персонала“, обяви още д-р Меджидиев.

Здравният министър уточни, че едва на 16-и май досегашният управител на СБР – Котел е уведомил МЗ за настоящите проблеми на болницата – трайно намаляване на броя преминали пациенти в продължение на 5 месеца, нарастване на комунално-битовите разходи, невъзможност за изплащане на възнагражденията на персонала, напускане на персонал. „След като говорих с колегите и научих от тях подробности, мога да заявя, че последните месеци дейността на болницата е била саботирана. Причината не мога да кажа, но Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ влиза на проверка. Такава ще бъде извършена и от „Вътрешен одит“ на МЗ. Те ще излязат с доклади за фактическото състояние и конкретните проблеми на лечебното заведение, така че следващият управител да знае от къде започва“, посочи д-р Меджидиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: болницауволнение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Спешното в Ловеч няма лекари,затова връщат.
11
0
 
4
 
! Отговори
Не преди 10 месеца
Уволнение трепете го!
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Също като в спешното в Ловеч там не приемат пациенти а ги пращат на аптеката да си купят лекарства да се смееш ли да плачеш не знам оксикор нямали ми и тях да ги няма
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
радевите кадри трябва да се сложат на ръководни места, и това прави този гном за министър на здравеопазването
8
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Карлос Сайнц Недей гледа броят, гледай какво дава Фондът(Касата) на опериран болен! В "лошите" САЩ - 16000$ за опериран апендисит! У нас - 1600 лева! Капиш, товарищ?
7
1
 
5
 
! Отговори
Карлос Сайнц преди 10 месеца
В България броят на болниците е впечатляващ, ама 99% са егати болниците...
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Деса брадавицата,в Сливен известна като Деса мел инс-а и котленският й мъж, вилнеят в котленска околия все едно им е бащиния. Ски писти на името на брат му,поголовна сеч на дървесина,кравички от по петдесет хиляди лева бройката с европейски пари,в заграбеното АПК в село Градец. Къща за тъща в Катунище,разсипани болници и купища други неща. Банкята ги закриля доста, явно му тъпчат шкафчинциту
5
0
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 10 месеца
кметът на котел е съпруг на десислава танева от герб министър на земеделиетокои сече балкана над котел сега пък нямало персонал правете си изводитекакво представлява герб
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
67 милиона лева за Колежа в Пловдив! Над 60 за Колодрума, пак там! За Болници обаче НЯМА!
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 1. Министърът не е срещна никого, нито пиян,нито трезвен. Напуснали са всички.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Едва ли управителят е карал насила персонала да напуска. Напуснали са поради неизплатени заплати. И болните са връщани, защото няма персонал. Минал съм по този път преди 12 г.
1
3
 
7
 
! Отговори
81 преди 10 месеца
А на тази среща министъра срещнал ли е поне един трезвен рехабилитатор?В този санаториум пиенето започва още от сутринта.